Το παράδειγμα του ώριμου Πέδρι | Sons Of Football

Μόλις 17 χρόνων ο Πέδρι και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ευκαιρίες που του προσφέρονται. Σε μια τόσο πρώιμη ηλικία, ο Κούμαν τον τοποθετεί σε απαιτητικές θέσεις από πλευράς αγωνιστικού επιπέδου και ποιότητας στο σύστημα της Μπαρτσελόνα. Τα αρχικά του βήματα στον επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου τον βρήκαν στη Λας Πάλμας της Β’ Ισπανίας. Ακόμη και στην δεύτερη Λίγκα της χώρας, ο Πέδρι αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος και ένας από τους πολύτιμους κρίκους στη ζωτικότητα της ομάδας. Ο νεαρός αρέσκεται να παίζει σε θέση εσωτερικού χαφ, στην αντίστοιχη δηλαδή που τοποθετείται πλέον ο Κουτίνιο. Παράλληλα, τον έχουμε ξεχωρίσει και στο ρόλο του αριστερού χαφ, χωρίς βέβαια να διαθέτει την έκρηξη, λόγου χάρη του Φατί.

Όμως, ο Πέδρι διακατέχεται από ιδιαίτερη ωριμότητα στο παιχνίδι του. Αποφεύγει συχνά το λάθος, καθώς οι μεταβιβάσεις του και οι επιλογές του είναι εύστοχες. Η έπαρση της ηλικίας δεν τον επηρεάζει στο να εξασκεί το νου εντός των τεσσάρων γραμμών. Επιπλέον, άξιο παρατήρησης είναι και η προσαρμοστικότητα του Πέδρι, διότι όπου κι αν αγωνίζεται επιβεβαιώνει την παρουσία του στον αγώνα με προσωπικές ενέργειες. Κάνεις δεν γνωρίζει την μετέπειτα εξέλιξη του νεαρού χαφ. Σαφώς και φέρνει μαζί του εκλεπτυσμένα στοιχεία, όπως άψογο χειρισμό της μπάλας, αποτελεσματικό πρέσινκ και ενθαρρυντικά πατήματα έξω από την μικρή περιοχή. Στο αποκαλυπτικό παιχνίδι με την Γιουβέντους, ο πιτσιρικάς έδειξε πως απαλλάσσεται εύκολα από στενό μαρκάρισμα, πάντα με ψυχραιμία και αντίληψη στους κενούς χώρους.

Σύμφωνα κιόλας με το αξιόπιστο SofaScore, οι επιδόσεις του αποτυπώνονται με αισιόδοξους αριθμούς. Στη La Liga, ο Πέδρι έχει αγγίξει βαθμολογία περίπου 7, έχοντας στο ρεπερτόριο του εύστοχη μεταβίβαση, πάσες – κλειδιά και το πρώτο του γκολ σε αυτές τις σύντομες – από άποψη λεπτών – συμμετοχές. Σχετικά με το Champions League, ο νεαρός μέσος έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, καθώς πλησιάζει πλέον απόδοση άνω των 7 μέσο όρο. Ανταποκρίθηκε εξαίσια στο Τορίνο απέναντι ειδικά στο Γκουαδράδο, τον οποίο τον περιόρισε, αλλά και τον προβλημάτισε στα μετόπισθεν. Από την άλλη όμως, είναι πασιφανές πως ο Πέδρι έχει ανάγκη σωματικής ενδυνάμωσης, στοιχείο που θα αποκτήσει με τη πάροδο του χρόνου. Επίσης, ο ίδιος δύναται να αυξήσει τα όρια της ταχύτητάς του, διότι μόνο τότε θα μπορεί να γίνει ακόμη πιο απρόβλεπτος για τον αντίπαλο.

Πάντως,σε αυτό το στάδιο της προσαρμογής των νεαρών ποδοσφαιριστών, προτιμότερο να αποφεύγουμε τυχόν ανούσιες συγκρίσεις με παλαιότερα «τοτέμ» του αθλήματος. Υπάρχει μια τάση – καλή ώρα για τον Πέδρι – από μέσα ενημέρωσης ή φιλάθλους με υπέρμετρη αισιοδοξία – να αποκαλούμε το κάθε παιδί νέο «Ινιέστα» ή «Τσάβι», δίχως να είναι απαραίτητο κανείς να κουβαλά τέτοιο φορτίο κληρονομιάς στη πλάτη του. Ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις, στο κατά πόσο διάφοροι νεαροί, όπως Πέδρι και Φατί, θα ανελιχθούν μέσα από τις προκλήσεις ενός συλλόγου ή όχι. Ακόμη κι αν δεν δικαιώσουν τις προσδοκίες του καθενός, σίγουρα πρόκειται για δύο ταλέντα με όλα τα εχέγγυα να βαδίσουν στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

https://www.youtube.com/watch?v=Lzw7P41ZZZk

Διαβάστε Περισσότερα