Το ξεγύμνωμα του Δυτικού πολιτισμού. ( Μέρος Γ ) ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Δύση & Ε.Ε. : Ο μικρός Kim-ωνας ρωτάει και ανησυχεί ..!( τέτοιον πελάτη που θα ξαναβρεί… )

Ο μικρός Kim-ώνας όπως και τα άλλα παιδιά της σειράς του, θαύμαζε τον Jordan και άλλους super star  του NBA. Αλλά ο μκρός Kim-ώνας δεν έμεινε, μόνο στον θαυμασμό του καλύτερου παίκτη, όλων των εποχών, από όλα τα ομαδικά αθλήματα. Διδάχτηκε. Διδάχτηκε πως να φτάνεις στην κορυφή , πως να διατηρείς την κορυφή ,πως να γλεντάς τους αντιπάλους σου, και το πιο σημαντικό, πως να κάνεις το πιο σημαντικό come back , όταν όλοι σε θεωρούν τελειωμένο..
Εντάξει, για τον μικρό Kim-ώνα το πιο εύκολο ( θεωρητικά πάντα ) ήταν να οδηγηθεί στην κορυφή. Όπως κάθε γονιός που πεθαίνει, και αφήνει κληρονομιά την επιχείρηση του, κάπως έτσι άφησε και για τον μικρό Κιm-ώνα την σκυτάλη της διαδοχής ο μπαμπάς του. Αλλά ο μικρός δεν είναι σαν τον μπαμπά του… Μπορεί να ήταν κάπως μαμόθρεφτο και καλομαθημένο, αλλά οι σπουδές στο εξωτερικό τον ξύπνησαν.
Αφού γύρισε από τα ξένα λοιπόν ( εξ Ευρώπας ορμώμενος.. ) και κατάλαβε πως παίζεται το παιχνίδι, μόλις του δώθηκε η ευκαιρία, άρχισε να ” γλεντάει”. Και το κάνει, όχι μόνο γιατί έχει πιο μεγάλα παιδάκια ( γειτονόπουλα ντε ..) που τον προστατεύουν, αλλά  γιατί η σνομπαρία από τα ” Β. Προάστια ” δεν είναι κάτι το ιδιαιτέρο.
Σιγά τους νταήδες …( σου λέει ). Έτσι λοιπόν με κάτι τερτίπια του σπάει πλάκα μαζί τους.. Βήχει ο μικρός Κιμ-ώνας …? Παθαίνει φαρυγγίτιδα όλη Ευρώπη! Φταρνίζεται ο μικρός Kim-ώνας ..?? Ανεβάζει πυρετό η  Δύση! Παίζει με τα κουμπάκια του ο μικρός Kim-ώνας ..?? Τρέχει και δεν φτάνει όλη η Δύση και η μισή Ανατολή !!
Ειδικά τώρα , μεσούντος της πανδημίας , είπε να κάνει ένα χειρουργείο  για τα ΄΄ κρεατάκια ΄΄ όπως όλα τα παιδάκια με την ευκαιρία . Του έπεσε λίγο βαρύ ( λένε οι φήμες… ) αλλά μόλις ανάρρωσε , έμαθε τι φήμες έχουν βγει παγκοσμίως, και χύθηκε στα γέλια. Αφού άφησε καμμιά 10 μέρες να δει τι άλλο θα πουν, την επόμενη μέρα, που κάποιος συγχωριανός του , ”αποκάλυψε”  ότι αύριο θα μεταδωθεί επίσημα ο θάνατος του … βγήκε καμαρωτός καμαρωτός … και έκοψε και μια κορδέλλα…!!!! Κέφι, γλέντι, μπρίο , χορός έως τις 5 το πρωί….!!   Πως τους πετσόκοψες έτσι ρε Kim-ωνάκο …??
Αλλά δεν φταίει ο μικρός Kim-ώνας. Είναι που αν η ζήλια ήταν ψώρα θα είχε γεμίσει όλη χώρα…! Είναι ο ξεπεσμός εκείνων, που κρέμονται από τα τερτίπια σου. Είναι που αν ζούσες πριν 50-70 χρόνια θα ήσουν το παιδί για τα θελήματα, στον Τσόρτσιλ, στον Ρουσβελτ, στον Στάλιν, τον Σαρλ ντε Γκώλ. Αλλά και  τους μετέπειτα Κέννεντυ , Θάτσερ κ.α ….
Ανύπαρκτοι οι δυτικοί  αγορίνα μου.. Μόνος σου παίζεις μπαλίτσα  με τα παιδιά της γειτονιάς σου…….
Υγ. Και έχει μια αδελφή ο μπαγάσας ….!! Σαν τα κρύα τα νερά του ποταμού Yaa Lou !! ( που βουτάει τους στρατηγούς του,  να του πουν αν είναι κρύο το νερό, που κατεβαίνει από το βουνό. ) Ο  ”ΘΕΟΥΛΗΣ” !!!

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα