The three stooges Ι ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Άρχες 2000, ίσως και τέλη 90′ η Ελένη Τσαλιγοπούλου κάνει τεράστια επιτυχία με το τραγούδι ” Το πρόβλημα μου είσαι εσύ ”. Soundtrack και σε μια πολύ πετυχημένη κωμική σειρά, ήρθε και απογειώθηκε η καριέρα της. Βέβαια, δεν ήταν μόνο το  συγκεκριμένο τραγούδι που βοήθησε αλλά υπήρχε ήδη ένα υπόβαθρο, ήδη κάποιες επιτυχίες την είχαν κάνει γνωστή,  όσο να ‘ναι, ηρθε κι έδεσε το γλυκό.
Τι σχέση έχει το τραγούδι με το Π.Ο.Κ. όμως, με τις εμφανίσεις των ομάδων εντός και εκτός Ελλάδος ..? Και για την ακρίβεια,  με τους προπονητές αυτών..? Αν οι πρόεδροι είχαν γνώση με την μπάλα  και έπαιρναν στα σοβαρά την ενασχόληση τους, ένα είναι σίγουρο : Θα σιγοτραγουδούσαν  …. ” Το πρόβλημά μου είσαι εσύ είσαι εσύ, μονάχα εσύ ” στους προπονητες τους. Αλλά χαμπάρι !!

Περίπτωση ΑΕΚ –   Massimo Carrera . 

O 56χρονος Ιταλός ήρθε με καλές εισηγήσεις. Σε μια ώριμη προπονητικά ηλικία , μεγαλωμένος με τον αέρα της Vecchia Seniora, θα περίμεναν φίλοι  – και μη –  της ΑΕΚ πως μετά από 1+ χρόνο, ως προπονητής , η ομάδα θα είχε ένα στιβαρό αμυντικό ( ιταλικό τύπου γαρ ) προσανατολισμό, μια ταυτότητα δυσκολοκατάβλητης ομάδας , με σύγχρονο τέμπο , τουλάχιστον όσο μιας μεσαίας ομάδας της Seria A. Ούτε καν. Ούτε στο ελάχιστο δείγμα σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά δείγματα κατα καιρούς  ασυννενοησίας, δειλίας , και ωχαδερφισμού με συνδυασμό ταπεινωτικών αποτελεσμάτων. Ο Carrera δεν κάνει ούτε για τα βασικά.Και το ερώτημα εύλογο : Γιατί μένει..???

Περίπτωση Π.Α.Ο.  – Laszlo Boloni.

To κύριο Boloni είχαμε την χαρά να τον ξαναδούμε και στο παρελθόν. Όχι με ιδιαίτερες επιτυχίες αλλά με ανάμεικτα συναισθήματα για το έργο που άφησε στον Π.Α.Ο.Κ. Μέχρι τότε είχε επιτυχίες στο παλμαρέ του. Πρωτάθλημα με την Σπορτινγκ στην Πορτογαλία το 2002 αλλά και το 2009 με την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο. Έκτοτε βουτιά στην άβυσσο. Οι προπονητικές του επιλογές για εργασία έχουν καθαρό οικονομικό – αποταμιευτικό χαρακτήρα. Ξεπερασμένος από τον χρόνο και τα νέα συστήματα, ο 67χρονος θέλει να δείχνει ώς ” νέστορας των πάγκων  ” αλλά  στο ΠΑΟ του 2020 που το καράβι πλέει χωρίς αξιωματικούς αλλά μόνο με ναυτες μοιάζει με καπετάνιο που θα κατέβει στο πρώτο λιμάνι. Εμμονικός, χωρίς φρέσκες ιδέες , και το πιο σημαντικό από όλα: Χωρίς φιλοδοξία. Με τον κ. Boloni ο Π.Α.Ο. δεν έχει να περιμένει επιτυχίες. Και δεν θα έχει επιτυχίες. Εκτός και αν αρκετές νίκες σαν την χθεσινή με την ΑΕΚ του Carrera. Εφιαλτικό μοιάζει, πως αν πήραν τόσες ευκαιρίες προπονητές τύπου Στραματσόνι κλπ.. πόσο καιρό θα μείνει στην ομάδα!!!

Περίπτωση Ο.Σ.Φ.Π.  –   Pedro Martins

Καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι δεν θέλουν να ακούν, ούτε για αστείο  για αλλαγή προπονητή. Είναι νοικοκύρης λένε. Είναι μεθοδικός λένε. Είναι δίκαιος λένε. Είναι εργατικός , είναι .. είναι … Πράγματι είναι. Όλα αυτά. Ίσως και περισσότερα. Αλλά επιτυχημένος είναι…? Στον απαιτητικό Ολυμπιακό έχει καταφέρει κάτι περισσότερο από τους επιτυχημένους προκατόχους του. . ?? ‘Οχι και ούτε πρόκειται. Γιατί πολύ απλά , ποτέ δεν πίστευε πως απο εκεί που είχε να προπονεί  την Γκιμαράες &  Ριο Αβε, θα έβλεπε με εισιτήριο τον Ολυμπιακό, να χαιρετά και να ανταλλάσσει απόψεις π.χ. με τον Guardiola. Ούτε στα πιο τρελλά όνειρα.
Ένας προπονητής φοβιτσιάρης, χωρίς να εμπνέει, αλλοπρόσαλλο coaching , και  με επικές σπατάλες ευκαιριών για διάκριση. Μόλις το πράγμα ζορίσει και πάει στο  ” do or die. ” θα ηχήσει η σάλπιγγα οπισθοχώρησης .Mε τον Pedro Martins ο ΟΣΦΠ θα παίρνει το πρωτάθλημα όσο οι ανταγωνιστές έχουν χειρότερους προπονητές, Στην Ευρώπη ( είτε C.L. είτε Europa, ) δεν θα καταφέρει τίποτα το σημαντικό. Παρόλο το καλό υλικό παικτών , τις πιο ευνοϊκές κληρώσεις  την τελευταια δεκαετία , ακόμα και το σύστημα μονών αγώνων που τον έφεραν στους ομίλους ,δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο, από μια 3η θέση ( αν έρθει κι αυτή ). Ο Martnis όσα χρόνια και να μείνει δεν θα πάει ούτε στου  ”8” του C.L. ούτε καν στους ”16 ” τους Europa τον ΟΣΦΠ. Βασικά καμμία ομάδα δεν θα πάει  τώρα που το ξανασκέφτομαι.
   Massimo Carrera .  Laszlo Boloni.  Pedro Martins. Το δικό μας ” ευρωπαϊκό τρίο στούτζες ”. Η  ποδοσφαιρική κωμωδία στα καλύτερα της ξανά.   

Διαβάστε Περισσότερα