Τι θα απογίνει ο Griezmann; Sons Of Football

Σκιά του εαυτού του ο Γάλλος. Σίγουρα δεν τον βοηθά και το τοξικό περιβάλλον της σημερινής Μπάρτσα. Βέβαια, ο «μουντιαλικός» Γάλλος απέχει κατά πολύ από τον ποδοσφαιριστή που απολαμβάναμε στην Ατλέτικο και την εθνική Γαλλία.

Πράγματι, ποιος θα περίμενε την απότομη πτώση στην απόδοση του Griezmann… Στην κατάκτηση του Μουντιάλ, όλοι μας αναγνωρίσαμε την αξία του Γάλλου, ο οποίος διέπρεψε με τη βοήθεια του προπονητή Ντεσάπ. Του ανέθεσε ελεύθερο ρόλο ανάμεσα στη ζώνη κέντρου και την επίθεση, έχοντας τις πρωτοβουλίες σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας. Διέθετε αέναη κίνηση, καθώς ερχόταν στον άξονα για να αρχίσει την προσπάθεια. Πέρα από την κλασική ιδιότητα του στράικερ, ο Griezmann αποκάλυπτε εξίσου την ευχέρεια του εκτός περιοχής. Ωστόσο, όποιος παρακολουθούσε την περσινή Ατλέτικο, θα διέκρινε έλλειψη ενέργειας στις κινήσεις του Γάλλου και καθίζηση στην απόδοσή του.

Στο άκουσμα μεταγραφής του στη Μπαρτσελόνα, υπήρξε η εξής απορία: σε ποια θέση της επίθεσης θα ταίριαζε; Στη διάταξη 4-3-3, ο Γάλλος δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος το δεξιού ή αριστερού χαφ. Αποδεικνύεται μοιραία για τον ίδιο, διότι ούτε την ταχύτητα διαθέτει πάνω στον ασβέστη, ούτε φυσικά μπορεί να συγκλίνει από τα φτερά. Τον είδαμε πολλάκις να ταλαιπωρείται κυρίως στην αριστερή πτέρυγα, περιορίζοντας τον εαυτό του σε σίγουρες, κοντινές πάσες. Ανησυχία, επίσης, προξενεί η απουσία του Γάλλου κοντά στις αντίπαλες εστίες. Ένα γκολ ανά 267 λεπτά συμμετοχής του αναλογεί φέτος.

Από την άλλη, το σύστημα 4-4-2 ανέδειξε τις αδυναμίες του Griezmann. Παρότι ορισμένες φορές πλαισιώνει τον Μέσι, δυσκολεύεται πλέον και στο γκολ. Αδυνατεί ο ίδιος να προσδώσει μία ώθηση στην καταπονημένη Μπάρτσα του σήμερα. Δείχνει εκτός φόρμας, με παραπανίσια κιλά, χωρίς την φρεσκάδα που τον χαρακτήριζε. Ακόμη και μετά τον τραυματισμό του Σουάρεζ, ο ίδιος δεν «κουμπώνει» στο επιθετικό σχήμα. Ίσως η έλλειψη εξτρέμ, δίνει αρμοδιότητες σε παίκτες που πολύ απλά δεν γνωρίζουν την δημιουργία. Στη προκειμένη περίπτωση, ίσως προτιμότερο φαντάζει ο Griezmann να τοποθετηθεί «φουνταριστός», με  κύριο μέλημα το σκοράρισμα. Πάντα φυσικά και την υποστήριξη επιθετικών ακραίων χαφ, στα οποία πάσχουν οι Μπλαουγκράνα.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τύχη του Γάλλου… Ίσως η έλευση του να ήταν αχρείαστη και να αποδειχθεί άλλη μία άστοχη επιλογή, συμπεριλαμβανομένου τους Κουτίνιο και Ντεμπελέ. Ασφαλώς και ο Γάλλος δεν είναι πρώτης τάξεως παίκτης, πρώτη δηλαδή κλάση για αντίστοιχου βεληνεκούς ομάδα, όπως η Μπάρτσα. Στο πρώτο ερώτημα, προστίθεται και η γενικότερη ερώτηση των φιλάθλων για την τύχη του Μπλαουγκράνα συλλόγου, ο οποίος πρέπει να θέσει νέες βάσεις αρχής γενομένης το επερχόμενο καλοκαίρι.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα