”Το Μπισκοτολούκουμο” Το Δεκαροεννιάρι

Το μπισκοτολούκουμο είναι ένα λουκούμι ζουλισμένο ανάμεσα σε δύο μπισκότα πτι μπερ, επίσης μπισκοτολούκουμα αποκαλεί και ένας φίλος μου από τη Θεσσαλονίκη τις γκόμενες που του αρέσουν, αλλά είναι και η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τους φίλους της ΑΕΚ να αναφέρονται στον Αραούχο. Και δεν είναι οι μόνοι έτσι ακριβώς είχα δει να μιλάνε για αυτόν και οι φίλοι της Las Palmas σε μία από τις επισκέψεις μου στο νησί (περιέργως ο Λιβάγια τους άφηνε αδιάφορους). Αυτό το ουρί του παραδείσου πρώτος το ανακάλυψε ο πρόεδρος της Las Palmas το καψουρεύτηκε και πίστεψε ότι είχε βρει το νεο Messi. Ούτε καν!

Τα Κανάρια νησιά είναι ο αγαπημένος μου προορισμός περνάω εκεί τις καλοκαιρινές μου διακοπές αλλά κάνω και καταδρομικές επισκέψεις όλο το χρόνο, στο ”χωριό μου” όπως το αποκαλώ χαριτολογόντας, καθώς είναι ένα μέρος με 12 μήνες καλοκαίρι που εάν δεν βρεχόταν από τον Ατλαντικό Ωκεανό με ότι αυτό συνεπάγεται (αέρας, κύμματα, κρύα θάλασσα κτλ) θα αποτελούσαν τη γη της επαγγελίας.

Εκτός όλων των άλλων που αφορούν το καιρό τα τοπία και πάει λέγοντας, το πρώτο πράγμα που κάνει σε κάποιον εντύπωση φτάνοντας στα Gran Canaria όπου βρίσκεται το Las Palmas (στα υπολοιπα νησάκια των καναρίων νήσων είναι λίγο διαφορετικά) και πηγαίνοντας σε μία από τις παραλίες του είναι σίγουρα ένα, ότι το συνολο του γυναικείου πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας, κατάστασης κτλ για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλαβώ κυκλοφορεί topless!!! Μπορεί να είναι vegan φεμινίστριες και να κάψανε τα σουτιεν τους, μπορεί να θελουν να μαυρίσουν ομοιόμορφα, μπορεί να είναι ξέκωλα, δεν έχω καταλάβει σημασία έχει απλά πως όλες κυκλοφορούν με τα μεμε έξω, σαν τη Μιμή στο μνημιώδες εξώφυλλο της Αυριανής ένα πράγμα… μία φρίκη.

Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν που μπορεί να ξεμυαλίσει τον οποιονδήποτε – να σημειώσω εδώ ότι το προπονητικό της Las Palmas βρίσκεται στο Maspalomas στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού τρομερά σοφός όποιος το σκέφτηκε – ο Aραούχο προφανώς και δε θα μπορούσε να γίνει ο νέος Messi κατι που ενώ και ο πιο ασχετος θα το καταλάβαινε ο φουκαριάρης ο πρόεδρος της ομάδας μέσα στη καψούρα του δεν μπόρεσε να δει. Είναι αστείο ότι ο φουκαράς αυτός έβαζε ρήτρες εκατομμυρίων αντί να φροντίσει να του εξασφαλίσει ένα λιγότερο αμαρτωλό περιβάλλον.

Μετά από διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα (τύπου οδηγούσε μεθυσμένος), ups and downs, o Αραούχο επέστρεψε στην ΑΕΚ δεν είναι πλέον καν μικρός ώστε να τον αποκαλεί κανείς ταλέντο αλλά έχει μία τελευταία ευκαιρία να αποδείξει το όποιο του potential ή να φανεί τουλάχιστον χρήσιμος. Μακάρι να πάει καλά το παλικάρι και να μην του πάρουν τα αυτιά οι ελληνικές ”σειρήνες” αλλά και να μη πάει δε με πολυενδιαφέρει κιόλας για να πω τη μαύρη αλήθεια για τη καριέρα του Αραούχο κουβέντα να γίνεται.

Σε άλλα νέα το γήπεδο της Las Palmas είναι μία ιδιαίτερη κατασκευή σκαμένη μέσα στη γη που αξίζει κανείς επισκεφτεί. Δεν είναι κάποια υπερπαραγωγή αλλά είναι ποδοσφαιρογήπεδο ξεκάθαρα. Το επισκέφτηκα σε ένα παιχνίδι με τη Betis όπου οι οπαδοί και των δύο ομάδων με τις εμφανήσεις και τα κασκόλ τους καθόντουσαν ανακατεμένα σχεδόν λιλιπούτεια αδιαφορώντας οι μεν για τους δε κάτι που μου προκάλεσαι ένα πολιτισμικό σοκ οφείλω να ομολογήσω αισθάνθηκα λιγάκι ιθαγενής κρίνοντας από εμάς.

Σε αντίθεση με άλλα γήπεδα εδώ καπνίζανε πούρα (όλοι στο γήπεδο όχι μόνο στα επίσημα όπως στην Ελλάδα που καπνίζουν τα πούρα με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και είναι τίποτα βαρώνοι από το Εκουαδορ) και φτύνανε κατά ριπάς σποράκια και ποδοσφαιρικές ατάκες…μια μέρα θα κάτσω να γράψω για τέτοιες καλιαρντοσύνες (η πιο αγαπημένη μου καλιαρντή ατάκα ήταν όταν σε παιχνίδι Πανιώνιος – Σοσό ο μπροστινός μου φώναζε δεν υπάρχει Σοσό στο γήπεδο Σωσώ υπήρχε μόνο στα εγκλήματα και κάπου δάκρυσα).

Tip: Υπάρχει μία ομάδα φέτος που την έχει πετσοκόψει η διαιτήσια όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλη από τον Παναιτωλικό. Αυτό περνάει στα ψιλά γεγονός που δείχνει και την υποκρισία των περισσοτέρων που ενδιαφέρονται για ποδοσφαιρική δικαιοσύνη μόνο όταν αυτή αφορά την ομαδούλα τους…Προφανώς και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό σιγά το νέο απλά I don’t think this is the case here….

Το Δεκαροεννιάρι

Διαβάστε Περισσότερα