ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ…| DRAZEN

ΑΛΜΠΑ-ΠΑΝΑΘΝΑΪΚΟΣ  74-65

Μια ήττα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει ο Παναθηναϊκός εάν στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε παρουσιαστεί αρκετά χαλαρός στην άμυνα και βιαστικός στην επίθεση. Μπήκε δυνατά στο ματς με αμυντικό προσανατολισμό , ήθελε να πάει σε χαμηλό τέμπο το ματς και να σταματήσει το υψηλό pace της Άλπμα. Τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό και δέχτηκε μόλις 28 πόντους στο ημίχρονο.

Ο Κάτας έπαιξε με ψηλά κορμιά στο πρώτο ημίχρονο και κατόρθωσε να σφίξει την άμυνα του , ενώ ο Παπαγιάννης ήταν αρκετή ώρα εκτός παρκέ. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα γιατί ο ψηλός των πρασίνων αγωνίστηκε μόλις 16 λεπτά.

Μην ξεχνάμε ότι είναι ο καλύτερος παίχτης του φετινού Παναθηναϊκού μαζί με τον Nedovic .Θεωρώ ότι χρειάζεται παραπάνω λεπτά στο γήπεδο για να μπορέσει και η ομάδα να καρπωθεί από την τεράστια φετινή εξέλιξη του. Θα χρεωθεί από πολλούς άδικα το κακό μαρκάρισμα του σεληνιασμένου στο 4ο δεκάλεπτο Thiemann , όπου καθάρισε το ματς με τα 4/5 τρίποντα σε λιγότερο από 3 λεπτά αγώνα.

Η Άλμπα χτύπησε όταν έπρεπε στο 4ο δεκάλεπτο τον κουρασμένο Παναθηναϊκό .Ο coach Ρενέσες έπαιξε με κοντό σχήμα , βρήκε τις αδυναμίες των πρασίνων και σε συνδυασμό με τα πολλά εύστοχα τρίποντα γενικά στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στη νίκη.

Μια μικρή παρένθεση για τους νικητές , ώστε να κάνουμε μια ειδική μνεία στον  ΄Jokic ΄της Euroleague , τον Sikma. Πραγματικά στο επιθετικό κoμμάτι είναι εξαιρετικός και παίζει περισσότερο σαν playmaker , κυρίως λόγω του τρομερού passing ability που διαθέτει. Με όλο το σεβασμό στην Γερμανική ομάδα , αδικείται που παίζει ακόμα στην Άλμπα.

Άστοχος στο πρώτο ημίχρονο από το τρίποντο ο Παναθηναϊκός με 1/9 .Έτσι δεν κατάφερε να πάρει μεγάλο κέρδος από την καλή του άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχε 5/6 τρίποντα, δέχτηκε όμως από την άλλη πλευρά του παρκέ επίσης αρκετά από τους γηπεδούχους. Πολλά λάθη στο τέλος -σύνολο 18- κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Κορυφαίος των πρασίνων ήταν ο White , που πάλεψε σε όλο το ματς και πέτυχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ. Ο Μακ ενώ πρόσθεσε πόντους στην επίθεση , οργανωτικά ήταν και πάλι κακός ενώ ο Μποχώριδης στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του.

Εν κατακλείδι άλλη μια ήττα στο σακούλι , η 15η φέτος για τον Παναθηναϊκό (9-15 το ρεκόρ του). Μένει να ελπίζει στην επιστροφή του πρώτου σκόρερ του , Nedovic , αλλά και στον ενθουσιασμό της απόκτησης του Μάριο Χεζόνια.

Ένα καλό finish χρειάζεται για να μπορέσει τουλάχιστον να μην αφήσει άσχημη εντύπωση και κυρίως μέσα από τη φετινή χρονιά να εξελιχθούν οι νέοι παίχτες. Αναμένουμε επιτέλους η συμμετοχή του Μαντζούκα , αφού το timing για να ψηθεί ο νεαρός είναι το το κατάλληλο.

 

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα