Της Κορόνας το κάγκελο Γιαννιώτης

Το «Ήμαρτον» του Χόρχε είναι η τέλεια φράση για να περιγράψει τα όσα διαβάζουμε και ακούμε όλες αυτές τις μέρες. Ρεπορτάζ με δραματική μουσική υπόκρουση, βαρύγδουποι τίτλοι, τρομοκρατία, παραπληροφόρηση και στη μέση ο «λακαμάς» ο Έλληνας που δε χάνει ευκαιρία να δεχτεί οτιδήποτε του πλασάρουν τα ΜΜΕ.

Να δούμε τα στατιστικά του θανατηφόρου ιού ως σήμερα;

Αυτά είναι τα νούμερα λόγω των οποίων δημοσιογράφοι και επιστήμονες των πάνελ δε μπορούν να συγκρατήσουν το τρόμο τους.

Προσπερνώ το πίνακα με τα μηδενικά ποσοστά θνησιμότητας και πάμε να θυμηθούμε άλλες περιπτώσεις όπου για άλλη μια φορά ο θάνατος χτυπούσε τη πόρτα της ανθρωπότητας, ή τουλάχιστον έτσι μας ενημέρωναν.

Το 2009 γνωρίσαμε τη γρίπη των χοίρων με το ίδιο τρομοκρατικό κλίμα. Άραγε πόσοι λύγισαν απ’ την ασθένεια; 159 άνθρωποι….! Στην ίδια κλίμακα τα νούμερα και για άλλες ασθένειες όπως «η νόσος των τρελών αγελάδων» με 214 νεκρούς ακόμα και το SARS με 775 νεκρούς!

Ερώτηση για δυνατούς λύτες…! Πόσοι είναι οι νεκροί ετησίως απ’ την εποχική γρίπη; 60.000 νεκροί κάθε χρόνο!

Προκαλεί γέλιο και αηδία να αντικρίζω στα σούπερ μάρκετ ανθρώπους πανικόβλητους να αδειάζουν τα ράφια από αντισηπτικά μέχρι και ξηρά τροφή! Επιτέλους χρησιμοποιήστε τη κριτική σκέψη σας και φιλτράρετε τα όσα ακούτε καθημερινά. Κάθεσαι να παρακολουθήσεις (αν αντέχεις) ένα δελτίο ειδήσεων και το μόνο που ακούς είναι για την επιδημία και τους νεκρούς της. Καμία άλλη είδηση! Αν κύριοι έχετε μείνει από θεματολογία ορίστε μερικές ιδέες με πολύ αγάπη.

  • Μετανάστες σε ανέχεια με τις ευλογίες επαγγελματιών πολιτικών αλλά και ψευτοανθρωπιστών
  • Χίος και Μυτιλήνη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • Παιδιά σε σχολεία που λιποθυμούν από πείνα
  • Μαζική φυγή στο εξωτερικό νέων Ελλήνων
  • Ναρκομανείς και πρόνοια
  • ΑΜΕΑ και συνθήκες επιβίωσης στην Ελλάδα

Το καλύτερο το άκουσα σήμερα και για άλλη μια φορά έμεινα να απορώ…

Ο κύριος Κικίλιας μας για να μας προφυλάξει ακυρώνει τα καρναβάλια, αλλά δεν θα κλείσει τα κλαμπάκια και τα μεζεδοπωλεία που θα είναι ασφυχτικά γεμάτα.

Χόρχε, επανέλαβε μαζί μου… ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Γιαννιώτης

Διαβάστε Περισσότερα