Τρελός του χωριού….. Σιμεόνε

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο προπονητής που έχουμε ασχοληθεί πιο πολύ από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια.. Απλά φθάσαμε σε σημείο μετά τα ματς με την Γιουβέντους για τους 16 του CHAMPIONS LEAGUE να πιστεύουμε εάν ξεβράστηκε από το κύμα.. λόγω της μη ικανότητας του να αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού στο Τορίνο και ενώ έβλεπε ότι το κακό ερχόταν επάνω του με δρασκιελιές.. Όπως και να έχει είναι ο προπονητής, ο άνθρωπος που άλλαξε όλο το club την τελευταία δεκαετία! Πρωτάθλημα σχεδόν μετά απο 20 χρόνια μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, 2 τελικούς Champions League, Εuropa, Super cup..

Αυτές οι κατακτήσεις μας δείχνουν το μέγεθος της δουλειάς του.. Το θέμα είναι όμως οτι σιγά σιγά το ποδόσφαιρο της Aτλέτικο έγινε ίδιο, βαρετό.. Δεν εκσυχρονίζεται! Είναι σαν να έχει ένας κομμωτής το ίδιο κεφάλι μιας κυρίας, να το χτενίζει, να το κουρεύει και να το βάφει με την ίδια τεχνική… Οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να αλλάζει και το κούρεμα… πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο… Δεν βλέπουμε νέες ιδέες από τον Τσόλο.. Ίσως τον κούρασε ψυχικά και η ίδια η ομάδα.. Ο οργανισμός.. Οι 2 χαμένοι τελικοί με την Ρεάλ σίγουρα του κόστισαν σε πρεστίζ και ο αργεντινός με το ιδιαίτερο χαρακτήρα του επηρεάστηκε! Έδειξε ότι φοβόταν ακόμα πιο πολύ και έπαιζε ακόμα πιο αμυντικό ποδόσφαιρο χωρίς άσσους στο μανίκι.. Το ζήτημα είναι πως θα πορευθεί από πο εδώ και πέρα..Ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσει νέα ομάδα ώστε να βρει νέο κίνητρο! Νέους παίκτες να εμπνεύσει και φυσικά και κόσμο, φιλάθλους που θα τον στηρίξουν!

Η άποψη μου συνοψίζοντας είναι ότι ο Τσόλο με το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο έχει ημερομηνία λήξης πάνω στην ζελατίνα που λέγεται Αθλέτικο Μαδρίτης! Δεν το ξέβρασε το κύμα γενικά… Αλλά ειδικά στην Αθλέτικο πρέπει να γυρίσει του κουμπί και να προχωρήσει.. Εξάλλου δεν έχει και κανέναν να ζηλέψει αυτή την στιγμή από προπονητική άποψη.. Στο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει.. Η Ιντερ του ταιριάζει ταμάμ.. Σουσάμι αυτός μέλι η Ιντερ.. Κάνουν ένα ωραίο παστέλι.. Και η Ιντερ έχει ένα καλό., είναι 2 φορές Αθλέτικο… Ένα είναι σίγουρο, πως εάν πάει και κάτσει στο πάγκο της εθνικής Αργεντινής.. ε ναι τότε τον ξέβρασε το κύμα…

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα