The Muppet Show. Ι ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Χαράς Ευαγγέλια φίλες & φίλοι! Η αγαπημένη εκπομπή μικρών και μεγάλων ( μεγάλωσε γενιές και γενιές ..)  προβάλλεται εκ νέου κάθε Κυριακή απο την ΕΡΤ1  στις 22:00 το βράδυ.
– Μισό λεπτό Πανιωνάκια θα πείτε.. Εκείνη την ώρα προβάλλεται  η ” Αθλητική Κυριακή ”  !
– Νομίζετε … είναι η απάντηση! Αυτό που βλέπουμε στην οθόνη μας , είναι το αθλητικό Muppet Show. Και μάλιστα στην ελληνική κακόγουστη εκδοχή του.
Μόνο έτσι άλλωστε, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που βλέπουμε στους δέκτες μας. Διαφορετικά θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες  εξηγήσεις ( σε όλους μας, ως πελάτες που είμαστε της ΕΡΤ )  για αυτό το αθλητικό καθίζημα, που ” βαφτίζουν  Αθλητική Κυριακή ” .
– Μια ιστορική εκπομπή, έχει καταντήσει να απαρτίζεται απο μια κουστωδία, ενός ” αρκομαν ” που πλαισιώνονται, απο 2 κομπάρσους – ένας εξ αυτών καθηγητής διαιτησίας  – που η άποψη τους για τα αγωνιστικά δρώμενα , έχει ίδια βαρύτητα με το ΚΟΜΟΔΙΝΟ της κρεβατοκαμαρας μου.
Η απουσία γυναικείας παρουσιάστριας ( προφανώς υποδηλώνει πως οι γυναίκες είναι μόνο για πλύνουν κανένα πιάτο – άλλωστε τι ξέρουν οι Ιταλοί της RAI που έχουν χρόνια συμπαρουσιάστριες γυναίκες…? –  ). Εκτός αυτού, οι υπέργηρες προσωπικότητες, το μόνο που προσφέρουν είναι το …. ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ !!!!  αφού η κρίση του ενός είναι εκδήλως υποκειμενική και αβανταδόρικη σε προεδρο ΠΑΕ, που τους έβαλε σε αυτήν την θέση ( ονόματα δεν λέμε , οικογένειες δεν θίγουμε ). Ειδικά. ο  ” καθηγητής διαιτησίας ” τα βλέπει όπως γουστάρει – ενίοτε – έχοντας 5 μέτρα και 6 σταθμά  για τις ίδιες φάσεις.  ( η απόλυτη ξεγύμνια όταν στον περσινό αγώνα, που αφορούσε τον ΑΓΏΝΑ ΠΑΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ και στην έξοδο του  τερματοφύλακα Διούδη του ΠΑΟ με εξόφθαλμο πέναλτι, και επικίνδυνο παίξιμο απο την πλευρά – απόρροια τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του Απόλλωνα – ο καθηγητής διαιτησίας δεν είδε ΤΙΠΟΤΑ …   !!!!! ΤΙΠΟΤΑ…!!!!!  ).
 
Η κατρακύλα της εκπομπής έχει φτάσει στο σημείο να μην έχουν καν ρεπορτάζ, απο την  Β Εθνική,  ούτε φάσεις απο τους αγώνες …!! Μόνο αναφορά στα αποτελέσματα των αγώνων και …… όξω απο την πόρτα !!!!! Για Γ εθνική ούτε λόγος φυσικά , αφού εκεί πλέον δεν παιζει πια ούτε ο Άρης , ουτε η  ΑΕΚ αλλά ο Πανιώνιος ( για τον οποίο χ@@τηκαμε … ως ΕΡΤ ).
Αν νομίζετε πως δεν έχει πιο κάτω… Γελιέστε! Υπάρχει ρεπορτάζ για το Basketball ως δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα, αλλά για το water polo, το μόνο άθλημα με συνεχής διακρίσεις σε Εθνικό επίπεδο και συλλογικό  ( Ολυμπιακός , Βουλιαγμένη , Πανιώνιος  κα.) ούτε αναφορά!! Σαν να μην υπάρχει το άθλημα….!! Να το επαναλάβω… Η ” Αθλητική Κυριακή ” δεν αναφέρεται στο πιο ανταγωνιστικό  πρωτάθλημα ανδρών / γυναικών, στο σημαντικότερο ομαδικό άθλημα απο πλευράς διακρίσεων στην χώρα μας. Πόσο μάλιστα , όταν σε αυτό το πρωτάθλημα παίρνουν μέρος όλες οι μεγάλες και λαοφιλείς  ομάδες της χώρας ( Ολυμπιακός,  ΑΕΚ,  ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος,  Άρης , Απόλλων Αθ. μαζί με τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου , όπως Εθνικός , Βουλιαγμένη κλπ ).  
 
Όλα αυτά γίνονται σκόπιμα. Δεν είναι τυχαία. Όλα στο βωμό της πόλωσης, της κόντρας , στην υποδαύλιση των αξιών που πρεσβεύει το ευ αγωνίζεσθαι. Οι αγώνες και οι άνθρωποι που απαρτίζουν την υδατοσφαίριση φυσικά , καμμία σχέση δεν έχουν με τον κόσμο της Αθλητικής Κυριακής. Ευτυχώς από μια άποψη.. ( θα έλεγε κάποιος που δεν ασχολούνται μαζί τους )
* Αλήθεια με τι τσίπα θα κάνετε ρεπορτάζ όταν ο Ολυμπιακός πάει στον τελικό του Champions League στο polo ..?? Mε τι τσίπα θα μιλήσετε για την Εθνική Ελλάδος και την υπερηφάνεια που νιώθετε στην επόμενη διάκριση που θα φέρει …??  Πόση ντροπή θα νιώσετε ..  ?? – Καθόλου η απάντηση –
** Θα είχαν πλάκα τα ραμολί της εκπομπής, αν δεν ήταν υποκεινούμενα.

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα