Το Stade de France θα φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Champions League στις 28 Μαΐου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως μετά τη σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στην Ευρώπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μεταφέρει τον τελικό του UEFA Champions League ανδρών της περιόδου 2021/22 από την Αγία Πετρούπολη στο Stade de France στο Σεν Ντενί. Ο αγώνας θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 21:00 CET.

Η UEFA επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί ο σημαντικότερος αγώνας του ευρωπαϊκού συλλογικού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης. Μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, η UEFA θα υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες πολλών φορέων για να διασφαλίσει την παροχή διάσωσης για τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τρομερή ανθρώπινη δυστυχία, καταστροφή και εκτοπισμό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης ότι οι ρωσικοί και ουκρανικοί σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις της UEFA θα πρέπει να διεξάγουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες εγκαταστάσεις μέχρι νεωτέρας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης να παραμείνει σε ετοιμότητα για να συγκαλέσει περαιτέρω έκτακτες συνεδριάσεις, σε τακτική συνεχή βάση, όπου απαιτείται, για να επανεκτιμήσει τη νομική και πραγματική κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, εφόσον απαιτείται.

ΠΗΓΗ UEFA.com

Διαβάστε Περισσότερα