Τι μέλλει γενέσθαι με το Ουκρανικό Ποδόσφαιρο; | ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Από την προηγούμενη Πέμπτη η κατάσταση στην Ευρώπη άλλαξε σε όλα τα επίπεδα και φυσικά ο αθλητισμός στην ήπειρο μας και πιο συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δέχτηκε και αυτό τις δικές του ρουκέτες…..

Το ποδόσφαιρο του Fair play,το ποδόσφαιρο με τα περιβραχιώνια “Respect”,το ποδόσφαιρο που ενώνει του λαούς….

Πάει περίπατο ο τελικός του Champions League στην Αγία Πετρούπολη,τέλος οι Ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τέλος και πως θα γινόταν διαφορετικά δεδομένης της κατάστασης το Ουκρανικό πρωτάθλημα…..

Άραγε μετά τον πόλεμο θα υπάρξει με αυτή του την μορφή που το ξέρουμε τώρα;Κανείς δεν ξέρει!

Οι ομάδες της Ουκρανίας με την Σαχτάρ κυρίως και μετά την Ντιναμό Κιέβου είχαν αξιόλογες παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια,με αξιόλογους παίχτες με βαριά συμβόλαια,καλούς προπονητές όπως ο original Λουτσέσκου και πολύ καλά μανατζερικά κανάλια που έφερναν κυρίως Βραζιλιάνους αλλά και Αφρικανούς ποδοσφαιριστές(Βλέπε Τουρέ)σε μικρή ηλικία για το πρώτο σκαλοπάτι για κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα μετέπειτα.Κάποια στιγμή ξεπετάχτηκε και η Μέταλιστ με την Ντνίπρο αλλά ως εκεί….

Πριν 10 χρόνια η Ουκρανία διοργάνωσε με την Πολωνία το Εuro του 2012 και τώρα δέκα χρόνια μετά όλοι ελπίζουν τα γήπεδα που φτιάχτηκαν με τόσο κόπο και είναι στολίδια να παραμείνουν όρθια από τους βομβαρδισμούς!

Το τραγούδι λέει ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.Θα αναγγενηθούν οι ομάδες τους μέσα από τις στάχτες των πόλεων τους που καταρρέουν αρκεί να παραμείνουν ζωντανοί οι άνθρωποι-παίχτες που τις κατοικούν…..

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα