Το πρόβλημα μεγαλώνει! | Jago1914!

Αν η ήττα στο Βόλο προβλημάτισε έντονα το στρατόπεδο του ΑΡΗ, η εμφάνιση απεναντι στην ΑΕΚ θα πρέπει όχι μόνο να βάζει σε σκέψεις στο τι έγινε λάθος μέσα στο παιχνίδι, αλλά τι έγινε λάθος στο σχεδιασμό του καλοκαιριού και βασικά αν υπήρχε αυτός και κατά πόσο έγινε όπως πρέπει.

Από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια με Γκομελ ειχαμε επισημάνει ότι το σκορ δεν μας ξεγελάει και ότι τα κενά στον χώρο του κέντρου ήταν εμφανή. Με Μακαμπι αυτό κόστισε μια πρόκριση και ίσως μια πρόκριση στους ομίλους  του Κονφερενς. Με την έναρξη του πρωταθλήματος η νίκη με τον Λεβαδειακο έδωσε χρόνο ώστε ίσως παρουσιαστεί και βελτίωση και κάποιοι παίχτες που αποκτήθηκαν αρχίσουν να αποκτούν ρυθμό. Στο Αγρίνιο το καμπανάκι ξαναχτύπησε όχι μόνο με την ήττα αλλά με την εμφάνιση ειδικά μετά την ισοφάριση οπου σαφώς θα περίμενες να δεις κάποια άλλη αντίδραση.

Η συνέχεια γνωστή με την νίκη επί του Ολυμπιακού να κρύβει πάλι τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Η χθεσινή ομως εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα και έχει αγωνιστικη ταυτότητα έδειξε ότι η κατάσταση ούτε βελτιώθηκε αλλά δεν έμεινε ούτε καν στάσιμη αλλά χειροτέρεψε. Βεβαια σε αυτό παίζει ρόλο και ο τραυματισμός δύο αναντικαταστατων παιχτών από ότι φαίνεται, του Μπραμπετς και του Ντουκουρε γιατί δεν σχεδιάστηκε στο ροστερ να υπάρχει κάποιος να καλύψει το κενό τους σε περίπτωση απουσίας.

Ενας ΑΡΗΣ που εμφανίστηκε για τα πρώτα λεπτά στο γήπεδο και μετά χάθηκε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Λογικό βέβαια να καταρρεύσει το κεντρο παίζοντας στην ουσία με έναν κόφτη τον Νταμπο ο οποίος δεν μπορούσε να καλύψει τα κενά που άφηνε η απότομη πτώση της απόδοσης του Μάτεο στο ανασταλτικο κομμάτι. Ίσως και η χρησιμοποιήση του Γκρευ μόνος απέναντι σε δύο δυνατά κορμιά να ήταν και αυτό λάθος, καθώς ένας ευέλικτος φορ θα δημιουργούσε πολλά περισσότερα θέματα στα δυο αργά κεντρικά μπακ της ΑΕΚ. Η ένωση έκανε ότι ήθελε στο παιχνίδι κυριολεκτικά μετά το γκολ που πετυχε και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου.

Το ερώτημα για την ομάδα του ΑΡΗ είναι ποιον δρόμο θα διαλέξει γιατί είμαστε σε κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και σιγά σιγά από εδω και πέρα οι απωλειες δεν θα καλύπτονται εύκολα. Ο ένας δρόμος είναι να συνεχίσει με τον Αγγλο και όπου βγει η φετινή χρονιά κάνοντας ομως σωστή προετοιμασία και οργάνωση για την επόμενη. Η άλλη λύση η συνηθισμένη να πληρώσει το μάρμαρο ο Αγγλος στην επόμενη στραβή και έρθει ένας γνωστής της ελληνικής πραγματικότητας απλα μήπως σωθεί η χρονιά και τπτ άλλο. Ταπεινή άποψη μου βέβαια η πρώτη, για να έχει ελπίδα η ομάδα να κανει ένα ισχυρό σύνολο με την καθοδήγηση ενός έμπειρου και με πλούσιο βιογραφικό κόουτς. Αλλιώς θα έχουμε μια από τα ίδια νομίζω χωρίς γερές βάσεις ώστε η ομάδα να κάνει πραγματικά πρωταθλητισμο στο γήπεδο και όχι σε δηλώσεις.

Jago1914!

 

Διαβάστε Περισσότερα