Βάστα Καστοριά μου..! Σωτήρης Βάζελος

Τις τελευταίες μέρες η πατρίδα μας δοκιμάζεται από τον κορονοϊό που ήρθε και άλλαξε την ζωή μας ξαφνικά προς το χειρότερο από την μια μέρα στην άλλη. Είναι αλήθεια πως η κάθε πόλη της Ελλάδας πολεμάει ξεχωριστά αλλά για την ώρα η πόλη που έχει δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα σε σχέση με την αναλογία στο πληθυσμό της είναι η Καστοριά.
Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σε όλη την επικράτεια έχουμε 6 θανάτους με 3 από αυτούς να είναι στην ακριτική πόλη της δυτικής Μακεδονίας.Θλιβερό και συνάμα ανησυχητικό για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νομού.
Λόγω σπουδών έζησα στην πόλη και τρέφω ιδιαίτερης συμπάθειας και εκτίμησης προς τους κατοίκους της εδώ και πολλά χρόνια.Μου μεταφέρουν μηνύματα πως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως στη Λεωφόρος των Κύκνων και στη Μητροπόλεως δεν κυκλοφορεί ψυχή.
Η πόλη της γούνας,η πόλη που γέννα τους Ολυμπιονίκες κωπηλάτες μας χρόνια τώρα και δοξάζουν τα ελληνικά χρώματα,βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.Εγώ προσωπικά μέσω του georgiouclub.gr θέλω να ευχηθώ δύναμη και υπομονή γιατί τα δύσκολα δυστυχώς δεν έχουν περάσει και με τις πανέμορφες εικόνες που παραθέτουμε από την φυσική ομορφιά της πόλης ελπίζω να σας ξαναδώ σύντομα υγιείς στα σοκάκια του Ντολτσό,να ξανακάνουμε το γύρο της λίμνης,να πιούμε τα τσίπουρα μας στη Βόρεια παραλία και να προσευχηθούμε ξανά στην Παναγιά την Μαυριώτισσα.

Σωτήρης Βάζελος

Διαβάστε Περισσότερα