Unsolved mystery. ( Μέρος Α’ ) Ι ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ( 8 Μαρτίου ) πέρασαν 7  χρόνια, από ένα γεγονός, για το οποίο κανείς δεν έμαθε ποτέ όλη την αλήθεια. Ένα γεγονός που και στην χώρα μας η  ”επέτειος” των 7 χρόνων δεν απασχόλησε κανένα απο τα Μ.Μ.Ε. αφού και λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά και λόγω έλλειψης οτιδήποτε νέου, σε αυτή την απίστευτη ιστορία, δεν ήταν πρόσφορο για συζήτηση. Εξάλλου δεν μας αγγιξε ώς χώρα.
Στις 8/03/2014  239 ψυχές εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Εξαφανίστηκαν είναι η πιο προσιτή.. ( ? ) προσέγγιση για του επιβαίνοντες στην πτήση ΜΗ370 της Μalaysia Airlines. Τυπικά, πλήρωμα & επιβάτες έχουν ανακηρυχθεί νεκροί.
Μετά από πολλούς μήνες άκαρπων ερευνών, τόσο από τις αρχές της Μαλαισίας όσο και γειτονικών κρατών αλλά και ιδιωτικών φορέων, και καθαρά για λόγους ασφαλιστικών & δικαστικών προσφυγών ( ώστε να ανοίξει ο δρόμος των αποζημιώσεων ) η κυβέρνηση της Μαλαισίας, αποφάσισε  να κηρύξει τους αγνοούμενους επιβαίνοντες όλους νεκρούς. Καπού εκεί η υπόθεση κλείνει. Σχεδόν για όλους!
Κλείνει επισήμως, αλλά μένει ορθάνοιχτη για δεκάδες συγγενείς των επιβατών, οι οποίοι ακόμα και σήμερα όχι απλά δεν έχουν πειστεί για τις εξηγήσεις αλλά ζητούν να μάθουν απόρρητες λεπτομέρειες.
Γιατί όμως επιμένουν ..?? Γιατί δεν αρκούνται στο επίσημο πόρισμα..? Γιατί δεν πιστεύουν δηλαδή, πως από υπαιτιότητα του πιλότου, το Boeing κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, νότια και δυτικά της Αυστραλίας αφού εξαντλήθηκαν τα καύσιμα …?
Διότι οι πληροφορίες που έδιναν οι Μαλαισιανοί, ανερούσαν κάθε λογική εξήγηση. Οι συγγενείς, περισσότεροι εξ αυτων Κινέζοι , απευθυνθηκαν μετά τον εμπαιγμό, στην Κινεζική κυβέρνηση, ώστε να μαθούν ότι περισσότερο μπορούσαν. Και κάπου εκεί η κατάσταση άρχιζε να περιπλέκεται από την μυστικοπάθεια των Κινεζικών Αρχών.
Πως δικαιολογείται εν έτη 2014 να εξαφανίστηκε από όλα τα ραντάρ ένα υπερσύγχρονο σκάφος..?? Πως δικαιολογείται ότι δεν έχουν βρεθεί πτώματα ή μέλη ή προσωπικά αντικείμενα  των επιβατών κάπου ξεβρασμένα…?  Πως δικαιολογείται ότι ούτε ( επιβεβαιωμένα ) συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν ανασυρθεί  7 χρόνια τώρα…?? Πως δικαιολογείται, ο λάθος χειρισμός για τον εντοπισμό τις πρώτες 10 μέρες, αφού τα στρατιωτικά ραντάρ είχαν διαφορετικό στίγμα εντοπισμού και παράλληλα υπήρξε δορυφορική φωτογραφία του σκάφους, σε άλλη τοποθεσία από εκεί έψαχναν…?? Πως δικαιολογείται πως όλες οι κατηγορίες έπεσαν στον πιλότο, χωρίς να υπάρχει τίποτα απτό, που να αποδεικνύει προβληματική συμπεριφορά…?? 
Οι θεωρίες συνομωσίας ήταν πολλές. Τοσες πολλές, που κάποιες αναπαράχθηκαν τόσο πολύ, που αρχίζεις να νομίζεις, μήπως είναι κατασκευασμένες εξεπιτούτου, ώστε να υπάρξει μια σύγχυση για το γεγονός.
Μια είδηση όμως στα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ πέρασε στα ”ψιλά” έως και θάφτηκε, όπως και  από τον Ελληνικό Τύπο ( πλην της Εφημερίδας των Συντακτών ). Υπήρξε δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας σε κυκλοφορία της Ινδίας (Τhe Τimes of India ) στην οποία αναφέρει αναλυτικά, πως στην μοιραία πτήση επέβαιναν προσωπικό Μυστικών Υπηρεσιών (δεν ξεκαθαρίζει ποιάς υπηκοότητας )  το οποίο είχε στην κατοχή του εξαιρετικά επικίνδυνο ”φορτίο” βιολογικής φύσεως,  μετά από επιχείρηση ανακατάληψης στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, και την εξόντωση 2 υπηκόων Η.Π.Α.  οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί.
Στο ίδιο άρθρο, αναφέρεται πως την τελευταία στιγμή ζητήθηκε νέο σχέδιο πτήσης, και εντολή για προσγειωση,όχι στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου αλλά σε άλλο αεροδρόμιο νησιωτικης περιφέρειας.Επίσημα, ούτε οι Μαλαισιανές αρχές , ούτε οι Κινεζικές επιβεβαίωσαν κάτι σχετικό, παρά μόνο οι Αρχές της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν 2 μέρες πριν την μοιραία πτήση, πως 2 Αμερικανοί υπήκοοι  βρέθηκαν δολοφονημένοι από ασφυξία ( πρώην στελέχη της Delta Force ) μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.
Αν έχει υπόσταση το δημοσίευμα, τότε εξηγούνται κάποια από τα μυστήρια. Εξηγείται η αλλαγή στο σχέδιο πτήσης. Εξηγείται η εσκεμμένη αλλαγή πορείας και το κλείσιμο εκ των εσω, των πομπών από το πιλοτήριο  ώστε να μην αναγνωρίζεται από πολιτικά και στρατιωτικά ρανταρ εντος εμβέλειας. Εξηγούνται αρκετά αλλά όχι όλα.
Προσωπικά δεν  γοητεύομαι απο θεωρίες συνωμοσίας. Σε αυτή την ιστορία όμως υπάρχουν πολλά ανεξήγητα μυστήρια προς επίλυση.Το δεδομένο είναι ένα βέβαια: Δίχως νεκρό φόνος δεν υπάρχει.
Το τι  άλλο θα μπορούσε να έχει γίνει εκείνο τα βράδυ, θα το αναλύσουμε στο δεύτερο μέρος αυτού του mini αφιερώματος, παραθέτοντάς τις απόψεις δυο συνταξιούχων της πολιτικής αεροπορίας. Ενός πρωην ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας και ενός πρώην πιλότου της Ο.Α.
* Θεωρίες συνωμοσίας, όπως εκείνες που υποστηρίζουν πως  δεν έπρεπε να πέσει σε λάθος χέρια ένα  βιολογικό όπλο, ( που θα μπορούσε να είναι ένας ιός… ) με κάθε κόστος, ακόμα και αν θυσιαζόντουσαν 239 ψυχές, κρίνονται ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καμμία σχέση δεν έχουν με την σημερινή πραγματικότητα και το ζοφερό παρόν της παγκόσμιας πανδημίας.

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα