Του εδωσε μπαλα, πηρε την ουσια! |Jago1914!

Σε ένα ντέρμπι όπου ο ΑΡΗΣ έψαχνε την πρώτη του νίκη για φέτος, είχε την υπομονή και με έξυπνη τακτική δίνοντας την κατοχή στον αντίπαλο να χτυπήσει στην κόντρα, φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη, κρατώντας τον σε κοντινή απόσταση από την τετράδα.

Μετά από πολύ καιρό ο Μάντζιος είδε να επιστρέφουν παίχτες από τραυματισμούς, έχοντας περισσότερες επιλογές ειδικά στον χώρο του κέντρου απελευθερώνοντας τον Νταρίντα από την θέση του αμυντικό χαφ που έπαιζε κατα ανάγκη.

Με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα ασκώντας έντονη πίεση και ο ΑΡΗΣ να δείχνει αδυναμία να κρατήσει μπάλα, οι γηπεδούχοι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βρήκαν τα πατήματα τους ασκώντας και αυτοί πίεση ψηλά, μάλιστα το πρώτο γκολ ήταν αποτέλεσμα αυτής της πίεσης αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι να κάνει λάθος εκτίμηση και τον Μορόν να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έκλεισε καλά τον χώρο του κέντρου αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν τις επιθέσεις τους κυρίως από τα άκρα, χωρίς να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και αυτό όταν ήδη το σκορ ήταν 2-0. Αντίθετα η ομάδα των κίτρινόμαυρων αμύνονταν με σχετική ευκολία με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς να κυριαρχούν στις μονομαχίες, ενώ στην κόντρα με εκφραστές κυρίως τους Σάπι και Μορόν να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ο ΑΡΗΣ έφτασε σε μια μεγάλη νίκη κάτι που αναζητούσε εδώ και καιρό μετά το άσχημο ξεκίνημα στην σεζόν και μάλιστα αυτή έγινε με μια εμφάνιση με πολύ πάθος και μαχητικότητα, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει και αυτή με ανάλογο τρόπο. Οι παίχτες του ΑΡΗ κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τους αντιπάλους τους και ήταν και αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Η συνέχεια βρίσκει τον ΑΡΗ να μην χάνει την επαφή με την τετράδα σκεπτόμενος ότι αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και πιθανές απώλειες των αντιπάλων λόγω ευρωπαϊκών παιχνιδιών να τον φέρει ακόμα πιο κοντά τους πριν την έναρξη των πλέϊ οφ. Αυτά όλα βέβαια με την ανάλογη ενίσχυση σε θέσεις όπου χρειάζεται κυρίως ποιοτικές προσθήκες, δίνοντας το κλικ παραπάνω που χρειάζεται η ομάδα για διεκδικησει το κάτι παραπάνω.

Επόμενος σταθμός Αγιά Σοφιά για πρωτάθλημα και κύπελλο με δύο παιχνίδια όπου θα καθορίσουν κατά πολύ τους φετινούς στόχους.

JAGO 1914!

Διαβάστε Περισσότερα