Τσελσι-Αγιαξ 4-4 .”Φουτ Μπώλ για πάντα ο Βασιλιάς των Σπόρ”. B IΓΝΑΤΙΟΥ

Ματσάρα βγαλμένη από τα βιβλία του “Sherlock Holmes” στο “Στάμφορντ Μπριτζ” με τον Άγιαξ να προηγείται 1-4 να μείνει με 9, και εις βάρος του πέναλτι στην ίδια φάση.Και η Τσέλσι με τελικές αμετρητες αλλά Ολυμπιακού,να ισοφαρίζει σε 4-4. Ελάχιστα δευτερόλεπτα, κάποιες στιγμές, μία παράνοια,αυτό το ματς έλαβε χώρα στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και πιο ειδικά στη φάση του 68′ ήταν τρελό, φανταστικό, λατρεμένο.

Όχι σίγουρα για τον Άγιαξ αλλά χωρίς αμφιβολία για την Τσέλσι και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, εκτός από αυτούς που το είχανε παίξει διπλό, και ετοιμάζονταν για το ταμείο. οι Ολλανδοί μέχρι τότε πήγαινανε μπροστά με 2-4 είχαν προηγηθεί και με 1-4, και ξαφνικά είδαν να αποβάλλονται δύο παίκτες τους, να τους καταλογίζεται εις βάρος τους πέναλτι, και τελικά το ταμπλό

να σταματάει και να γράφει το απίστευτο 4-4.  Αυτό το παιχνίδι τα είχε όλα ήταν πραγματικά μία “ποδοσφαιρική πανδαισία” η μπάλα πάνω κάτω, ντρίπλες, κοντρολ, κάθετες μοιρογνωμόνια, στοπαρισματα, είχε τα πάντα, όλα αυτά που κάνουν τον φίλαθλο να παρακολουθεί την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με κομμένη την ανάσα.

Και το κυριότερο είχε και 8 γκολ. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας φίλαθλος παραπάνω από το ποδόσφαιρο. Τίποτα, όταν διεξάγονται τέτοιου είδους ποδοσφαιρικές συναντήσεις διαφημίζουν πραγματικά αυτό καθεαυτό το άθλημα. Τέτοια ματς δεν βλέπουμε συχνά. Αλλά όταν τα βλέπουμε πραγματικά τότε καταλαβαίνουμε γιατί το ποδόσφαιρο σαν ομαδικό άθλημα κάνει υπερβάσεις. Είναι αυτονόητο όταν η μπάλα παίζεται από “μαστόρια”δεν μπορεί και δεν γίνεται να πλησιασιαστσει’ σε δημοφιλία από κανένα άλλο άθλημα.

Είναι αδύνατον, το ποδόσφαιρο σε εξιτάρει, σε στέλνει στον παράδεισο και ταυτόχρονα στην κόλαση. Η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι τέτοια που δημιουργεί τεράστια “contrast” στον ψυχισμό των φιλάθλων, και έρχεται η στιγμή της ισορροπίας και βάζεις υποχρεωτικα’ την υπογραφή της δημοφιλίας υπέρ αυτού του αθλήματος που λέγεται ποδοσφαιρική πανδαισία.., “Φουτ Μπωλ”για πάντα ο βασιλιάς των Σπορ.

 

Διαβάστε Περισσότερα