Το ήθελε περισσότερο και το πήρε I O Τζές

Σε ένα βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε και δικαιούταν βάση της εμφάνισης του. Εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του αντιπάλου και πέτυχε το στόχο του σκαρφαλώνοντας στη 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Π.Α.Σ. από την άλλη με ελάχιστα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου, δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και παρέμεινε στη 10η  θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχοντας σημαντικές απουσίες στην αποστολή, παρέταξε την ομάδα με ένα 4-3-3 και προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους πράσινους από τα καρέ του Χουτεσιώτη. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Π.Α.Σ. πίεζε ψηλά μη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να οργανώσει το παιχνίδι του. Στο 30ο λεπτό σε μια αντεπίθεση από τα δεξιά οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι του Σάλιακα, με το Βιγιαφάνιεζ να γράφει το 1-0.

Μεγάλης σημασίας ήταν η διόρθωση του Λάσλο Μπόλονι θέλοντας να κόψει το πρέσινγκ της ηπειρωτικής ομάδας, με το τράβηγμα του Βιγιαφάνιεζ στον άξονα, κερδίζοντας έτσι τη κυριαρχία στο χώρο του κέντρου. Η ομάδα του Π.Α.Σ. δεν έδειξε να συνέρχεται από το γκολ,  και σε πολλές περιπτώσεις υποχρεώθηκε σε πολλά λάθη.

Στο 46ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Αιτόρ ο οποίος έκανε κυριολεκτικά, ότι ήθελε στην αριστερή πτέρυγα του Π.Α.Σ. φτάνοντας έτσι και στην επίτευξη του 2ου γκολ για τους πράσινους, δεκατρία λεπτά μετά την είσοδό του. Ο Π.Α.Σ. έστω και καθυστερημένα έβγαλε αντίδραση μετά το 70ο λεπτό, με κλασικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει το σκορ.

Απλός και μεθοδικός, ο Παναθηναϊκός δείχνει σημάδια βελτίωσης και μένει να φανεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος αν μπορεί να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα του Π.Α.Σ. υπήρξε αρκετά προβλέψιμη λόγω και των ελαχίστων επιλογών του Αργύρη Γιαννίκη. Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Π.Α.Σ. δεν βρέθηκαν και στη καλύτερή τους μέρα, πετώντας για μεγάλο διάστημα λευκή πετσέτα μετά το πέναλτι του Παναθηναϊκού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του Π.Α.Σ. κρίνω πως είναι στη ψυχολογία των παικτών. Για μεγάλο διάστημα μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού οι παίκτες της ηπειρωτικής ομάδας, έδειχναν να τα έχουν χαμένα ξεχνώντας τα καλά στοιχεία του πρώτου εικοσαλέπτου. Ελπίζω να θυμηθούν τις πρώτες εμφανίσεις τους κόντρα και σε δύσκολους αντιπάλους και σύντομα να πάρουν τα αποτελέσματα που αξίζουν.

 

Διαβάστε Περισσότερα