Το τρικ του iPhone που θα σας λύσει τα χέρια κατά την πληκτρολόγηση

Πολλοί θα έχετε ζησει την «τραυματική» εμπειρία του να γράφετε ένα μακροσκελές mail ή αντιστοίχως ένα μεγάλο μήνυμα στο messenger και να προσπαθείτε για ώρα να πετύχετε το σωστό σημείο για να κάνετε μια διόρθωση.

Τις περισσότερες φορές χτυπάτε πάνω στο κείμενο κάπου κοντά στο σημείο που θέλετε να διορθώσετε και στη συνέχεια σέρνετε το δάχτυλό σας προς το σωστό σημείο. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο κέρσορας να πηδάει σειρές και να μεταβαίνετε από την αρχή στο τέλος του κειμένου και τούμπαλιν χωρίς να μπορείτε να φτάσετε στο σωστό σημείο, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία επί ματαίως. Σε άλλες περιπτώσεις κρατάτε κολλημένο το δάχτυλο στην οθόνη και με το άλλο χέρι προσπαθείτε να μετακινηθείτε πάνω κάτω σε αυτή σαν να παίζετε κάποιο περιεργο video game.

Αν συγκαταλέγεστε σε αυτούς που αντιμετωπίζουν συχνά ένα τέτοιου είδους πρόβλημα, να ξέρετε ότι υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για τα μακροσκελή κείμενα οποίας μορφής κι οποίας εφαρμογής. Για την ακρίβεια μπορείτε να μετατρέψετε το πληκτρολόγιο σε mouse pad και το δάκτυλο σας σε «ποντίκι» ώστε να κινηθείτε πανεύκολα μέσα στο κείμενο.

Πώς θα το κάνετε αυτό;

Γράψτε το κείμενο και μόλις χρειαστείτε ποντίκι πατήστε παρατεταμένα το space.

Τότε το πληκτρολόγιο θα σβήσει και στη θέση του θα εμφανιστεί ένα σύνολο από κενά τετράγωνα στα οποία κινείτε το δάχτυλό σας σαν να ήταν ποντίκι.

 

Μια απλή δοκιμή θα σας πείσει για το πόσο εύκολη είναι η επεξεργασία κειμένου με αυτόν τον τρόπο.

 

ΠΗΓΗ https://www.insider.gr

Διαβάστε Περισσότερα