Το ντέρμπι της Κυριακής Trelogiatros

Και έρχεται το δεύτερο πραγματικό ντέρμπι της χρονιάς για την Superleague μετά το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ.  Η ΑΕΚ έρχεται φουριόζα μετά την φυγή του προπονητή της με συνεχόμενες νίκες αλλά σχετικά μέτριο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή (συγκάτοικος με τον ΟΣΦΠ) και έναν βαθμό μπροστά από τον αντίπαλο δεν έχει βρει τα πατήματά του. Θα μου πεις πέρσι τέτοια εποχή τα είχε βρει. Η απάντηση είναι όχι. Και πέρσι παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε ξεκινήσει με το απόλυτο δεν ικανοποιούσε. Είχε όμως ένα στοιχείο που ήταν εμφανές. Αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή. Έμπαινε στο γήπεδο και όλοι είχαν την αίσθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε το αποτέλεσμα.

Φέτος ακόμα δεν το έχει δείξει.  Αυτή την εβδομάδα όμως συνέβη κάτι πολύ σημαντικό για την συσπείρωση της ομάδας. Ήρθε η απόρριψη της ΠΑΕ στην πρόταση για την αγορά του προπονητή της ομάδας Φερέιρα που ξεπερνούσε τα 4.000.000€. Το γεγονός αυτό συσπείρωσε την ομάδα γύρω από τον προπονητή και το πλάνο του, στεναχωρώντας κάποιους άσπονδους φίλους που ήλπιζαν για το αντίθετο. Ταυτόχρονα διακρίνεις στο διαδύκτιο αλαζονεία από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, που θεωρούν ότι η ομάδα τους την Κυριακή θα κάνει περίπατο.

Βέβαια οι πιο σοβαροί κρατούν μικρό καλάθι μιας και η ομάδα τους δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο πλην της φόρμας του Λιβάγια.  Η πρόβλεψη μου όμως είναι συγκεκριμένη. Αν η ΑΕΚ προσπαθήσει να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο θα χάσει. Η μόνη πιθανότητα να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ είναι να κλέψει το ματς.

Όπως έκανε το παράρτημα δηλαδή το προηγούμενη Κυριακή παίζοντας αντί ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί παρά του ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ακόμα στο 40% της απόδοσης του και έχει 4 απουσίες βασικών, η διαφορά κλάσης είναι αυταπόδεικτη ακόμα και για τους πιο φανατικούς οπαδούς της ΑΕΚ.
Αυτά και περιμένουμε να δούμε ένα ωραίο ματς.

ΥΓ1 Προτρέπω τις κιτρινόμαυρες σελίδες να μην ακολουθήσουν τον κατήφορο των αντίστοιχων ερυθρόλευκων και του παραρτήματός τους στην Βόρεια Ελλάδα και να μην ασχολούνται με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο VAR θυμίζοντάς τους δύο ανύπαρκτα πέναλτι που κέρδισαν τα τελευταία χρόνια με αυτόν ως διαιτητή.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα