Τι είναι η “καψούρα”, μαγεία ή ντοπαμίνη; I Irina Time

Γιατί μας ταλαιπωρεί γλυκά μεν τόσο έντονα δε;  Καταρχάς δεν είναι συναίσθημα χτυπιουνται οι επιστήμονες.Εσεις που τη νιώθετε τι λέτε;;; Λένε λοιπόν ότι η κύρια ουσία πίσω από την καψούρα είναι η ντοπαμίνη που ονομάζουμε ορμόνη της απόλαυσης.

Όταν η ντοπαμίνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα λόγω εκείνου του αρχικού σταδίου του έρωτα που βλέπεις την άλλη και λιώνεις σα βούτυρο , τότε ενεργοποιούνται όχι τα συναισθηματικά κέντρα του εγκεφάλου αλλά τα κέντρα επιβράβευσης όπως και με διάφορες ψυχοενεργές ουσίες σαν την κοκαΐνη.

Η καψούρα δηλαδή είναι αποτέλεσμα ενός μηχανισμού εθισμού,οπααα και γι’ αυτό δεν χορταίνουμε τη σκέψη και την εικόνα του άλλου. Είμαι εθισμένος σε σένα λέμε και είναι η επιστημονική αλήθεια χμμμμμ!!!!  Ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφορτωθείς έναν εθισμό είναι να τον αντικαταστήσεις με κάποιον άλλον,λες ;;

Η ορμόνη της απόλαυσης επίσης συνοδεύεται από αύξηση της νορεπινεφρίνης και αδρεναλίνης που προκαλούν τα γνωστά συμπτώματα του καρδιοχτυπιού, της νευρικότητας και της αϋπνίας, οπότε δεν τίθεται φόβος ανησυχίας,που θα πάει θα περάσει. Να γιατί δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδυα, τσάμπα ανησυχείς.

 Καλή η επιστημονική έρευνα κ ανάλυση αλλά χωρίς  χημεία καψούρα δεν έχει παιδιά….
IRINA TIME

Διαβάστε Περισσότερα