Το ανεπανάληπτο φάλτσο του Μέσι Sons Of Football

Στα χρόνια που απολαμβάνουμε τον Λίο, το ασυνήθιστο και σπάνιο μας το έχει επιβάλει ως τυπικό φαινόμενο της καθημερινότητας. Τα υψηλά νούμερα, ο πλουραλισμός κινήσεων εντός γηπέδου και η αγωνιστική του επίδραση προσπερνιούνται πλέον ως μία συνήθεια σε κάθε αγωνιστική. Βέβαια, ο «κοντός» έχει καταξιωθεί και στον τομέα των φάουλ, όντας αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος στα σημερινά δρώμενα.

Και αν δεν μας κάνει εντύπωση η συχνότητα των φάουλ του, η ποιότητα των εκτελέσεων μας έχει καθηλώσει αρκετά λεπτά στην οθόνη. Η όλη διαδικασία στην εκτέλεση αποτελεί «τελετουργικό για τον Αργεντινό μαέστρο, προσφέροντας έναν γρίφο προς λύση στους τερματοφύλακες.

Ο «υπνωτισμός» του Μέσι στο χτύπημα της μπάλας μας προδιαγράφει την αναμενόμενη πορεία προς αριστερό ή δεξιό παραθύρι του τέρματος. Ο τρόπος που την σερβίρει προς τον στόχο, που της δίνει το έναυσμα από το χορτάρι και έπειτα, σε αφήνει απορημένο με την σχετική ευκολία. Ο Αργεντίνος σπανίως δοκιμάζει με δύναμη το φάουλ. Παράλληλα, ζυγίζει την ώθηση, επιτυγχάνοντας ελαφρύ φάλτσο για την ορθή καμπύλη προς την αντίπαλη εστία.

Η εξοικείωση του Μέσι με τα στημένα αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο, προκειμένου να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Αργεντίνος βρίσκεται σε μία ηλικία που δεν του επιτρέπει το σώμα του να δημιουργεί σόλο ενέργειες, κούρσες ή αδιανόητα περάσματα στους συμπαίκτες του. Η αντοχή και η φυσική του κατάσταση τον εγκαταλείπουν. Αντίθετα, ο ίδιος βελτιώνει την οξυδέρκεια και την τεχνική που τον διακρίνει, διότι το στοιχείο των τεχνικών χαρακτηριστικών πηγάζει από τον νου και την ευφυία του καθενός. Μάλιστα, σε αυτό τον τομέα, ο Αργεντίνος εμφανώς υπερτερεί έναντι των άλλων.

Ο Λίο ενδεχομένως να προσπεράσει τον Ζουνίνιο σε αριθμό φάουλ. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος διέθετε προσόντα απλησίαστα ακόμη και για τον κορυφαίο της εποχής μας. Τα ανάποδα φάλτσα, η εναλλαγή πορείας  στη μπάλα από τον άλλοτε παίκτη της Λυών, παραμένουν ανεξίτηλα διαχρονικώς. Ο Βραζιλιάνος μπορούσε να στοχεύει από μακρινές αποστάσεις και γωνίες, σε σύγκριση με τον Αργεντίνο.

Τα χρόνια, λοιπόν, κυλούν, οι αγωνιστικές μειώνονται στο καλεντάρι και οι προκλήσεις όλο και θα λιγοστεύουν. Τον Μέσι τον θαυμάσαμε σε μία νεαρή ηλικία, ενηλικιωθήκαμε μαζί του και ως το τέλος, θα απολαμβάνουμε τα εναπομείναντα κεφάλαια μιας μακράς καριέρας.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα