Το ηλεκτροκαρδιογράφημα μέσω Apple Watch τώρα διαθέσιμο και στην Ελλάδα

Τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιαγραφήματος) στο Apple Watch ανακοίωσε κι επισήμως η Apple σύμφωνα με τον  επίσημο διανομέα των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, iSquare.

Από σήμερα, η εφαρμογή ΗΚΓ (ECG app) καθιστά το Apple Watch Series 4, το πρώτο wearable προϊόν που επιτρέπει στον Έλληνα χρήστη να πραγματοποιήσει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα σε πραγματικό χρόνο, απευθείας από τον καρπό του και να καταγράψει τον καρδιακό του ρυθμό, τη στιγμή που εμφανίζει συμπτώματα όπως ταχυκαρδία ή αρρυθμία, συμβάλλοντας στην παροχή κρίσιμων δεδομένων στους θεράποντες γιατρούς. Παράλληλα, η λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού στο Apple Watch ελέγχει περιστασιακά τους παλμούς και μπορεί να εντοπίσει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που ενδεχομένως υποδηλώνει ύπαρξη κολπικής μαρμαρυγής.

Τα νέα ηλεκτρόδια που είναι ενσωματωμένα στον πίσω κρύσταλλο και το Digital Crown του Apple Watch Series 4 λειτουργούν ταυτόχρονα με την εφαρμογή ΗΚΓ, ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η εγγραφή ενός ΗΚΓ ανά πάσα στιγμή ή μετά από λήψη ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, πραγματοποιείται με την εκκίνηση της νέας εφαρμογής ΗΚΓ στο Apple Watch Series 4 και κρατώντας πατημένο το Digital Crown. Καθώς ο χρήστης πιέζει το Digital Crown, το κύκλωμα ολοκληρώνεται και μετρούνται τα ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς του. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, ο καρδιακός ρυθμός ταξινομείται ως είτε AFib (κολπικής μαρμαρυγής), κανονικός ή ασαφής.

Όλες οι εγγραφές, οι συναφείς ταξινομήσεις και τα συμπτώματα που έχουν εντοπιστεί, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην εφαρμογή Health του iPhone. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αποτελέσματα με τον γιατρό τους, μέσω ενός απλού PDF αρχείου.

Οι σχετικές πληροφορίες αυτών των λειτουργιών παρουσιάζονται στην εφαρμογή Health του iPhone καθώς και ποια αποτελέσματα μπορεί να δουν οι χρήστες, πώς να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα αυτά, μέχρι και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν αν αισθάνονται συμπτώματα που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή ΗΚΓ απαιτείται λειτουργικό watchOS 5.2 ή νεότερο στο Apple Watch Series 4 και στο iPhone iOS 12.2 ή νεότερο.

ΠΗΓΗ INSIDER

Διαβάστε Περισσότερα