Το Μουντιάλ με την ματιά του Κ Καθηγητή

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 20 αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου εις την Μόσχα και οι εντυπώσεις παραμένουν εις την μετριότητα . Είναι φυσρικόν η κόπωσις των παιχτών με τα μεγάλα ονόματα να συμβάλλη εις τούτο αν και δεν φαίνεται να επηρεάζει τουλάχιστον τον Ronaldo ο οποίος σκοράρει κατα ριπάς και διασώζει την εθνικήν της χώρας του μέχρι τώρα . Εκτός της Ιταλίας και της Ολλανδίας απουσιάζουν επίσης ορισμένες χώρες της Μάυρης Ηπείρου όπως η Ακτή Ελεφαντοστού το Καμερούν και η Γκάνα . Η Βραζηλία φαντάζει ως ένα απο τα φαβορί χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο ή εξαιρετικό στοιχείο .

Αν και νωρίς σε όλους τους ομίλους έχουν διαφανεί τα φαβορί . Ρωσία Ουρουγουάη , Γαλλία Δανία , Βέλγιο Αγγλία , Κροατία Αργεντινή , Σερβία Ελβετία , Μεξικό Γερμανία , Ισπανία Πορτογαλία .

Η Ισπανία διαθέτει τον ισχυρότερο κέντρο , η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος ακολουθεί συνταγή Ότο Ρεχάγκελ , η Γαλλία δείχνει ένα δυνατό σύνολο αλλα΄δεν την έχουμε δεί ακόμα με κάποιον δυνατό αντίπαλο . Η Δανία παρουσιάζει και πάλι προσδοκίες με ένα συμπαγές και συνατό σύνολο , το Μεξικό και αυτό απο τις όμορφες εκπλήξεις της διοργάνωσης ενώ η Ρωσία δείχνει ότι δύσκολα θα παραδόσει τα όπλα στον οποιοδήποτε αντίπαλο ώντας η διοργανώτρια που θέλει να κάνει την έκπληξη και να επωφεληθεί .

Για την Γερμανία την επίσημη αγαπημένη μου, δείχνει να μην είναι στην κατάσταση της προηγούμενης διοργάνωσης , καλή κυκλοφορία , αλλά δεν εμπνέει την σιγουριά των προηγούμενων Μουντιάλ , φάνησκε άλλωστε χθες με την νίκη στο παρα πέντε με το εκπληκτικο φάουλ του Τόνι Κρός .

 

Παναγιώτης  Δάφνος

 

Διαβάστε Περισσότερα