Βαριά η καμπάνα της EuroLeague

Λίγες ώρες πριν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπουν στο παρκέ για να αντιμετωπίσουν την Εφές, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην διαμάχη που ξεκίνησε από το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό, μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου, διαιτητών, Ολυμπιακού και EuroLeague.

Οι ανακοινώσεις ήταν πολλές όλο αυτό το διάστημα και σήμερα ήρθε η ώρα να ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή της EuroLeague τις αποφάσεις της ή καλύτερα να προσθέσει ακόμα ένα χρηματικό πρόστιμο στον μακρύ λογαριασμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 30.000 ευρώ λοιπόν είναι το χρηματικό ποσό που του επιβλήθηκε ως τιμωρία για τις δηλώσεις περί χρηματισμού τον διαιτητών από την διοίκηση του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτό δεν ήταν το άσχημο κομμάτι της ποινής. Το άσχημο για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι η επαναφορά όλων των χρηματικών προστίμων που έχουν επιβληθεί στον κύριο Γιαννακόπουλου, ποσό που ανέρχεται στις 410.000 ευρώ. Αν τα προσθέσουμε δηλαδή όλα μαζί, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρέπει να καταβάλει στην EuroLeague 440.000 ευρώ. Επίσης να διευκρινίσουμε ότι παραμένει σε αναστολή η απαγόρευση εισόδου του Προέδρου των Πρασίνων στα γήπεδα και πως πειθαρχική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και από τον Ανεξάρτητο Δικαστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague αναφέρει: «Ο Ανεξάρτητος δικαστής της EuroLeague υπέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ έναντι των κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Παναθηναϊκού για δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Ο κ. Γιαννακόπουλος προσέβαλε, παραβίασε και διέπραξε πράξεις που έδειξαν έλλειψη σεβασμού προς έναν διαιτητή. Σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης

Ο Ανεξάρτητος δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού, το πνεύμα της αμεροληψίας και της καλής αθλητικής συμπεριφοράς λέγοντας ότι «ο κ. Γιαννακόπουλος επωφελήθηκε από την αναστολή κυρώσεων και δεσμεύτηκε να συμπεριφερθεί σωστά. Κάτι που παραβίασε, καθιστώντας την στάση του ακόμη πιο ασεβής και καταδικαστέα».

Κατά συνέπεια, η EuroLeague αποφάσισε επίσης να ενεργοποιήσει εκ νέου τα ακόλουθα πρόστιμα, τα οποία χρονολογούνται από την σεζόν 2017-18, αλλά είχαν διακοπεί τον περασμένο Οκτώβριο:

160.000 για δημόσιες δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και 16 Απριλίου, οι οποίες απειλούσαν της αρμονικές σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και ήταν επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ σύμφωνα με το Άρθρο 24.1.g) του Πειθαρχικού Κώδικα

250.000 για δημόσιες δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου στις 20 Απριλίου που απειλούσαν τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και ήταν επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ σύμφωνα με το Άρθρο 24.1.g) του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η ποινή που απαγορεύει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παρευρεθεί σε παιχνίδια μπάσκετ της EuroLeague παραμένει σε αναστολή ενώ θα επαναφερθεί σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω παράβασης.

Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη χρήση δεικτών λέιζερ και € 3.500 για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσεις μέσα στο παρκέ (σύμφωνα με το άρθρο 29.2.ε και ζ του Πειθαρχικού Κώδικα αντίστοιχα) την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θα διεξαχθεί έρευνα από τον Ανεξάρτητο Δικαστή σχετικά με τη δήλωση μετά το παιχνίδι που εμφανίζεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που επηρεάζουν την εικόνα της διοργάνωσης και των ενδιαφερομένων.»

Διαβάστε Περισσότερα