ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ | DRAZEN

Π.Α.Ο.Κ. και Άρης για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος , θα αναμετρηθούν σε ένα ματς , όπου η νίκη είναι πάντα η μόνη επιλογή. Μικρό το δείγμα από τους αγώνες και των δυο ομάδων αλλά μια πρώτη εικόνα έχει σχηματιστεί στο παρκέ.

Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει δώσει δυο αγώνες και τους έχει χάσει στα τελευταία λεπτά. Αν και με την Ντιζόν κυνηγούσε το σκορ σε όλη τη διάρκεια του ματς , με το Περιστέρι ήταν σε θέση οδηγού.

Ο coach Λυκογιάννης συνεχίζει στο πάγκο της ομάδας , αν και η περσινή χρονιά δεν ήταν πετυχημένη. Ο Π.Α.Ο.Κ. έμεινε εκτός playoffs μετά από 14 χρόνια και μόλις για 2η φορά στην ιστορία του.

Ο coach επιθυμεί να φτιάξει ένα νέο πλαίσιο με έμφαση στην επιθετική άμυνα και το παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου. Το σετ παιχνίδι θα είναι μια δεύτερη λύση και εάν κρίνουμε από την επιλογή παιχτών , επέλεξε παίχτες με αθλητικότητα και γρήγορη εκτέλεση.

Η ομάδα θέλει χρόνο για να δεθεί αφού έχει αλλάξει 10 από τους 12 παίχτες .Σίγουρα εάν βρει ρυθμό θα είναι μια fun-to-watch ομάδα. Το κυριότερο είναι ότι οι κινήσεις έγιναν νωρίς στη σεζόν , άρα θα έχει τη ευκαιρία να βρει χημεία νωρίτερα.

Στο roster φέτος βρίσκουμε διαμαντάκια και παίχτες που θα μας απασχολήσουν αρκετά. Ο Jalen Riley είναι καλός σουτέρ , με ball handling σε υψηλό επίπεδο ενώ έχει ικανότητα και στη πάσα.

Το εκρηκτικό δίδυμο στο backcourt συμπληρώνει o Jalen Hands. Στην Ευρώπη αρχικά αγωνίστηκε πολύ λίγο σε FMP στη Σερβία και Λούντβιγκσμπουργκ στη Γερμανία , δυο ομάδες που δίνουν ευκαιρίες σε παίχτες με την ταχύτητα και την αθλητικότητα του Hands.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί ο Tyler Polley.Ένας streaky σουτέρ και μέλος των Huskies με καλή off-ball κίνηση στην επίθεση ενώ διαθέτει την ικανότητα να παίξει σε αρκετές θέσεις. Δεν είναι αθλητικός ενώ χρειάζεται να βελτιώσει αρκετά την ικανότητα του στη πάσα.

Ηγέτης της ομάδας θα είναι ο Yannik Franke που παρά τα 26 χρόνια έχει πολλές παραστάσεις. Την γραμμή των ψηλών γεμίζουν ο Renfro και ο Μαργαρίτης.

Στον Ελληνικό κορμό υπάρχει ο έμπειρος στην κατηγορία Σαλούστρος , ο Καμπερίδης αλλά και οι Χρηστίδης & Σλαφτσάκης.

Τι δείχνει να λείπει από την ομάδα ? Ένας power forward που να μπορεί να παίζει και στη θέση 5 αλλά και ένα back up , του playmaker Riley.

Υπάρχει μια έλλειψη ισορροπίας στην ομάδα. Υπάρχουν όμως παίχτες που μπορούν καλύψουν τα κενά αφού μπορούν να παίξουν παραπάνω από μια θέση.

Από την άλλη ο Άρης για 2η συνεχόμενη σεζόν στην έδρα του κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Μια νίκη που ήρθε κυρίως μέσω της άμυνας αλλά και της εξαιρετικής διαχείρισης του υλικού , από το coach Καστρίτη.

Οι παίχτες που ήρθαν ατομικά ίσως υστερούν σε σύγκριση με του περσινούς που είχε επιλέξει ο coach. Είναι όμως παίχτες ομάδας και φάνηκε στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Goodwin μέσα στη ρακέτα είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις ενώ μπορεί και δίνει πόντους από τα επιθετικά του ριμπάουντ, Ζητούμενο η σταθερότητα και σαφώς η διάρκεια τους επόμενους μήνες.

Ο Sanogo μέσα στη ρακέτα πήρε πολλά παραπάνω από όσα μπορεί και μάλιστα σε ένα τόσο κλειστό ματς και με μικρό σκορ παιχνίδι. Χρησιμοποιεί το κορμί του έξυπνα και αυτό θα του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Εξαιρετική επιλογή αποτελεί ο Noah Horchler , ένα μέλος της ομάδας του δυνατού πέρυσι Providence.O forward ύψους 2.03μ. , φέρνει μαζί του το εξαιρετικό σουτ που διαθέτει αλλά και τα δουλεμένα fadeaway.

Η περιφέρεια του Άρη με τους Note & Haggins διακρίνεται κυρίως για τα drives. Μέχρι τώρα υπάρχει αστοχία στα σουτ και στο συγκεκριμένο τομέα θέλει δουλεία γενικά η ομάδα.
Στον Ελληνικό κορμό υπάρχει το στοίχημα Νετζήπογλου που μοιάζει να θέλει να βρει εκ νέου τα πατήματα του.
Ο Τολιόπουλος που με το καλό σουτ αλλά και την ενέργεια που βγάζει θα βρει χρόνο συμμετοχής και ο έμπειρος Σχίζας που πάντα δίνει λύσεις επιθετικά.
Σίγουρα δεν πρέπει τα μυαλά των παιχτών του Άρη να πάρουν αέρα γιατί το ματς με τον Π.Α.Ο.Κ. είναι ειδικών συνθηκών. Πέρυσι ο Άρης φορμαρισμένος και με καλύτερες μονάδες , είχε υποστεί συντριβή στο παλατάκι.
Θέλει χρόνο να δέσει η ομάδα κυρίως επιθετικά και αν και η νίκη επί του Παναθηναϊκού φτιάχνει ψυχολογία είναι μόλις ένα παιχνίδι στην αρχή της σεζόν.
Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα