Θα ζήλευε και ο Γκέμπελς…. Trelogiatros

Μετωπική πλέον η σύγκρουση του Ολυμπιακού προς τον Ιβάν Σαββίδη. Όλος ο επικοινωνιακός στρατός τους έχει επιστρατευτεί εναντίον του ηγέτη του Δικεφάλου, με τακτικές που θα ζήλευε ο Γκέμπελς. Η εντολή είναι μία:
«Μη φοβηθείς το ψέμα. Το ψέμα δεν πρέπει να είναι αληθοφανές. Το ψέμα πρέπει να είναι τερατώδες. Μπροστά το τερατώδες ψέμα, η Μάζα αντιδρά πάντα με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί να λέει κάτι τόσο τερατώδες, εάν έστω και ένα μικρό ποσοστό από αυτό που λέει, δεν είναι αλήθεια…».

Ποιος είναι ο προφανής στόχος; Προφανώς η εκδίωξη του Ιβάν Σαββίδη από την Χώρα.  Αυτό γίνεται επειδή ο ΠΑΟΚ έχει υπερκεράσει τον Ολυμπιακό;  Για τους αδαείς Ολυμπιακούς προφανώς αυτό ισχύει.  Η αλήθεια όμως σίγουρα είναι διαφορετική.

Η γιγάντωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Προέδρου του Δικεφάλου έχει ενοχλήσει σφόδρα κάποιους. Οι επιχειρήσεις του τα τελευταία χρόνια έχουν αποδώσει τα τελευταία χρόνια στο κράτος φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που προσεγγίζουν το 1.000.000.000€.

Η πιθανή μάλιστα ενασχόληση του με τον τομέα της Ενέργειας μέσω της εξαγοράς ποσοστού της ζημιογόνου ΔΕΗ δεν αρέσει σε κάποιους. Και φυσικά δεν εννοούμε τον κ. Μαρινάκη. Απλά μέσω αυτής της οδού προωθείται η σπίλωση του Ισχυρότερου Παράγοντα της Βορείου Ελλάδας, που τα συμφέροντα του εναντιώνονται στα συμφέροντα των δυνάμεων της Δύσης.

Τελευταίο χτύπημα η «Ρατσιστική» και «Φασιστική» επίθεση εναντίον του, με τον απαξιωτικό ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ χαρακτηρισμό ως «ΡΩΣΟΥ». Υπονοώντας ότι εθνικά είναι Ρώσος -ήτοι μη Έλληνας- και όχι ότι υπήρξε πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Προφανέστατα η χρήση αυτού του εθνικού προσδιορισμού γίνεται μειωτικά και περισσότερο εντάσσεται σε μια μεγάλη ρατσιστική παράδοση της «Μικράς πλην Εντίμου» που ξεκινά με τους «τουρκόσπορους» του 1922 (της μοναρχικής Δεξιάς) και φτάνει στους «ελληνοποιημένους» του 2000 (του Κωστάκη Καραμανλή) για να αποθεωθεί με τη στέρηση των στοιχειωδών πόρων από τους γέροντες πρόσφυγες Πόντιους της ΕΣΣΔ το 2012 από τον ανάλγητο Γιάννη Βρούτση (κάτι που οδήγησε στο θάνατο από την ανέχεια μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας).

Είναι σαφές ότι αυτοί που υιοθετούν αυτούς τους ανόητους χαρακτηρισμούς στην καλύτερη εκδοχή βασίζονται στην άγνοια περί των συνθηκών διαμόρφωσης του νέου ελληνισμού στο ελεύθερο κράτος, καθώς και στην απόλυτη άγνοια της ιστορίας των Ελλήνων στη Ρωσία και στην ΕΣΣΔ. Δεδομένο είναι ότι ο Σαββίδης προέρχεται από ελληνόφωνο πληθυσμό. Ιστορικά στην ελληνική περίπτωση η γλώσσα ήταν δευτερεύον στοιχείο στην εθνική ταυτότητα. Το πρωτεύον ήταν η ελληνορθόδοξη προέλευση και η συνείδηση περί της ταυτότητας.

Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης προέρχεται από τον ελληνισμό που μεγαλούργησε από τον 19ο αιώνα στη Ρωσία, αλλά και στη σοβιετική περίοδο έως και το 1937, όταν ξεκίνησαν οι αντιμειονοτικές σταλινικές διώξεις… Οι πληθυσμοί αυτοί διαπαιδαγωγήθηκαν μέσα στο σοβιετικό πλαίσιο των 70 χρόνων, πλήρως αποκομμένοι από τα δυτικά πρότυπα και από την ίδια την Ελλάδα, την οποία θεωρούσαν ως μόνη πατρίδα. Ήταν αναγνωρισμένοι ως επίσημη ελληνική μειονότητα που ο σκληρός πυρήνας της με βάση την απογραφή του 1989 έφτανε τις 360.000 (ο πραγματικός εκτιμάμε ότι πλησίαζε τις 500.000) άτομα περίπου.

Θα μου πει κανείς έχει ανάγκη ο Σαββίδης να απαντά σε κάθε ανόητο που σπιλώνει εκτός αυτού και μεγάλο πλήθος της Ελλάδας και της Ομογένειας; Σαφώς και πρέπει. Και αυτό γιατί σε μία εποχή όπου η διάχυση της γνώσης θεωρητικά αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής χειραφέτησης, αυτού του τύπου οι λαϊκίστικες εξουσίες την καταδιώκουν. Και αυτό διότι ο ανορθολογισμός είναι το κύριο όπλο τους. Όλοι αυτοί οι ανόητοι εκμεταλλεύονται την αμορφωσιά και τον ανορθολογισμό ως το απόλυτο όπλο για τις δυνάμεις του ζόφου της ασυναρτησίας και της βίας.Και σε όλες αυτές τις πρακτικές η πολιτεία είναι απούσα. Ωσάν τις υποθάλπτει.

Ο κόσμος όμως δεν είναι ανόητος. Είναι βαθιά υποψιασμένος. Δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν παρασύρεται από τα site του «Τάλιρου» και τα ζημιογόνα ΜΜΕ που έχουν επιστρατευτεί σε αυτή την προπαγάνδα της λάσπης και του απύθμενου μίσους. Δεν παρασύρονται από τις γελοίες εμφανίσεις παραγοντίσκων που ονειρεύονται θέσεις στην ΕΠΟ, ή υπαλληλίσκων τραμπούκων που μόνο στην χώρα αυτή θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα, ενώ σε σοβαρά κράτη πιθανότατα θα καθάριζαν σκάλες σε υπόγεια Καμπαρέ.

Εν κατακλείδι το μήνυμα που πρέπει να λάβουν όλοι αυτοί είναι ένα και μοναδικό. Όλος αυτός ο οχετός πολύ σύντομα θα επιστρέψει σε αυτούς.
Λίγο υπομονή.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα