Την Κυριακή γράφεται ιστορία ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο έρχεται το Grand Prix της Τουρκίας στο Instabul Park και ο Lewis Hamilton αναμένεται εκτός απροόπτου να στεφθεί για έβδομη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής και να πιάσει τον Michael Schumacher στην σχετική λίστα.

Ο Βρετανός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αυτό που τον ενδιαφέρει πλέον στην καριέρα του είναι οι αριθμοί και να μπει στην κατηγορία με τους κορυφαίους πιλότους όλων των εποχών.

Οι συγκρίσεις τον τελευταίο καιρό αναπόφευκτες με τον Γερμανό αφού μοιράζονται σχεδόν τις ίδιες νίκες και στο εγγύς μέλλον τα ίδια πρωταθλήματα.

Η κάθε αγωνιστική εποχή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.Άλλοι κανονισμοί,άλλα μονοθέσια,τελείως διαφορετικός κόσμος.

Για να γίνεις κορυφαίος των κορυφαίων πρέπει να έχεις διάρκεια και ο Βρετανός από το 2007 όταν και εμφανίστηκε στις πίστες είναι συνεπής με νίκες,poles,βάθρα και ταχύτερους γύρους.

Πολλοί εκφράζουν την άποψη ότι χωρίς το μονοθέσιο της Mercedes δεν θα μπορούσε ποτέ να φθάσει σε αυτά τα ρεκόρ.

Μα το ίδιο δεν θα συνέβαινε και με τον Schumacher εάν δεν βρισκόταν στην κορυφαία πενταετία 2000-2004 όλων των εποχών για την Ferrari;

O Senna τους τίτλους πως θα τους έπαιρνε εάν δεν οδηγούσε την ανίκητη McLaren-Honda;

O Hamilton νίκησε στα ίσια παγκόσμιους πρωταθλητές όπως ο Vettel,o Alonso,o Βutton,o Rosberg και ο Raikkonen.

Διαδέχτηκε τον Γερμανό όχι μόνο στην Mercedes το 2013 αλλά και γενικότερα στο σπορ.Ουσιαστικά πήρε την ίδια σκυτάλη από τον Γερμανό που εκείνος την είχε πάρει από τον Senna.

Κρίκος,κρίκος για να μην σπάσει ποτέ η αλυσίδα…

Την Κυριακή γράφεται ιστορία είτε το θέλουμε είτε όχι και δεν ξέρουμε πότε και εάν θα βρεθεί πιλότος,για να καταρρίψει κάποια στιγμή τα νέα ρεκόρ που έχουν την σφραγίδα του Lewis Hamilton..

Αλήθεια η βασίλισσα ποτέ θα τον κάνει Sir;

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα