ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-HEAT VS CELTICS | DRAZEN

Έχουμε rematch των τελικών της Ανατολής του 2020 της φούσκας που έγινε στο Orlando. Νικητές στο Bubble ήταν οι Heat.

Ορισμένα πρόσωπα έχουν αλλάξει, αλλά σε μεγάλο βαθμό ο κορμός των δυο ομάδων παραμένει ο ίδιος.

Το πλεονέκτημα εντός έδρας υπάρχει αυτή τη φορά και ανήκει στους Heat. Οι Heat βρίσκονται στους τελικούς της Ανατολής για ένατη φορά. Από την άλλη οι Celtics ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα τους τελευταίους 4 μήνες και μόλις απέκλεισαν τους πρωταθλητές Bucks.

Οι Celtics έχουν φτάσει στους τελικούς της Ανατολής για τέταρτη φορά τις τελευταίες έξι σεζόν και θα επιδιώξουν να φτάσουν στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά από το 2010.

Οι Heat είχαν το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ της Ανατολής (29-12) στην κανονική περίοδο και βρίσκονται στο 6-0 στα εντός έδρας ματς στην postseason.

Επιτρέπουν λιγότερο από έναν πόντο ανά κατοχή (100,5 στις 100) σε αυτά τα έξι παιχνίδια και κέρδισαν έξι από αυτά με 17 πόντους μ.ο.. Οι Celtics έχουν ρεκόρ εκτός έδρας 4-1 , με τη νίκη στην έδρα των Bucks στο Game 6 να σώζει τη χρονιά τους.

Οι Heat έχουν βάθος στο πάγκο και εκτός της αρχικής πεντάδας , διαθέτουν πλήθος παιχτών που μπορούν να γίνουν οι ήρωες της μια βραδιάς.

Herro , Oladipo, Vincent, Yurtseven, Martin & Robinson είναι ένα σοβαρό δείγμα. Έτσι καταφέρνουν να μην έχουν σημαντικές απώλειες στη απόδοση τους από έναν ενδεχόμενο τραυματισμό.

Ο Lowry έχει ήδη χάσει 11 ματς playoffs και όμως οι Heat βρίσκονται στους τελικούς της Ανατολής. Μπορούν να προσαρμόζονται σε κάθε αντίπαλο και να εξουδετερώνουν τα σημαντικά του όπλα.

Αν και στα playoffs , το rotation μειώνεται , οι Heat μπαίνουν στη δική τους λογική και πράττουν με τα δικά τους πρέπει και θέλω.

Οι Celtics από τον Ιανουάριο και μετά είχαν μια σταθερή άνοδο στην απόδοση τους κάτι που αποτυπώθηκε και στη βαθμολογία. Κύριος λόγος ήταν η άμυνα τους.

Οι αλλαγές και οι περιστροφές στην άμυνα δούλεψαν ρολόι. Τα μακριά χέρια των παιχτών και η άμυνα πάνω στη μπάλα ήταν εξίσου παράγοντες στο να γίνουν οι Celtics καλύτερη αμυντική ομάδα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Οι δυο ομάδες παίζουν με αλλαγές στα screen πάνω στη μπάλα. Με ποσοστό 55% οι Celtics , το μεγαλύτερο στην postseason , ενώ οι Heat αλλάζουν σε ποσοστό 40% στα screen πάνω στη μπάλα.

Ζητούμενο και για τους δυο επιθετικά,  να βρουν τα κατάλληλα mismatches. Θα δούμε αρκετές επιθέσεις αποστάσεων αφού θέλουν να εκμεταλλευτούν όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Οι Celtics θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Butler μακριά από το καλάθι και από τη γραμμή των ελεύθερων βολών.

Για αυτό θα πρέπει να βρουν οι Heat περισσότερη βοήθεια στο σκοράρισμα από ό,τι έχουν δώσει στον Butler στα playoffs μέχρι τώρα.

Οι Heat έχουν ποσοστό στο τρίποντο μόλις 32,1% στα playoffs. Εάν οι Celtics μπορέσουν να τους κρατήσουν σε αυτό το ποσοστό και δεν βρουν από άλλα σημεία πόντους οι Heat , η σειρά θα γύρει υπέρ των Celtics.

Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα