Θα είναι λάθος η επιστροφή του Αλόνσο στην F1 Σωτήρης Βάζελος

Χαίρεται χαίρεται φίλες και φίλοι.Η αγωνιστική δράση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μηδενική ελέω πανδημίας και έτσι τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και περνούν το τελευταίο διάστημα.
Η φημολογία της επιστροφής του δις Παγκοσμίου Πρωταθλητή Fernando Alonso στις πίστες τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει για τα καλά και μάλιστα ακούστηκε έντονα το όνομα του ώστε να αντικαταστήσει στην Ferrari τον Sebastian Vettel.
Σαφώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και πόσο μάλλον που εδώ και καιρό ο Γερμανός νιώθει άβολα πίσω από το μονοθέσιο της ιστορικής ομάδας.Θέλετε η κακή ψυχολογία του μετά το λάθος στο γερμανικό Γκραν πρι του 2018 που του έχει κοστίσει πολύ, θέλετε η έλευση του Λεκλερκ που τον έχει ωθήσει σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση με αποτέλεσμα σοβαρά οδηγικά λάθη,θέλετε ότι τα χρόνια περνούν χωρίς τίτλο και το συμβόλαιο του είναι μεγάλο και οι Ιταλοί σκέφτονται περικοπές αλλά ταυτόχρονα να έχουν έναν έμπειρο και παγκόσμιο πρωταθλητή με λιγότερα χρήματα πίσω από το κόκκινο μονοθέσιο.
Στο Μαρανέλο εξάλλου την έχουν ξαναδοκιμάσει αυτήν την συνταγή με την έλευση του Raikkonen το 2014. Μα θα πεί κάποιος ο Ισπανός έφυγε από την Ferrari για το λόγο ότι δεν του έδωσαν ένα μονοθέσιο πρωταθλητή.Ο Αλόνσο ξέρει πως εάν θέλει να γυρίσει στην Formula1 για να πάρει νίκες και τίτλο αυτή την στιγμή από τις μεγάλες ομάδες μονάχα ο ιταλικός κολοσσός μπορεί να του δώσει θέση για πολλούς και διάφορους γνωστούς λόγους στην πιάτσα της F1. Εξάλλου είναι πιο έμπειρος να αποφεύγει και τις ατάκες τύπου κινητήρας GP2.
Το ζήτημα είναι ότι ο Ισπανός σε όλη την αγωνιστική του καριέρα κατά ένα περίεργο τρόπο πάντα έπαιρνε την λάθος απόφαση και υπέγραφε στην λάθος ομάδα της λάθος στιγμή.Τρομερά άτυχος,τρομερά ανεξήγητο αλλά ο καθένας πορεύεται με τις αποφάσεις του.
Προσωπική μου άποψη θα είναι λάθος η επιστροφή του.Το παράδειγμα με την επιστροφή του Σουμάχερ είναι τρανταχτό. Ο Ισπανός βρίσκεται εκτός 2 χρόνια πράγμα που σημαίνει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.Μα θα πει κάποιος πήρε μέρος σε άλλες μορφές. Δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρα. Η εξέλιξη ενός μονοθέσιου αλλάζει ραγδαία πλέον όχι μονάχα από χρόνια σε χρόνια αλλά από αγώνα σε αγώνα.Νέα συστήματα,νέες τεχνικές,νέα αεροδυναμικά βοηθήματα.
Για το σπορ η επαναφορά ενός παγκοσμίου πρωταθλητή στη σχάρα του grid σε οποιαδήποτε θέση θα είναι πολύ σημαντική από θέμα χορηγών,πρεστίζ και τηλεθέασης χωρίς καμία αμφιβολία.Ο Φερνάντο όμως θα πάρει επιτέλους τη σωστή απόφαση;Ο χρόνος θα δείξει…

Σωτήρης Βάζελος

Διαβάστε Περισσότερα