VAR εναντίον ΑΡΗ σημειώσατε Χ!|Jago1914!

Πραγματικά καποιες φορές  δεν ξέρω αν υπάρχει νόημα να μιλήσουμε για μπάλα όταν κάποιοι κλέβουν τον κόπο των παιχτών χωρίς κανένα δισταγμό. Έγινε μια λες άνθρωπινο, δεύτερη λες σύμπτωση, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως παύει να είναι σύμπτωση.

Καζανι που βράζει η ομάδα του ΑΡΗ μετά και την χθεσινή αλλοίωση αποτελέσματος από τον Varιστα Μανουχο. Δεν μας αρέσει να μιλάμε για διαιτησίες αλλά οταν αυτές παίρνουν αποφάσεις συνέχεια κατά μιας ομάδας και μάλιστα σε χρονικό σημείο, όπου αλλάζει η ροή του παιχνιδιού δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση κατά πόσο μια ομάδα έχει βελτιωθεί ή όχι γιατί ποδόσφαιρο είναι και θέμα ψυχολογίας, οπότε σίγουρα επηρεάζεται η απόδοση μιας ομάδας κατά πολύ. Πάντως στο γκολ που ακυρώνει ο συγκεκριμένος VAR ας μας εξηγήσει τελικά ποιανού χέρι βρήκε την μπαλα, γιατί σε όλα τα ριπλει το μοναδικό χέρι που βρισκει την μπάλα ειναι του παίχτη του Ατρόμητου. Όσο για το χέρι που ζητάνε στον Ατρόμητο είναι άκυρο να το συζητάμε αφού προηγήθηκε επιθετικό φάουλ, οπότε ως μη γενομένη η φάση αλλά ο ρεφερι ορθώς έπραξε και πήγε στο VAR αφού είχε διαφορετική άποψη, ενώ στο ακυρωθεν γκολ του ΑΡΗ δεν έπραξε το ίδιο ως όφειλε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι αν και σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στο τι θα βλέπαμε με την επίτευξη ενός γκολ μόλις στο 14ο λεπτό η ομάδα του ΑΡΗ παρατάχθηκε με αλλαγές στην ενδεκάδα με τον Μαζικού και Ιτουρμπε να παίρνουν ξανά φανέλα βασικου. Η ομάδα του ΑΡΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως στην τελική πάσα ή ενέργεια παρουσίασε το γνωστό πρόβλημα κάνοντας κακές επιλογές. Απέναντι σε μια ομάδα που αμυνονταν κυρίως, έχοντας όμως το μυαλό της στην κόντρα με επικίνδυνες αντεπιθεσεις. Λίγες καλες φάσεις και από τις δύο ομάδες να ανοίξουν το σκορ, αλλά σε αυτές οι δύο γκολκίπερ είπαν όχι στους επιθετικους κρατώντας την εστία τους ανέπαφη.

Για την ομάδα του ΑΡΗ στάθηκαν στο ύψος τους ο Ετεμπο που δείχνει να είναι κυριαχικη μορφή στον χώρο του κέντρου μαζί με τον Κουεστα που οπότε χρειάστηκε ήταν εκεί. Σε ρηχά νερά ο Μαντσινι που δείχνει ότι μετά τον τραυματισμό του να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό.

 

Ο ΑΡΗΣ έδειξε ότι έχει αρχίσει να γινεται πιο συμπαγης αμυντικά σε αντίθεση με την αρχή της χρονιάς, όπου δεχόταν εύκολα γκολ και φάσεις. Επιθετικά όμως έδειξε την ίδια αδυναμία που δείχνει τα τελευταία χρόνια, στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου φτάνει με ευκολία, αλλά η τελική πάσα ή σουτ είναι άσχημα.

Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι ομάδες δεν έχουν τεράστιες διαφορές ποιοτικά, κάθε απόφαση σε βάρος μιας ομάδας κρίνει αποτέλεσμα, βαθμούς και στο τέλος τους στόχους που έχει θέση. Συμφωνώ απόλυτα με Χόρχε στην άποψη του εδώ και χρόνια για ξένο στο VAR σε όλα τα ματς, απλά δεν πίστευα ότι με VAR μπορει να γίνει  απροκάλυπτα τέτοια αλλοίωση αποτελέσματος επαναλαμβανόμενα εις βάρος μιας ομάδας.

Jago 1914!

Διαβάστε Περισσότερα