ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Ή Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ – DRAZEN

Μετά από 4 παιχνίδια στους τελικούς του NBA λίγοι είναι εκείνοι που θα πόνταραν στο 3-1 υπέρ των RAPTORS. Η ευχάριστη έκπληξη των playoffs βρίσκεται μια νίκη μακριά από το πολυπόθητο δακτυλίδι του πρωταθλητή που θα είναι και το πρώτο στην ιστορία της ομάδας.

Ότι δεν κατάφεραν παίχτες ορόσημο για τους Raptors  -και για την λίγκα συνολικά -τις προηγούμενες δεκαετίες όπως είναι ο Vince Carter και ο Chris Bosh το πέτυχε ένα σύνολο που ουσιαστικά σφυρηλατήθηκε μέσα από τις σειρές των αγώνων των φετινών playoffs.

O Leonard με αριθμούς που ζαλίζουν κάνει σειρές playoffs ανάλογες του εμβληματικού Jordan και του καλύτερου all around παίχτη της τελευταίας 20ετίας  Lebron James.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του δείχνει ικανός να μπει εμπόδιο σε μια ομάδα και να σταματήσει το three peat (ΗΕΑΤ vs SPURS FINALS 2014) έχοντας αφήσει πίσω του οριστικά τον ύπουλο τραυματισμό του 2017 που ουσιαστικά του κόστισε την θέση του στην ομάδα των Spurs.

Εκτός όμως του Leonard οι Raptors έχουν ένα αξιόμαχο σύνολο 7-8 παιχτών  όπου  οποιοσδήποτε  μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Βέβαια  έτσι χτίστηκε η ομάδα αλλά κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαν να βγάλουν από πάνω τους  την ταμπέλα των loosers των playoffs.

Το buzzer beater του Leonard στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς απέναντι τους 76ers και η ανατρoπή από 0-2 σε 4-2 απέναντι στην καλύτερη oμάδα του πρωταθλήματος στην regular season τους Bucks ήταν το turning point των Raprtors για την είσοδο στους τελικούς ως διεκδικητές και όχι απλά ως φιναλίστ.

Εκεί τους περίμεναν οι Warriors η καλύτερη ομάδα της τελευταίας  5ετίας όπου το roster τους κοσμούν δυο από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία του NBA. Με αρκετούς τραυματισμούς στο τέλος της διαδρομής θέλουν να δικαιώσουν την ατάκα του προπονητή των Rockets  Rudi Tomjanovich το 1995 για το repeat της παρέας του Hakeem the Dream.

Ποτέ μην υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα