Τόσο όσο και ήρθε το πρώτο τρίποντο |ΠΟΛΙΤΗΣ

Οι πρωταθλητές κόσμου έκαναν ποδαρικό με το δεξί, αφού το αυτογκόλ του Χούμελς ήταν αρκετό για να τους δώσει το πρώτο τους τρίποντο στην διοργάνωση. Γεγονός είναι πως οι Γάλλοι δεν έπαιξαν και το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο το “τόσο όσο” ήταν υπέρ-αρκετό για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Εικόνα

Η τακτική του Λεβ

Με τον Ν’ Γκολό Καντέ στον άξονα, ο Λεβ δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναζητήσει παιχνίδι από τα πλάγια. Οι πλαγιοκοπήσεις των επιθετικών, τα όβερλαπ του Κίμιχ και οι κινήσεις του Βέρνερ στον ασβέστη και στον χώρο ήταν χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των Γερμανών. Ακόμα και ο κορυφαίος Τόνι Κρόος, προσπαθούσε συνεχώς με βαθιές μπαλιές αλά Πολ Σκόουλς να βρει τους συμπαίκτες του στις πτέρυγες. Βόλαντ και Σανέ ήταν συνήθεις αποδέκτες των προσπαθειών του μέσου της Ρεάλ, παρ’ όλο που πέρασαν στο χορτάρι ως αλλαγές.

Στην άμυνα οι Γερμανοί ήθελαν να περιορίσουν το γρήγορο ποδόσφαιρο των Τρικολόρ και να καθυστερήσουν την κυκλοφορία της, ώστε να απενεργοποιήσουν τα τρεξίματα του Εμπαπέ και την ταχύτητα των Γάλλων.

Ωστόσο, φάνηκε πως από το παιχνίδι των Βαυαρών έλειπε ο καθαρός στράικερ, ο παίχτης μέσα στο κουτί, το σημείο αναφοράς στην επίθεση, αυτός που θα ενοχλούσε τον Κιμπεμπέ και τον Βαράν και θα έσπρωχνε το τόπι στο μπακλαβωτό του Λιορίς.

Εικόνα

Τα πλάνα του Ντεσάμπ και τα διαστήματα της Γαλλίας

O Ντεσάμπ προσαρμόστηκε άμεσα στα σχέδια του Λεβ και έβαλε σε δεύτερη μοίρα το θέαμα, ώστε να πάρει ορθολογικά το αποτέλεσμα. Αρχικά, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Γερμανία και χτύπησε στην αντεπίθεση και στα εκρηκτικά πεντάλεπτα κατά τα οποία οι Τρικολόρ έβγαζαν όλη τους την ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Ο καλύτερος πασέρ των Γάλλων, Πολ Πογκμπά, προσπαθούσε διαρκώς να προωθεί την μπάλα και να βρίσκει τους συμπαίκτες του στον χώρο, όντας σε έναν ρόλο παρόμοιο με τον Τόνι Κρόος.

Το επόμενο που έκανε ο Ντεσάμπ για να αναχαιτίσει τις προσπάθειες της αντιπάλου, ήταν η οπισθοχώρηση του Γκριεζμάν. Ο κόουτς ζήτησε από τον επιθετικό της Μπάρτσα να γυρνάει και να βοηθάει ενεργά στην άμυνα τον Παβάρντ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως επιθετικά το βάρος θα έπεφτε μόνο στον Εμπαπέ και τον Μπενζεμά.

Ειδική αναφορά αξίζει στον Καντέ. Ο χαφ της Τσέλσι δικαίωσε για ακόμα μία φορά όσους τον θέλουν σοβαρό υποψήφιο για την χρυσή μπάλα. Βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο, οι επαφές του ήταν όλες ουσιαστικές και ακόμα και στο 90+ έβγαζε ένταση και πάθος στο παιχνίδι του. Ο Γάλλος ήταν λες και είχε άλλους τρεις κλώνους στο γήπεδο.

Εικόνα

Τόσο όσο, αλλά πρέπει να ανέβει

Ο Ντεσάμπ πήρε ένα πολύ επαγγελματικό τρίποντο, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, παίζοντας τόσο όσο χρειάστηκε. Ωστόσο, η νοοτροπία αυτή δεν θα φτάσει ψηλά τους Γάλλους, οι οποίοι πέρα από τις μικρές πινελιές που πρέπει να προσθέσουν στο πλάνο τους, θα πρέπει και να βελτιώσουν συνολικά την εικόνα τους, αφού η νοοτροπία του “τόσο όσο” είναι κάτι που τους αδικεί και σίγουρα περιορίζει την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των Τρικολόρ.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα