Το ρεκόρ που έσπασε τον αδικεί ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης κόντρας του Ronaldo με τον Messi και το αντίστροφο σε χρυσές μπάλες,γκολ,κούπες με τα αυτιά και χωρίς…

Ο Πορτογάλος την Κυριακή το βράδυ έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ αυτό του Πελέ στα γκολ το οποίο τον αδικεί…

Μα συγκρίνουμε τα γκολ που έβαζε ο Βραζιλιάνος με την Σάντος στο εγχώριο πρωτάθλημα με αυτά του Ronaldo;

Για αυτό λέω ότι τον αδικεί το ρεκόρ καθώς για μένα δεν είναι μέτρο σύγκρισης όταν ο Πορτογάλος έχει σκοράρει σε Champions League,Mundial,Euro,Premier League,Laliga και SeriaA.

Εκτός και εάν εννοούμε μονάχα το νούμερο 758.

Συγνώμη για αυτό που θα πω αλλά ο Πελέ σκόραρε απέναντι σε ερασιτέχνες ενώ ο Ronaldo απέναντί σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Ο Ronaldo αναδείχθηκε πριν δέκα μέρες ποδοσφαιριστής του αιώνα στα Globe Soccer Awards.

Δεν είμαι εδώ για να κρίνω εάν η απόφαση αυτή είναι σωστή ή λάθος, κρίνω όμως πρόωρη την απόφαση αυτή διότι ο Ronaldo δεν έχει τελειώσει ακόμα την καριέρα του και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει και άλλα τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Αντικειμενικά χωρίς ποτέ να είμαι λάτρεις είτε του Messi είτε του Ronaldo ωφείλω να παραδεχτώ ότι ο Αργεντινός δεχόταν πάντοτε λιγότερες αρνητικές κριτικές σε σχέση με τον Πορτογάλο από τον τύπο ενώ ο ένας ήταν ισάξιος του άλλου στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ίσως αυτό το γεγονός στο πέρασμα του χρόνου έκανε τον Ronaldo πιο δυνατό στο θέμα της προσωπικότητας και του ηγέτη μέσα σε μια ομάδα.

Ο λόγος του ως αρχηγός μέσα στα αποδυτήρια της εθνικής του ομάδας,έχει μείνει στην ιστορία μετά την κατάκτηση του Euro.

Όπως και να έχει με την αποχώρηση του από τα γήπεδα,το ποδόσφαιρο θα χάσει έναν παιχταρά που δύσκολα θα ξαναδούμε στα γήπεδα.Για αυτό ας ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε το τώρα και ας αφήσουμε το παρελθόν αλλά και το μέλλον…

Διαβάστε Περισσότερα