ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ…| DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 82-86

Πολλές φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Μια μέρα όπως η χθεσινή οι αριθμοί δεν καθρεφτίζουν τα όσα είδαμε στο παρκέ.

Εάν κάποιος έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα πετύχαινε 82 πόντους και θα είχε 4 παίχτες με 14 πόντους και πάνω , 12 κλεψίματα και 44% στο τρίποντο τότε η νίκη θα ήταν στο τσεπάκι.

Όμως ο Παναθηναϊκός έκανε βήματα προς τα πίσω στην όλη του παρουσία από τον καιρό που ήρθε ο coach Κάτας .

Από την έλευση του coach σε συνδυασμό με την άφιξη Χεζόνια , οι πράσινοι έδειχναν να βρίσκουν ένα κίνητρο στο παιχνίδι τους και να βγάζουν πάθος.

Θέλουν να αφήσουν την γλυκιά γεύση στο τέλος της σεζόν και όχι μια εικόνα ομάδας που έχει το μυαλό της στον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Στο χθεσινό ματς με τον Ερυθρό Αστέρα , έμοιαζε να κάνει αγγαρεία ο Παναθηναϊκός.

Στα υπόλοιπα 6 ματς εάν δείξει εκ νέου την ίδια διάθεση θα το πληρώσει κυρίως για την ομαλή συνεχεία και κατάληξη του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και για το brand name που έχει ως ομάδα.

Δυο εντός έδρας ματς με την διεκδικήτρια του πλεονεκτήματος έδρας Αρμάνι και την Μπασκόνια που είναι στις παρυφές της 8αδας δεν είναι εύκολα προς εξαγωγή καλής αγωνιστικής εικόνας.

Προσθέτουμε το εκτός έδρας ματς με την φορμαρισμένη Εφές αλλά και το ταξίδι στην πρώην Σοβιετική Ένωση με αντιπάλους τις Ζαλκγίρις , Ζενίτ & ΤΣΣΚΑ..

Το 0-6 μοιάζει να είναι το λογικό σενάριο και εάν το συνδυάσει με εμφανίσεις όπως η χθεσινή θα ήταν το χειρότερο κλείσιμο στη διοργάνωση.

Ο coach Κάτας αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές χτες στο σημείο μάλιστα που το σερί των φιλοξενούμενων έφτανε το 18-0 . Δεν μας έχει συνηθίσει σε νεύρα ο coach , το αντίθετο μάλιστα είναι πνευματικά ήρεμος.

Οι διαιτητές ακόμα και σε ένα ματς φιλικού χαρακτήρα έδειξαν και πάλι να είναι κάτω του μετρίου με πολλές από τις αποφάσεις τους.

Όσο πλησιάζουμε στο τέλος και με πολλές από τις θέσεις ανοιχτές για τα playoffs δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε.

Σπάνια σχολιάζω τους διαιτητές αφού στο μπάσκετ είναι πολλές οι αποφάσεις που καλούνται να πάρουν σε ένα ματς για να κάτσεις να ασχοληθείς μια προς μια και πολλές οι μεταβλητές που κρίνουν ένα ματς εντός παρκέ.

Όμως σαν εικόνα φέτος δεν είναι η καλή η διαιτησία σε πολλά ματς της διοργάνωσης και όχι μόνο των Ελληνικών ομάδων.

Εν κατακλείδι στο 10-18 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση .Ίσως να είναι μια παρένθεση όχι τόσο στα αποτελέσματα αλλά στη διάθεση που έχει εδώ και ένα μήνα ο Παναθηναϊκός.

Τα ψηλά σχήματα του Κάτας δεν έπιασαν χτες αλλά το υλικό υπάρχει και πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στο υπόλοιπο της διοργάνωσης.

 

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα