ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019 Ή ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας δει τους ημιτελικούς του Champions League τι να γράψεις τώρα;…;

Με αυτά και αυτά έφτασε η τελευταία πράξη της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Ελλάδα. Το Σάββατο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο των Αθηνών θα διεξαχθεί ο 76ος Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Αντιμέτωποι για τρίτη συνεχόμενη φορά ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Στην ντεμέκ γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου οι δύο ομάδες θα πάρουν από 120 προσκλήσεις ενώ οι υπόλοιπες θα δοθούν στους εκλεκτούς της ΕΠΟ. Επίσης θα υπάρχουν και κάποια (τα περισσότερα) εισιτήρια που θα δοθούν (αν είναι δυναμών) σε διαπιστευμένα άτομα. Το ωραίο της υπόθεσης στον τελικό ντροπή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο θα παραστούν και 3000 ναι 3000 αστυνομικοί.

Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα όταν ένα κράτος και μια ποδοσφαιρική ηγεσία δεν μπορούν να διοργανώσουν το αυτονόητο o τελικός αυτός είναι πραγματική ντροπή. Να εγγυηθούν δηλαδή την ομαλή διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με 60.000 οπαδούς και από τις δύο ομάδες. Θα μου πείτε μόνον αυτοί φταίνε για το κατάντημα αυτό. Φυσικά όχι. Το ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζει την εικόνα της Ελληνικής Κοινωνίας σε όλες τις πτυχές της. Μία ματιά να έριχνε εχθές κάποιος στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Ελληνική Βουλή στα πλαίσια της διαδικασίας Ψήφου Εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης, τα ίδια συμπεράσματα θα έβγαζε. Τα ίδια και φυσικά χειρότερα συμβαίνουν στο δύσμοιρο Ελληνικό Μπάσκετ.

Οπότε είναι δεδομένο ότι οι πάντες δεν αντιμετωπίζουν με το αίσθημα της ευθύνης που χρειάζεται προκειμένου να πείσουν ότι θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο να ξεπεράσει τις παθογένειές του.

Και όλα αυτά έχοντας ζήσει τις τελευταίες ημέρες απίστευτες εικόνες στα παιχνίδια του Champions League. Παιχνίδια που οδήγησαν σε έναν τελικό μεταξύ δύο ομάδων από το νησί, της Liverpool και της Tottenham. Φανταστείτε σε ένα άλλο σύμπαν να είχαμε τελικό Champions League μεταξύ ΠΑΟΚ, ή ΟΣΦΠ ή AΕΚ ή ΠΑΟ ή ΑΡΗ στην Μαδρίτη…..

Τέλος πάντων επί της ουσίας. Ένας τελικός είναι ένας τίτλος. Φαβορί δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ έχει το αβαντάζ της  Έδρας, όσο και αν η κυρία Αρκάδη μας λέει άλλα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα έχει το άγχος με το μέρος της μιας και τρίτος τελικός χαμένος από τον ίδιο αντίπαλο θα δημιουργήσει πελατειακή σχέση. Ο ΠΑΟΚ έχει φόρα από την κατάκτηση του τίτλου και έρχεται με πολύ μεγάλη δίψα για το Double (πρώτη φορά στην ιστορία του). Έχει βέβαια την απώλεια του αρχηγού και των μονίμως πλέον στο απουσιολόγιο Μαουρίτσιο και Βέρνμπλουμ. Οι Bookers δίνουν οριακό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (1,67 έναντι 2,10) αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.

Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει. Θα έχουμε Γερμανούς διαιτητές και VAR για πρώτη ουσιαστικά φορά στην Ελλάδα.

Αυτά και σαν κατακλείδα θέλω να πω ότι όσοι ισχυρίζονται ότι θα το πάρει η ΑΕΚ επειδή έτσι πρέπει, επειδή έρχονται εκλογές και διάφορες άλλες αρλούμπες είναι οι ίδιοι που λένε ότι φέτος είχαμε το πρωτάθλημα των Πρεσπών. Ψεκασμένοι δηλαδή και άμπαλοι. Και το λέω αυτό ανεξαρτήτου αποτελέσματος, δηλαδή όποιος και να πάρει την κούπα.

 

 

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα