Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο επιστρέφει | ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Όλοι οι φίλοι του Αίαντα περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία τον μεγάλο αγώνα ανάμεσα στον Άγιαξ και την Ντόρτμουντ για να δούν και να κρίνουν την ομάδα τους απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο καθώς από την αρχή της χρονιάς με εξαίρεση την εντός ήττα από την Ουτρέχτη οι απόγονοι του Κρόϊφ,του Κλάϊφερτ και του Λιτμάνεν βγάζουν φωτιές….

Παράσταση για έναν ρόλο …..

To τελικό 4-0 φαινόταν ότι θα έρθει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καθώς ο Άγιαξ πραγματικά αυτή την στιγμή ίσως να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο…

Όταν ήδη από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά το βαρύ πυροβολικό των Γερμανών,ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει βρει στοπ από τον Μαρτίνες,τον πιο κοντό σέντερ μπακ στο Champions League αλλά με απίστευτη ποιότητα δεν έχεις καμία τύχη….

Αυτή η δίχως σταματημό,διαρκείς κίνηση στο χώρο χωρίς την μπάλα από όλους τους παίχτες του Ντέ Χάγκ σε συνδυασμό με τους αυτοματισμούς,το συνεχόμενο πρέσινγκ στον αντίπαλο είναι “εξωπραγματικό” με τους ρυθμούς που γίνεται καθώς χρειάζεται ποδοσφαιρική ποιότητα,φυσική κατάσταση και τρομακτική εξάσκηση στην προπόνηση….

Ο Τάντιτς παίρνει την μπαγκέτα του και οι πιτσιρικάδες χορεύουν στον ρύθμο του.Τι να πεί κανείς για τον αρχηγό του Αίαντα.Αυτός όμως που δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου είναι ο Άντονι.Μανούνι,ζογκλέρ και βλέπει γήπεδο…

Αλλά υπάρχει κανείς που υστερεί;Τι να πεις για τον Μαζραουΐ που καταπίνει όλη την δεξιά πλευρά όπως πρέπει να κάνουν τα σύγχρονα μπακ.Ο δε Μπλίντ πιο φρέσκος από ποτέ και με ωραίο σουτ γκολ σήμερα με σφάλτσο που λένε και οι μορφωμένοι..

Κανείς δεν υστέρησε απόψε το βράδυ σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας στην Γιόχαν Κρόϊφ Αρένα….

Για την ιστορία τα γκόλ πέτυχαν ο Ρόϊς(αυτογκόλ) έπειτα από φάουλ του Τάντιτς,ο Μπλίντ,ο Άντονι και ο Αλέ… με 19 τελικές με τις 9 από αυτές πρός το τέρμα…

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα