Τζάμπα ήττα … I Al Jazeera

Στην χθεσινή παρέμβαση μου στην εκπομπή τόνισα την εκπληκτική δουλειά του Μάρτινς στην 2ετή παρουσία του στο πάγκο του Ολυμπιακού. Πιστεύω ότι μπορώ πλέον να τον βάλω στην ίδια μοίρα με την αντίστοιχη παρουσία του μεγάλου Ντούσαν Μπάγεβιτς, επί εποχής Κόκκαλη στον Ολυμπιακό.

Στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν μπορώ να πώ ότι το 2-0 είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του ματς. Κάποιος που θα δεί τελικό σκορ 2-0 το πρώτο πράγμα που θα πιστέψει είναι πως η Πόρτο είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στους ερυθρόλευκους, πράγμα που δεν αντικατροπτίζει την πραγματικότητα του παιχνιδιού.

Σεμέδο: Ο αδύναμος Κρίκος

Είναι ΝΟΜΟΣ στο ποδόσφαιρο ειδικά για  τα  μπακ – στόπερ – αμυντικούς, πως δεν πρέπει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να πασάρεις την μπάλα σε συμπαίχτη σου, ο οποίος έχει πλάτη με το κέντρο και δεν βλέπει γήπεδο …. με 4 αντίπαλους να κυνηγούν για το κλέψιμο. Ακούγωντας τις δηλώσεις στο τέλος του παιχνιδιού απο τον Σεμέδο και τον Μπουχαλάκη, έγινε μνεία ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν επιτρέπονται λάθη που αυτά πάντα κοστίζουν.

Ο Μπουχαλάκης το πήρε πάνω του αν και τον έχω κρίνει πολλές φορές προσωπικά, η ευθύνη στην συγκεκριμένη φάση βαρύνει αποκλειστικά τον Σεμέδο. Ειδικά στο 2 γκολ δεν μπορώ να καταλάβω την σκέψη του να μην πηδήξει παρά να προλάβει το πόδι του σε μία φάση που εύκολα μπορούσε να αποσωβίσει το 2 γκολ.

Αγνοείται Κεντρόος …..

Στην αρχή της φετινής χρονιάς με την φυγεί του Γκιγκέρμε, απο τα πρωτα παιχνίδια φάνηκε η απουσία του εγκεφαλικού παίχτη που στην περσινή χρονιά ήταν το μυαλό, η σύνδεση της άμυνας με την επίθεση! Πολλοί φέτος αναφέρθηκαν στον Ενβιλά και την μεγάλη αξία του, όμως παραβλέπουν την αδυναμία του συγκεκριμένου παίχτη να δημιουργήσει παιχνίδι, να ανοίξει χώρους , να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα με κάθετες. Δυστυχώς στο χθεσινό ματς το δίδυμο Μπουχαλάκη ΕνΒιλά δεν βοήθησε καθόλου. Αυτό το κενό που υπήρχε έκανε μπαμ και συγκεκριμένα τα δυό ατού Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά ήταν στις περισσότερες φάσεις μόνοι τους.

Δεν νοπεείται να είσαι κεντρόος και το μόνο που κάνεις είναι πάσες στα 3 μέτρα για να μετράνε μόνον στην στατιστική ως σωστές! Η Απουσία του Καμαρά ήταν εμφανή στο χθεσινό ματς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός έψαχνε να δημιουργήσει ευκαιρείες μόνο απο γεμίσματα που γινόντουσαν απο σέντρες.

Η Πετυχημένη Αλλαγή

Αυτό που άλλαξε άρδην την είκόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η είσοδος του Φορτούνη στο γήπεδο. Η ομάδα έγινε πιο βιρτουόζικη, η μπάλα άλλαζε γύριζε πιο στο κέντρο με αποτέλεσμα να ανέβει ο Ολυμπιακός και να πατάει περισσότερο από το κέντρο έως την περιοχή της Πόρτο πολύ περισσότερο βέβαια από το α ημίχρονο.

Η τράπουλα ανακατέυτηκε και Ρατζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Φορτούνης πίεσαν πολύ περισσότερο με την Πόρτο η οποία α δείχνει ότι δεν είναι καμμία τρομερή ομάδα που μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό απο τους 16 του Champions League. Στο διάστημα 60 με 71 η πορτογάλοι τα χρειάστηκαν και εκεί φάνηκε καθαρά η δουλειά του Μάρτινς ότι ο Ολυμπιακός είναι ενα καλοδουλεμένο σύνολο που με την προσθήκη των κατάλληλων παιχτών μπορεί να καταφέρει πολλά.

Η Λάθος εκτίμηση 

Δυχτυχώς σε ένα ματς κάποια πραγματα πάντα δεν πάνε καλά, είναι οι στιγμές που θεωρούμε ότι μπορεί να πάει καλά αλλά να μην υπολογίζουμε σωστά. Κάτι τέτοια θεωρώ ότι έπαθε και ο Μάρτινς στις αλλαγές του 71 λεπτού. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει την εικόνα του μάτς και πιστέψτε με, είχα ξεχάσει το γκόλ που είχε δεχτεί απο μία ηλίθια φάση στο α ημίχρονο.

Κατά την προσωπική μου άποψη οι αλλαγές των Χολέμπας και Ρατζέλοβιτς έκοψαν την ανοδική πορεία του Ολυμπιακού. Οι Μπρούμα και Βινάγκρε ήταν εκτός κλίματος, ειδικά ο Βινάγκρε… Πιστεύω ότι ο πορτογάλος πίστευε ότι θα έρθει το γκόλ απλά δεν τον δικαίωσαν οι συγκεκριμένες επιλογές. Θεωρώ ότι ο Χασάν έπρεπε να μπεί στο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού, καθότι ο Ολυμπιακός πίεζε πολύ και ο Αιγύπτιος θα γέμιζε ακόμα περισσότερο την περιοχή Πόρτο, βοηθώντας πολύ περισσότερο και τον φορμαρισμένο Ελ Αραμπί.

Πόρτο ο μοναδικός αντίπαλος για τους 16

Βάσει των όσων είδαμε και απο τα χθεσινά ματσάκια το μόνο αρνητικό είναι το 2γκολ που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι και είναι κάτι που θα παίξει μεγάλο ρόλο στα μεταξύ τους παιχνίδα. Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός αν πάρει κάτι θετικό απο την Σίτι στα επόμενα δύο παιχνίδια, θα είναι σημαντικός παράγοντας για την 2η θέση του ομίλου. Την Μαρσέιγ δεν την λαμβάνω καν υπόψιν μου καθότι δεν είναι καλύτερη του Ολυμπιακού. Ακόμα και η Πόρτο χθές χρωστάει ”χάρη” στον Σεμέδο για τα δύο γκολ δώρο.

ΥΓ : Ειληκρινά αυτός ο Ραφίνια θεωρείται μπακ……. Ελ αμπνταλαουί και ξερό ψωμί! Ήμαρτον και ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΗΜΑΡΤΟΝ ….

Διαβάστε Περισσότερα