URIAH HEEP Τoo Οld To Rock

Ηταν κάπου το 1971 οταν περνώντας μπροστά απο το υπόγειο της Σκουφά 73, αν θυμάμαι καλά, άκουσα απο τα ηχεία του Pop eleven τον David Byron να ουρλιάζει το BIRD OF PREY.
κατέβηκα τα σκαλιά και εκεί ο παλιός καλός φίλος Αργύρης Ζήλος μου έδειξε το SALISBURY με το τανκ απο τη Νατοική βάση της ομώνυμης περιοχής του Salisbury. Τι να πω, Lady in Black, The Park, το επoικό Salisbury. Εχει προηγηθει το 1970 το Very ‘eavy Very ‘umble με το all time classic Gypsy το Lucy Blues κλπ.

Μετα η ιστορία ειναι γνωστή ,Look at Yourself, Demons and Wizards, Magicians Birthday ,Sweet freedom,High and Mighty και αλλα πολλά με κάποιες αλλαγές στην σύνθεση εως το τελος ,που δεν λεει να ελθει. 51 αλμπουμς, πανω απο 70 singles -Ep’s,αμέτρητες ανθολογίες. Τους ειδα σε εκείνη την επεισοδιακή συναυλία στο γήπεδο του ΠΑΟ το 1983 ( βλέπε απόκομα εφημερίδας) οπου οι φρικαρισμένοι φανς εσπασαν την πόρτα με ενα δεντρο, οπως εμαθα αργότερα, και μπούκαραν μεσα χιλιάδες.

Ετσι ξεκίνησε και ο πόλεμος…  Μπορώ να πω οτι μετα απο τόσα χρόνια ακούω ποτε ποτε το Bird of Prey σε ενταση απαγορευτική για την ηλικία μας πλεον..
Πανω απο 50 χρόνια παρουσία στην σκηνή και ακόμα οι live εμφανίσεις τους συναρπάζουν τους φίλους τους εστω και χωρίς τον πολυ νωρίς εκλιπόντα David , παραμένοντας στους κορυφαίους του Rock.

Uriah Heep – July Morning (Original 1973) David Byron

Uriah Heep – Sunrise 1973 “Tokyo” LIve Video HQ

Uriah Heep – Sympathy (HD)

Ken Hensley 1947 Κιθάρα-φωνητικα. -Uriah Heep,Blackfoot,Toe Fat,The Gods,Head Machine,Weed.
David Byron 1947-1985 φωνητικά
Mick Box 1947. Κιθάρα.- Spice,Uriah Heep.
Keith Baker 1948 Ντράμς. -Waterloo,Uriah Heep.
Paul Newton Μπάσο.

Διαβάστε Περισσότερα