ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ…| DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 82-97

Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει η Μπασκόνια για να παίξει τα ρέστα της για πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν αποφασισμένη.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο και την καλή άμυνα του Παναθηναϊκού , τα επόμενα 35 λεπτά δεν άφησαν πολλά περιθώρια οι φιλοξενούμενοι.

Με το εκπληκτικό 14/20 στα τρίποντα (70%) αλλά και τις 12/13 (92,9%) βολές έδειξαν πόσο συγκεντρωμένοι ήταν. Βέβαια στο ματς παίζουν δυο και ο Παναθηναϊκός χτες της έδωσε δικαίωμα.

Τα ελεύθερα σουτ που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν πολλά και δεν τα αφήσαν ανεκμετάλλευτα. Η άμυνα για ομάδα που κυνηγάει το σκορ ήταν soft.

Δείγμα ότι στο ημίχρονο οι πράσινοι δεν είχαν κλέψιμο .Στην τελευταία περίοδο είχαν πραγματοποιήσει μόλις ένα φάουλ δείχνοντας ότι δεν έχουν διάθεση για την τελική αντεπίθεση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 7 ματς έχει 6 ήττες. Η απόδοση των παιχτών από παιχνίδι σε παιχνίδι φθίνει.

Από την εφορία της νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό και του ερχομό του Χεζόνια έχει περάσει καιρός και το κλίμα δεν είναι το ίδιο.

Ο coach Κάτας είναι ντεφορμέ αλλά δεν ευθύνεται αποκλειστικά αυτός. Αρχικά ο covid αποδιοργάνωσε την ομάδα του Παναθηναϊκού. Έπειτα ο τραυματισμός του καλύτερου του παίχτη Nedovic του έκοψε τα φτερά.

Σίγουρα οι επιλογές δεν είναι του coach Κάτας όμως δεν έκανε κάτι να ανατρέψει την κατάσταση .Τα ψηλά σχήματα έπιασαν τόπο σε σκόρπια ματς και η άνοδος του Μήτογλου είναι στα υπέρ του.

Δεν βοήθησε όμως τον Παπαγιάννη να βρει τον ρυθμό και να πιάσει την απόδοση που είχε προ covid. Στα συν η άνοδος των White & Sant Roos.

Στο 10-20 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού. Απομένουν τέσσερα βασανιστικά ματς πριν τη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος και των playoffs του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Που μπορεί να πετύχει έστω μια νίκη κανείς δεν μπορεί να μαντέψει .Με εξαίρεση την Ζαλγκίρις οι άλλοι τρεις αντίπαλοι παλεύουν για κάτι.

Πρέπει να αφήσει μια καλή εικόνα έστω και στο τέλος της διοργάνωσης.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα