ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 69-58

Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός παιχνιδιού που κρίνει τίτλο.

Το δίδυμο Wright & Petrusev στην τελευταία περίοδο έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα και εκμεταλλέτηκε την κούραση των ψηλών του Παναθηναϊκού.

Συνεργασίες στη ρακέτα και το απαράιτητο passing game ήταν δυο από τα στοιχεία των αρκετά ευέλικτων ψηλών του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είχε παραπάνω πόντους από λάθη αντιπάλου και πήρε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ.Έδωσε 24 ασίστ για 26 σουτ ενώ είδε 9 παίχτες να καταγράφουν στην στατιστική έστω μια τελική πάσα.

Ο coach Μπαρτζώκας άνοιξε το γήπεδο με σωστό spacing. Ουσιαστικά σχεδίασε ένα μίνι transition και αναγκάσε την αντίπαλη άμυνα να βρίσκεται διαρκώς στο τρέξιμο.

Με τον Wright στο παρκέ οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν αλλάγες & deny στα picks ενώ επέλεξαν άμυνα under στον Grant. .Έδωσαν το σουτ στον Μήτογλου αλλά ο παίχτης του Παναθηναϊκού ήταν εύστοχος.

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι μισού γηπέδου δεν είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και πήγε κυρίως σε iso plays.Είχε στο παρκέ 3 παίχτες πάνω από 30 λεπτά με τον Μήτογλου να καταγράφει 37.

Δεν είχαν σε καλή μέρα οι πράσινοι τους ball-handlers ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας.Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια άμυνα διαβασμένη και την επίθεση του μπλοκαρισμένη.Οι key player στο κομμάτι της πίεσης της άμυνας ήταν οι Walkup & Μήτρου-Λονγκ.

Ο Παναθηναϊκός πήγαν σε hedge out στην άμυνα αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει τον Fall. Η άμυνα με τον εκάστοτε wing πάνω στον Γαλλό – το τρικ που έδωσε τη νίκη στο ΣΕΦ- δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.Ο Fall και τις πάσες βρήκε αλλά και πέτυχε και τα καλάθια που έπρεπε.

Δεύτερος τίτλος για τον Ολυμπιακό που πλέον κοιτάει με αισιοδοξία το μέλλον και χτυπάει την πόρτα της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας στην Euroleague.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα