Θέλω να ζω Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ελεύθερη, ζώντας αυτό που είμαι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, όλους τους μήνες του χρόνου, όλα τα λεπτά της ώρας.

Θέλω να είμαι ελεύθερη από το κινητό, να μην εξαρτώμαι από αυτό όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι ένα μηχάνημα με το οποίο απλώς επικοινωνώ, όχι το κέντρο της ζωής μου.

Θέλω να βγαίνω ελεύθερη στη φύση, να φωνάζω κοντά στη θάλασσα, να δροσίζομαι από το νερό της πηγής. Θέλω να στέκομαι κάτω από τη βροχή και να την αφήνω να με μουσκεύει μέχρι τον τελευταίο πόρο του δέρματός μου.

Δε θέλω να ζω πίσω από ένα προφίλ. Δε θέλω να υποδύομαι πως είμαι καλά χωρίς να είμαι, να γελάω δίχως να το αισθάνομαι, να δείχνω πως είμαι χαρούμενη ενώ μέσα μου θέλω να τα σπάσω και να τα παρατήσω όλα. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, να μην υποδύομαι και να μην παριστάνω κάτι που δεν είμαι. Δε θέλω η αυτοεκτίμησή μου να εξαρτάται από το like κανενός, δε θέλω να φτιάχνομαι απλά και μόνο για να φαίνομαι όμορφη πίσω από μία οθόνη.

Θέλω να κοιμάμαι, να ζωγραφίζω επάνω  στο τζάμι όταν βρέχει με τα δάχτυλά μου, να διακρίνω το όμορφο στο απλό. Δε θέλω να με καθοδηγεί το χρήμα, δε θέλω να ζω μόνο για να δουλεύω, δε θέλω να χάνομαι μέσα σε στοίβες λογαριασμών. Όλα αυτά μου τα έχει επιβάλλει ένα σύστημα που δε θέλει να είμαι ελεύθερος άνθρωπος, δημιουργώντας μου νευρώσεις και άγχος.

Θέλω να ζω για εμένα πρωτίστως. Θέλω να ζω, να είμαι ελεύθερη, αληθινά ελεύθερη…

 

 

Διαβάστε Περισσότερα