Το Τρίτο Μάτι του Κύκλωπα

Εδώ και 30 χρόνια από τον καιρό που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση στη χώρα, λανσάρισε και καθιέρωσε μόδες και μόδες. Άλλες κράτησαν περισσότερο, άλλες κράτησαν λιγότερο, όλες όμως σιγά-σιγά έσβησαν.Η μόνη μόδα που καθιερώθηκε από το ξεκίνημα της πρώτης ημέρας των ιδιωτικών καναλιών και δεν “έπεσε”ποτέ και πορεύεται αγέρωχη μέχρι και σήμερα είναι η μόδα του “αδελφάτου”. Δεν υπήρξε εκπομπή για εκπομπή, όλα αυτά τα χρόνια που να μην έχει στη σύνθεση της τουλάχιστον μία “αδελφή”. Σε όλα τα πάνελ,σε όλες τις κριτικές επιτροπές,είχαν και έχουν μέχρι και σήμερα την πρωτοκαθεδρία όλοι οι “τρύπιοι”.

Κρίνοντας τα διαγωνιζόμενα παλικάρια κοιτώντας τα με μανία στο φερμουάρ και όχι στα μάτια. Λες και δεν υπάρχει κανένας άλλος “straight” σε αυτή τη χώρα, που να μπορεί να εμφανιστεί στην τηλεόραση και να πει την άποψή του. Εκτός και αν οι “πισωγλέντηδες”είναι οι μοναδικοί με αυτές τις ξεχωριστές ικανότητες. Ξεχωριστές ικανότητες τα “κεφαλοτύρια” είναι γεγονός ότι έχουνε, όχι όμως στο φερμουάρ πίσω στην κώλοτσεπη.

Και τί δεν έχουμε δει ρε μάγκες όλες αυτές τις δεκαετίες. Από τον Γιώργο τον Μαρίνο ο οποίος υπέργηρος πλέον περιθάλπτεται στο σπίτι του ηθοποιού νηστικός και μπατίρης από την “Αγία” Άννα Φόνσου, έως και σήμερα βλέποντας το διαχρονικό “κουμπότρυπα” γνωστό “Αλβανόπνιχτη” Λάκη Γαβαλά στην Κριτική επιτροπή του “my style Rocks”. Και το συμπέρασμα που βγαίνει μάγκες τελικά είναι ότι για να πάρεις μεροκάματο απο την ιδιωτική τηλεόραση πρεπει να είσαι ψηλός, ξανθός με ψιλή φωνή, βγαλμένα φρύδια και ξυρισμένες μασχάλες, σε κάθε άλλη ανδρική περίπτωση πεθαίνεις από την πείνα.

Κλειστά κυκλώματα παντού οι ξεφωνημένηνες, μιλάμε για Μασονία, όπου να παραδώσεις κάποιο βιογραφικό “αδερφή”θα το αξιολογήσει,και αν είσαι και λιγάκι “Μπάνικος”αν δεν την αυγοκόψεις, γουστάρεις δεν γουστάρεις, δεν μπαίνεις σε σειρα προτεραιότητας. Και όπως καταγγέλλουνε κατά καιρούς πανέμορφα κοριτσάκια, ότι για να γίνεις ηθοποιός πρέπει να περάσεις πρώτα από το πάγκο του σκηνοθέτη, σήμερα για να βρει κάποιο ομορφόπαιδο δουλειά πρέπει να είναι έτοιμο για “γεώτρηση”.

Θα μου πεις καλά ρε σου φαίνεται τόσο παράξενο το γεγονός αυτό που στην Αμερική για παράδειγμα είναι καθεστώς, εδώ και 50 χρόνια, βλέποντας ας πούμε τον Τομ Κρουζ να συζεί με τον Τραβόλτα. Οχι ρε μάγκες, δεν μου φαίνεται παράξενο, ούτε σεμνότυφος είμαι. Αλλά επειδή δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν στην Αμερική και στην Αγγλία όπου οι άντρες φοράνε ζαρτιέρες, αλλά ζορίζομαι όταν βλέπω τον Φώτη να μου παρουσιάζει για σύζυγο του τον “τούρτα” και να ψάχνουνε να υιοθετήσουν και παιδί.

Δεν μπορώ να χωνέψω για παράδειγμα να εμφανίζεται καθημερινώς ντυμένος γυναίκα ο Λάκης ο Γαβαλάς στα τηλεοπτικά κανάλια και να καθιερώνεται σαν πρότυπο στις νέες γενιές. Δεν ξέρω, ή εγώ έχω μείνει πάρα πολύ πίσω και τα πράγματα μου έχουνε ξεφύγει και έχουνε πάει τόσο μπροστά και τα βλέπω ολα λάθος. Δεν νομίζω όμως γιατί η ιδιωτική τηλεόραση είναι αυτή που καθιέρωσε το προεδρείο του “αδελφάτου”και τον πρόεδρο τους. Μάλιστα απέκτεισε και μεγάλη δημοφιλία εμφανιζόμενος συχνά-πυκνά στο αρωματισμένο γυαλί και από κει και μετά τα πάντα έχασαν την ισορροπία τους.

Ολες οι κρυφές ξύρισαν τα μουστάκια βάψανε με ρουζ τα μάγουλα τους και ξεχύθηκαν προς τη “δόξα”. Πάντως όποιος πατέρας έχει την ατυχία να δει κάποια στιγμή το γιο του, να μιμείται τον Λάκη το Γαβαλά ή τον Τρύφωνα τον Σαμαρά στον καθρέφτη του σπιτιού του σπιτιού του, η επιλογή είναι μία και μη αναστρέψιμη, ψάχνει για ύψωμα για τη μεγάλη βουτιά. Επειδή έχω και εγώ παιδιά τρεις γιους συγκεκριμένα,εύχομαι αυτό να μη συμβεί σε κανέναν.

Ευτυχώς ο θεός εμένα με βοήθησε και μόλις σιγά σιγά , έναν έναν, τους έβλεπα να συνοδεύονται από γυναίκες ξανά έβρισκα το βήμα μου. Μάγκες δεν αντέχετε να βλέπεις τον γιο σου να δουλεύει το “γεωτρύπανο”…..

 

 

Διαβάστε Περισσότερα