ΒΟΧΙNG TIME: ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ- Οι Ιταλοί είναι Τρώες και Γερμανοί… Mέρος Γ

“Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως”, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Όπως είπαμε για τον Πλάτωνα, η γνώση δεν είναι ποτέ απλά μνήμη, αλλά πάντοτε ανάμνηση. Θεωρεί την μνήμη ως επισφαλή, φυσική, βιολογική λειτουργία καταγραφής, ενώ την ανάμνηση, ως την αποκλειστική, ανθρώπινη ικανότητα, ψυχικής ανάκλησης – των αιώνιων ιδεών – τα αρχέτυπα που λέγαμε.

Κάθε νέα εμπειρία ή γνώση, αφήνει το ίχνος της στην ψυχή μας, επειδή μπορεί με κάποιο τρόπο να εγγράφεται παθητικά στη μνήμη μας, αφήνοντας έτσι ένα ανεξίτηλο, εσωτερικό αποτύπωμα ή ενθύμιο του προτύπου.

Στις μέρες μας μάλιστα, η πλατωνική αντίληψη της μνήμης, ως παθητικής αντιγραφικής διαδικασίας, θα γνωρίσει μία απρόσμενη τεχνολογική αναβίωση:
Την δημιουργία των ψηφιακών μονάδων μνήμης στους Η/Υ.

Όμως ορισμένες αναμνήσεις διαρκούν περισσότερο, ίσως και για όλη μας την ζωή, ενώ άλλες διαγράφονται σχεδόν αμέσως. Έτσι η μνήμη διαχωρίζεται σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια.

Το αποφασιστικό πέρασμα από την πρόσκαιρη εγχάραξη, στην βραχύχρονη μνήμη, στα μονιμότερα αρχεία της μακρόχρονης μνήμης, απαιτεί ένα σύστημα σύνθετων νευροψυχολογικών και νευροχημικών μηχανισμών.

Για την παγίωση στην μακρόχρονη μνήμη, των πιο μόνιμων μνημονικών εγγραμμάτων, απαιτείται η συχνή επανάληψη αυτής της ενεργοποίησης.

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ λοιπόν, είναι όντως η μήτηρ της μαθήσεως, αφού οδηγεί από την προσωρινή εγγραφή, στην σταδιακή τους ενίσχυση, και στην τελική παγίωση τους, ως σταθερών μνημονικών αποτυπωμάτων.
Για να αποκτήσει οπότε κάποιος γνώση, σε ένα αντικείμενο, χρειάζεται να επαναλάβει αρκετές φορές την ίδια διαδικασία.

Όπως οι αθλητές, για να πρωτεύσουν και να κάνουν παγκόσμια ρεκόρ, πρέπει να προπονούνται καθημερινά, πάρα πολλές ώρες, το ίδιο ισχύει και με την γνώση.
Εξάλλου η λέξη επανάληψη, είναι σύνθετη, και συνθέτεται από τρεις λέξεις, επί + ανά + λήψη (λαμβάνω) που σημαίνει δεύτερη φορά, ξανά από πάνω ή προς τα πάνω, λαμβάνω.
Ακριβώς δηλαδή την διαδικασία που αναφέρει ο Πλάτωνας.

Επίσης όταν ερευνούμε κάποιο θέμα και μελετάμε, σωστό είναι, να κάνουμε και μία ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ των στοιχείων αυτών, και των συμπερασμάτων, για να μην οδηγούμαστε σε λάθος αποτέλεσμα.
Γιατί η επαλήθευση, σημαίνει επιβεβαίωση, και ότι μετά από έλεγχο, αποδεικνύω την ΑΛΗΘΕΙΑ ενός ισχυρισμού ή συμπεράσματος.

Η επαλήθευση δηλαδή, είναι η ενέργεια που αποκαλύπτει την αλήθεια. Είναι σύνθετη λέξη, επί + αλήθεια, και δίνει ακριβώς αυτή την έννοια, δεύτερη φορά βρίσκω την αλήθεια.

Έτσι λοιπόν, αφού έχουμε ερευνήσει τα στοιχεία μας, ιστορικά, γεωγραφικά, γλωσσολογικά, και έχουμε δει και κάποια ήθη – έθιμα των λαών του παρελθόντος, θα τα διερευνήσουμε και μέσα από μία θρησκευτική ματιά, γιατί η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, είναι κάθε πολιτιστικό σύστημα, σχεδιασμένων ΗΘΩΝ, συμπεριφορών, απόψεων, και καθημερινών πρακτικών, ο σεβασμός ή ΦΟΒΟΣ, και η αφοσίωση προς ένα υπέρτατο ον.

Γιατί όπως λέει και ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι “ΧΩΡΊΣ ΘΕΌ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΈΠΟΝΤΑΙ”, και γιατί αναλόγως τον Θεό, ανάλογα και τα έργα σου, θα συμπληρώσω εγώ.
Διότι πολλές φορές, όταν θέλουμε να κακοχαρακτηρίσουμε κάποιον, στην καθομιλουμένη λέμε “αυτός δεν έχει τον Θεό του” ή “αυτός έχει Θεό το χρήμα”, οπότε καταλαβαίνουμε πως η Θρησκεία, παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου και ενός λαού.

 

Συμπερασματικά λοιπόν, θα επαναλάβω ότι έχουμε πει ως τώρα, ότι οι Γερμανοί είναι οι αρχαίοι Πέρσες  (που είχαν δημιουργήσει μία μεγάλη ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ), οι οποίοι ξεκίνησαν ως Οξυδράκες – Δράγγες από την Ασία, και συγκεκριμένα από την Βακτριανή, και την περιοχή που οριοθετείται από την Γεδρωσία – Βελουχιστάν – Σε’ι’στάν, και της Αραχωσίας δηλαδή Αφγανιστάν – Πακιστάν – ΒΔ Ινδία – Κασμίρ (Δαρδιστάν), και μέσω των όρεων του Ταύρου, του Καυκάσου και της Κριμαίας, μαζί με τους συγγενείς τους, Μογγόλους ή Τούρκους ή Ούννους (όπως και να τους πεις το ίδιο είναι) ξεχύθηκαν στην Ευρώπη και την κατέκτησαν.

 

Ως άλλοι Ου’ι’γούροι, που διασπάστηκαν σε βόρειο και νότιο βασίλειο, έτσι και οι Άριοι, ορμώμενοι από τον βορρά, διαχωρίστηκαν στα δύο, άλλοι κατέβηκαν στις στέπες της Ασίας και στην κεντρική Ευρώπη, και άλλοι παρέμειναν στα βόρεια, ως Βουδίνοι – Μελάγχλαινοι – Φιλανδοί – Βίκινγκς, οπότε όπως ο “ουροβόρος όφις”, περικύκλωσαν την Ευρώπη και τους Έλληνες.
Ως Πέρσες εξάλλου είχαν έρθει και παλαιότερα να μας υποδουλώσουν.

Είπαμε ότι μέσα στους χιλιάδες αιώνες, τα ονόματα τα αλλάζουν. Ο σκοπός αυτής της τακτικής, είναι για να μπορούν να κρύψουν και να αλλοιώσουν την ιστορία τους, ώστε να χαθούν τα ίχνη τους από τη μνήμη μας.

Όμως είδαμε ότι είτε λέγονταν Σκύθες – Σαρμάτες – Σλάβοι – Βακτρίοι – Γότθοι, είχαν τις ίδιες συνήθειες στον τρόπο της ζωής τους, τον ίδιο τόπο καταγωγής, την ίδια Σαμανιστική – Μαγική θρησκεία, και ψάχνοντας και αναλύοντας τα στοιχεία, βλέπαμε ότι χαρακτηρίζεται ΑΓΝΩΣΤΗ η Αρχαία ιστορία τους, η κοιτίδα από όπου ξεκίνησαν, και ΣΚΟΤΕΙΝΗ η προέλευσή τους. Ενώ επίσης είδαμε ότι οι γλώσσες τους, είναι συγγενείς και ανήκουν στην ίδια ομοεθνία και ομογλωσσία.

 

Ποιος είναι ο λόγος, που κάποιος λαός θέλει να αλλάξει το όνομά του, και να κρύψει την ιστορία του;

Σίγουρα ένας λόγος είναι να ντρέπεται για αυτά που έκανε, οπότε θέλει να το κρύψει. Αυτό όμως προϋποθέτει την ειλικρινή μεταμέλεια και την μεταστροφή του, να έχει αλλάξει ρότα δηλαδή, να έχει αλλάξει τρόπο σκέψης και λειτουργίας.

Ο Άλλος λόγος όμως είναι, ότι θέλει να κρύψει τον ΣΤΟΧΟ που έχει ως λαός, από την αρχαιότητα ως σήμερα, και αυτός δεν είναι άλλος, από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ των ανθρώπων.

Από την πολύ πρόσφατη γνωστή ιστορία, η Γερμανία είναι υπεύθυνη για “2 παγκόσμιους πολέμους”, με τρομακτικές συνέπειες, για χιλιάδες – εκατομμύρια ανθρώπους που σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν, πείνασαν, εξευτελίστηκαν, υποδουλώθηκαν.

Όταν τελείωσε ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος, οι Γερμανοί ήταν ηττημένοι και κατεστραμμένοι, διότι η “Τριπλή Συμμαχία” ( Αυστροουγγαρία – Γερμανία – Ιταλία, και οι δορυφόροι τους Οθωμανοί και Βούλγαροι) έχασε τον πόλεμο, και καταλύθηκε έτσι η “Γερμανική αυτοκρατορία”(το Β’ Ρά’ι’χ) από τις δυνάμεις της Αντάντ.

Μετά από εξεγέρσεις από τους σοσιαλδημοκράτες, και οι οποίοι το 1919 στην Βαϊμάρη, έκαναν την Διακήρυξη της Δημοκρατίας, σχηματίζοντας κυβέρνηση (οι αριστεροί σοσιαλιστές μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες του κέντρου), οι οποίοι και υπέγραψαν την “Συνθήκη των Βερσαλλιών”, που γέμισε χρέη τη Γερμανία από τις πολεμικές αποζημιώσεις, και την υποχρέωνε σε απώλεια και περιορισμό των στρατιωτικών της δυνάμεων.

Οι Γερμανοί ντροπιάστηκαν και ζούσαν με στερήσεις, έπεσαν σε οικονομική κρίση και ύφεση, κάτι που οδήγησε στην άνοδο των εθνικιστών, φασιστών.
Γιατί ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που έκανε, και όλες τις θηριωδίες αυτές, αν δεν έβρισκε πρόσφορο έδαφος, στην πίστη και στην αλαζονεία των Γερμανών, για την υπέροχη της Αρίας Φυλής.

 

Ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία επειδή υποσχέθηκε στους Γερμανούς, ότι θα αποκαταστήσει το χαμένο τους ΓΟΗΤΡΟ και ΕΓΩΙΣΜΟ. Έτσι οδηγηθήκαμε σε έναν Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, πολύ πιο σκληρό και αιματηρό, πολύ πιο απάνθρωπο με ολέθριες συνέπειες, προς χάριν και τέρψη των απογοητευμένων Γερμανών.

Πολλοί πιστεύουν πως η μεταπολεμική Γερμανία, είναι διαφορετική από την Γερμανία του Χίτλερ, επειδή τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.
Τελείωσε;

Εξάλλου οι άνθρωποι που ζούσαν και επευφημούσαν τον Χίτλερ, πού ήταν οπαδοί του Γ’ Ράιχ, δεν έζησαν δεν έκαναν απογόνους;
Χάθηκαν όλοι μαζί, με τους Ναζί αξιωματικούς;

Όχι βέβαια, οι ίδιοι άνθρωποι είναι, που συνεχίζουν να είναι βάρβαροι, ωμοί, και στη χώρα τους να εδρεύουν τα κέντρα της ΑΠΑΤΗΣ, της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, και της ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ (Siemens, Mercedes κλπ).

Απλά τώρα έχουν αλλάξει τον τρόπο, μέσω του οποίου, φέρνουν την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, την ΣΚΛΑΒΙΑ, την ΕΞΟΝΤΩΣΗ και την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ τους, πολιτισμένα όχι με όπλα και τανκς, αλλά με μνημόνια και οικονομική κατοχή. Αλλωστε δεν επιτρέπεται πλέον να έχουν μεγάλο στρατό….

Σήμερα οι άνθρωποι είναι ΣΚΛΑΒΟΙ, υποτίθεται βέβαια ότι είναι ελεύθεροι, ζουν ελεύθερα, ψηφίζουν, κινούνται ελεύθερα, γιατί κάποιοι επέβαλαν την κατάργηση των συνόρων, όχι λόγω της αγάπης, και της ανθρωπιάς, αλλά λόγω της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας δηλαδή κυριαρχίας.

Όλοι οι άνθρωποι είναι υποταγμένοι στην ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ του ΧΡΗΜΑΤΟΣ, σε αόρατα κέντρα εξουσίας, και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.

Αυτός λοιπόν θα ήταν ένας πολύ καλός λόγος, όπου ένας αμετανόητος και αδιάλλακτος λαός, ένας λαός αλαζόνας, και αδίστακτος, θέλει να κυριαρχήσει πάνω σε όλον τον πλανήτη.

Οπότε επιβάλλεται, το θύμα του να λησμονήσει, να ΞΕΧΑΣΕΙ, το ποιος πραγματικά είναι, και τι σκοπούς έχει, ώστε να είναι εύκολη λεία, γιατί αν θυμάται την ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε θα είναι σε επιφυλακή, και θα τον προσέχει σε ότι κάνει, θα φυλάει τα νώτα του.

Ο Δημόκριτος έλεγε πως “τίποτα δεν γίνεται τυχαία”, και πώς οι άνθρωποι όταν δεν γνωρίζουν την φύση των πραγμάτων, τα πραγματικά αίτια που συμβαίνει κάτι, τότε τα αποδίδουν στην ΤΥΧΗ. Δηλαδή η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και των ΑΙΤΙΩΝ της, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάτι που έγινε, οφείλεται σε τυχαία γεγονότα.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, πως όλα γίνονται για κάποιο ΛΟΓΟ, και απλά επειδή εμείς, δεν γνωρίζουμε αυτόν τον λόγο, τα θεωρούμε τυχαία ή μοναδικά. Όταν όμως αυτά ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, παύουν να είναι τυχαία, και μέσω της παρατήρησης, και της μελέτης, τα καταγράφουμε, και γνωρίζουμε τι θα γίνει σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή στο μέλλον, όταν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και συνθήκες. (Αυτό εξάλλου ισχύει και συμβαίνει σε όλες τις επιστήμες Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά….).

Άρα λοιπόν, κάποιος που κρύβει το όνομά του και την ιστορία του, δεν έχει αλλάξει τα σχέδιά του και τον στόχο του, και κινείται στα ίδια πλαίσια διαχρονικά, είναι επειδή θέλει να συνεχίσει να τα εφαρμόζει, και να πετύχει αυτό που επιθυμεί, και για αυτό αλλάζει την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του, και αποκρύπτει το ΠΑΡΕΛΘΟΝ του.

Αυτό δεν κάνουν άλλωστε όλοι οι εγκληματίες;
Δεν αλλάζουν ταυτότητα;
Δεν την αλλάζουν γιατί ντρέπονται, αλλά για να συνεχίσουν ακάθεκτοι το ΠΑΡΑΝΟΜΟ έργο τους, τις εγκληματικές τους πράξεις.

Είδαμε επίσης όμως, ότι στην περιοχή αυτή που υιοθετήσαμε, οι Γερμανοί – Άριοι ΗΡΘΑΝ από κάπου αλλού, από τα βόρεια, και επίσης είδαμε την πίστη των Ναζιστών Γερμανών, στην καταγωγή και την υπεροχή της Αρίας Φυλής, από τους ΑΤΛΑΝΤΕΣ και την ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ.

 

Για τους Ατλαντες και την Ατλαντίδα μας λένε, ότι γράφει μόνο ο Πλάτωνας, οτι είναι ένας Μύθος, και πως δεν είναι Ιστορία. Είναι όμως έτσι; Όχι βέβαια, διότι για την Ατλαντίδα έχει γράψει και ο Πλούταρχος, ο Στράβωνας, ο Ποσειδώνιος ο δάσκαλος του Κικέρωνα, ο Πρόκλος, ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Αισχύλος.

Γιατί δεν θέλουν να ξέρουμε πως υπήρξε η Ατλαντίδα; Γιατί το υποβιβάζουν το γεγονός σε θρύλο, μύθο, δίνοντας την έννοια στη λέξη μύθο, την έννοια του παραμυθιού;

Άλλωστε ο Πλάτωνας, μας λέει πως οι άνθρωποι που έφτιαξαν τη μυθολογία, είναι Πανεπιστήμονες και λεπτολόγοι, και ότι ο ΜΥΘΟΣ σημαίνει ΙΣΤΟΡΙΑ που λέγεται προφορικά, και δεν είναι παραμύθι. Εξάλλου το παρα – μύθι είναι σύνθετη λέξη, και σημαίνει παρά του μύθου, δηλαδή αυτό που είναι εκτός – γύρω – έξω, από την ιστορία – μύθο, όπως ακριβώς είναι και ο παρά – νομος εκτός του νόμου.

Για να δούμε όμως τι λέει για τους Ατλαντες και την Ατλαντίδα. Λέει λοιπόν πως μία δύναμη, εξεστράτευσε εναντίον της Ευρώπης και της Ασίας, ορμώμενη από το πέλαγος του Ατλαντα, δηλαδή από τον Ατλαντικό ωκεανό. Ο Ατλαντας ήταν ο μεγαλύτερος από τα 5 δίδυμα παιδιά του Ποσειδώνα, και ο πρώτος που έγινε βασιλιάς στην Ατλαντίδα, και από αυτόν πήρε και το όνομά της.

Οι Ατλαντες ήταν “υλιστές”, και μέθυσαν από τον πλούτο, και τη δύναμη που τους έφερε αυτός. Ήταν επαίσχυντοι και “πλεονέκτες”, και θέλοντας να αυξήσουν τον πλούτο τους και τη δύναμή τους με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο, ξεκίνησαν να ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ όλους τους ανθρώπους, και κατάφεραν να κατακτήσουν όλους τους λαούς, μέχρι την ΛΙΒΥΗ και την Αίγυπτο στην Αφρική, και την Τυρρηνία – Ετρουρία στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες λέει όμως, τους σταμάτησαν και διέκοψαν το καταστροφικό τους έργο, και την ΔΟΥΛΕΙΑ που επέβαλαν στους λαούς. Οι Έλληνες και ειδικά οι Αθηναίοι, κατάφεραν και τους νίκησαν, και απελευθέρωσαν όλους τους λαούς ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.

Επειδή λοιπόν λέει οι Ατλαντες ήταν ένας λαός, θρασσύς (εγωιστές), ασεβής, με υπερβολική αγάπη και αξία στον πλούτο, ο Δίας αποφάσισε να τιμωρήσει την Ατλαντίδα, για την ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ των κατοίκων της, και τον ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ της ΑΡΕΤΗΣ τους (σας θυμίζουν κάτι Όλα αυτά?)
Έτσι τελικά η Ατλαντίδα, βούλιαξε μαθαίνουμε στο τέλος, το οποίο μάλιστα έχει ΧΑΘΕΙ και κόβεται η ιστορία στη μέση…. (τυχαίο?)

Μήπως είχαν δίκιο τελικά οι Ναζιστές, και όντως οι υπερόπτες Γερμανοί, κατάγονται από τους ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ;

Από τον Πλάτωνα επίσης μαθαίνουμε, ότι είχαν κατοικήσει και κυριαρχήσει οι Ατλαντες, και στην Απέραντη Ήπειρο (δηλαδή την Αμερική).
Λέτε να έχει κάποια βάση αυτό με την πραγματικότητα;

Για να δούμε τι λένε οι ΑΖΤΕΚΟΙ για αυτό (οι λεγόμενοι Ινδιάνοι με τά μογγολικά μάτια). Οι Αζτέκοι λοιπόν λέγανε, πώς είναι απόγονοι αυτών που ΗΡΘΑΝ από ενα νησί. Έχουν θρύλους – μύθους που μιλούν για μία μετανάστευση, που έγινε σε μία πολύ αρχαιότερη εποχή, και πως η “πρωταρχική τους πατρίδα” ονομαζόταν Αζτ – λάν δηλαδή ΛΕΥΚΟΣ ΤΟΠΟΣ (σαν την Θούλη?) Όπου από εκεί, που κατοικούσαν 7 φυλές, ξεκίνησαν με πλοία, εγκατέλειψαν την Αζτλάν και πέρασαν σε ένα τόπο ορόσημο, που λεγόταν “Τόπος της Αφιξης από την θάλασσα”(Ατλαντίδα).

Οι τελευταίοι που έφυγαν ήταν οι Αζτέκοι, οι οποίοι περιπλανήθηκαν σε διάφορα μέρη, αλλά δεν ρίζωσαν πουθενά. Την τελική εποχή της μετανάστευσης, το όνομα του ηγέτη τους ήταν Μεσίτλι, που σημαίνει Χρισμένος, και από αυτό προήλθε και το φυλετικό όνομα “Μεσίκα” που σημαίνει “χρισμένος λαός”, και πήρε και το όνομα η χώρα του Μεξικού.

Οι Αζτέκοι κυριάρχησαν στο Μεξικό γύρω στους τέσσερις αιώνες. Ήταν μία “νομαδική άξεστη φυλή”, που εισέβαλε σε μία κατοικημένη Κοιλάδα από πιο πολιτισμένες φυλές.

Αρχικά επιβίωσαν, υπηρετώντας τις ήδη υπάρχουσες φυλές, ως ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ κυρίως. Με τον καιρό κατέκτησαν τους γείτονές τους, από τους οποίους δεν πήραν μόνο τον πολιτισμό τους, αλλά και τις τέχνες τους. Ήταν πιστοί στον Θεό τους Ουιτσιλοπότστλι, ο οποίος ήταν θεός του ΠΟΛΕΜΟΥ, και κρατούσε ένα μαγικό όπλο, λεγόταν επίσης και Ερπετό της ΦΩΤΙΑΣ.

Στη συνέχεια υιοθέτησαν και το Πάνθεον των γειτόνων τους, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και ο θεός της βροχής Τλαλοκ, και ο καλοκάγαθος Θεός Κοετζακοάτλ, ο θεός των τεχνών, της γραφής, των μαθηματικών, της αστρονομίας, και της καταγραφής του χρόνου.

Είχαν Σαμανιστική – Μαγική θρησκεία, και έκαναν ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ για να κατευνάσουν το Θεό τους (όπως στο έργο Αποκαλύπτω, που δείχνει ότι έκαναν ανθρωποθυσίες, καθόλη τη διάρκεια μιας ΕΚΛΕΙΨΗΣ ΗΛΙΟΥ).

Το μήνυμα για την τελευταία μετανάστευση τους, ήρθε από τον Θεό τους, Ουιτσιλοπότστλι, ο οποίος τους υποσχέθηκε “μία γη όπου θα υπάρχουν σπίτια με χρυσό και ασήμι, βαμβάκι και κακάο”. Προχώρησαν προς την κατεύθυνση που τους έδειξε, και τους είπε ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν εκεί, που θα συναντήσουν έναν ΑΕΤΟ κουρνιασμένο σε έναν κάκτο, ο οποίος φυτρώνει σε έναν βράχο που περιβάλλεται με νερό, και να αυτοαποκληθουν Μεσίκα, γιατί ήταν ο εκλεκτός λαός, ο οποίος ήταν προορισμένος να ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ σε όλες τις άλλες φυλές στον τόπο (αυτόν όπου θα εγκαθίστονταν).

Εξάλλου στο Μεξικό και την Γουατεμάλα βρίσκουμε ονομασίες, με συνθετικό μέσα στις λέξεις, την συλλαβή Τλαν, όπως Τενοτσιτλάν, Τλακοπάν, ενώ οι γίγαντες στις παραδόσεις τους, λέγονται Ατλάν ή Τε’ι’τάνοι (ΤΙΤΑΝΕΣ), η γλώσσα τους λέγεται Ναουάτλ, και η φυλή τους Ναχουατλακάτλ.

Εφόσον η Ατλαντίδα όπως λέει ο Πλάτωνας ήταν ένα νησί, στη μέση του Ατλαντικού, έξω από τις Ηράκλειες Στήλες (Γιβραλτάρ), ανάμεσα δηλαδή σε Ευρώπη και Αμερική, βλέπουμε πως έχει μεγάλη βάση αυτά που λένε οι Αζτέκοι, ενώ και στο Περού σε μία πλαγιά, είναι σχεδιασμένη μία τεράστια ΤΡΙΑΙΝΑ, σύμβολο του Ποσειδώνα, και προφανώς έμβλημα του ΑΤΛΑΝΤΑ του γιού του.

Και αφού κατέκτησαν και την Αφρική ως την Λιβύη, βλέπουμε πως και στο Μαρόκο, και στη βόρεια Αφρική, υπάρχει η τεράστια οροσειρά Ατλαντας και Αντιάτλας. Επίσης αφού οι Έλληνες νίκησαν τους Ατλαντες, βλέπουμε και ελληνικές ονομασίες, σε νησιά του ατλαντικού (υπολείμματα της Ατλαντίδας?)όπως στις Μπαχάμες που ονομάζονται νησιά Άνδρος και Νάξος.

Κατά την ελληνική μυθολογία, όπως είπαμε ο Πλάτωνας λέει ότι είναι ιστορία, ο Ιαπετός και ο μικρότερος αδερφός του Κρόνος, ήταν οι ισχυρότεροι από τους Τιτάνες, και κυρίως αυτοί στους οποίους εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη εχθρότητα του Δία, μετά την Τιτανομαχία και την επικράτηση του.

Ο Ιαπετός είναι ο πατέρας του Προμηθέα,του Ατλαντα, του Επιμηθέα, και του Μενοίτιου, όλοι τιμωρημένοι από τον Δία, για την ασέβεια τους, και τις κακές τους πράξεις.

Ο Ατλαντας υπήρξε ο αρχηγός των Τιτανιδών, των υιών των Τιτάνων, και ήταν μάλιστα ο πιο δυνατός και ο πιο επιδέξιος. Ο Δίας τον τιμώρησε υποχρεώνοντας τον, να φέρει στους ώμους του τον Ουράνιο Θόλο. Το όνομα του λέει, σημαίνει αυτόν που υπομένει τα πάντα καρτερικά, ή αυτόν που είναι πολύ τολμηρός, έχει δηλαδή μεγάλη τόλμη.

Κατά τον Οβίδιο ήταν ένας ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΒΟΣΚΟΣ της Μαυριτανίας, όπου και βασίλευε εκεί στον κήπο με τα περίφημα ΜΗΛΑ. Όταν πέρασε από εκεί ο Περσέας, τον απολίθωσε με το κεφάλι της Μέδουσας, και έτσι έγινε το όρος Άτλας. Κατά τον Πλάτωνα (σε άλλο βιβλίο του), ο Ατλαντας υπήρξε ο πρώτος αστροπαρατηρητής, που κατοικούσε στο όρος Άτλας της Συρίας.

Ενώ κατά τον Διόδωρο ήταν ο πρώτος αστρονόμος, που κατοικούσε στο βουνό της Αφρικής, από όπου και γλίστρησε, και έτσι ονομάστηκε το βουνό Άτλας και η θάλασσα Ατλαντικός. Στην ΑΡΚΑΔΙΑ ο Ατλας λατρευόταν ως Θεός. Τον Ατλαντα θεωρούσαν ως γεννήτορα των Ιλλειάδων, και έλεγαν πως γεννήθηκαν στο βουνό Κυλλήνη της Βόρειας Αρκαδίας. Σε μία σπηλιά του ίδιου βουνού λένε πως γέννησε η Μαία τον Ερμή.

Οι Αρχαίοι Αρκάδες αυτοονομάζονταν απόγονοι των θυγατέρων του Ατλαντα, και το βουνό Κυλλήνη παλαιότερα λεγόταν όρος Άτλας, προς τιμήν του ΘΕΟΥΒΑΣΙΛΙΑ ΑΤΛΑΝΤΑ. Η Αρκαδία λεγόταν παλαιότερα και ΓΙΓΑΝΤΙΣ, γη των ΓΙΓΑΝΤΩΝ. Ο Λάδων στην Αρκαδία, ήταν ο όφις που φυλούσε τα “χρυσά μήλα των Εσπερίδων”.

Έχουμε πει επίσης ότι οι Γερμανοί, ήταν ένας πολεμοχαρής λαός, νομαδικός, και πως η βασική τους απασχόληση ήταν ΠΟΙΜΕΝΕΣ κατά την διαμονή τους στην Περσία. Όπως επίσης νομαδικό τρόπο ζωής, είχαν όλοι οι λαοί εκεί στην Ασία. Οπότε οφείλουμε να ερευνήσουμε και έναν άλλο νομαδικό λαό, τους λεγόμενους Ρομά. ΡΟΜΑ Είναι γνωστοί και ως Τσιγγάνοι, Ατσίγγανοι, Αθίγγανοι, Κατσίβελοι, Σιντήδες ή Γύφτοι, είναι νομαδικός λαός με ΙΝΔΙΚΗ καταγωγή.

Περισσότερο είναι γνωστοί ως Γύφτοι, γιατί παλαιότερα πίστευαν, ότι οι Ρομά προέρχονταν από την Αίγυπτο, ή τουλάχιστον κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους πέρασαν από αυτήν. Η θεωρία προέλευσης των Ρομά από την Αίγυπτο, κυκλοφορεί ανάμεσα στους Ρομά των Βαλκανίων, και μάλιστα υπάρχει και η υπόθεση ότι υπήρξε και ΦΑΡΑΩ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ. Οι γενικότερα αποδεκτές θεωρήσεις όμως είναι ότι προέρχονται, από την Β.Ινδία, και το σημερινό ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Μετακινήθηκαν αργότερα στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, πριν από το 500 – 1000 μ.χ εξαιτίας της επέκτασης του Ισλάμ.

Η λέξη Αθίγγανοι, προέρχεται από μία θρησκευτική ομάδα, που έδρασε τον 8ο αιώνα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, οι οποίοι είχαν την φήμη των Μάγων. Κατά μία άλλη ερμηνεία, η λέξη Αθίγγανος σημαίνει τον ανέγγιχτο, που σχετίζεται με την καταγωγή των Ρομά από την Ινδία, όπου υπάρχει κάστα με αυτό το όνομα, και είναι η κατώτερη ινδουιστική κάστα (τάξη), γνωστοί με το όνομα Παρίες, οι ΑΚΑΘΑΡΤΟΙ, αυτοί που δεν τους αγγίζουν για να μην μολυνθούν, γιατί κουβαλάνε υπερβολικές αμαρτίες, από προηγούμενες ζωές τους. Η θέση τους είναι στο περιθώριο, και κάνουν μιαρές (βρωμερές – ακάθαρτες) δουλειές υποδεέστερες.

Οι ίδιοι λένε τους εαυτούς τους ΡΟΜ (από την λέξη Ντόμ), πού στη γλώσσα τους σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και έτσι λένε ότι κατάγονται από την ινδική κάστα των ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΑΔΩΝ, οι οποίοι περνώντας από το Αφγανιστάν, Περσία, Αρμενία, Μ.Ασία, έφτασαν στην Ευρώπη και εξαπλώθηκαν.

Έχει υποτεθεί επίσης ότι λέγονται και Ρομ, και Ρομανί, γιατί έζησαν πολλά χρόνια σε περιοχές Ελληνόφωνες και Σλαβόφωνες, και για αυτό το λόγο έχουν πάρει σημαντικό λεξιλόγιο, και αυτοπροσδιορίζονται έτσι από το Βυζαντινό Ρωμαίοι, και Ρωμανία.

Η πρώτη αναφορά περί Τσιγγάνων στην Κωνσταντινούπολη, και την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, γίνεται τον 11ο αιώνα – 1050 μ.χ και αναφέρεται ότι ο Αυτοκράτορας Κων/νος ο Μονομάχος, ζήτησε την βοήθειά τους, οι οποίοι με κάποιο ΜΑΓΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ, σκότωσαν άγρια ζώα, που περιφέρονταν στο βασιλικό πάρκο.

Επίσης αναφέρονται τον 12ο αιώνα, όπου αναγράφεται ότι περιφέρουν αρκούδες, πουλούν ΦΥΛΑΧΤΑ, και προλέγουν την ΤΥΧΗ, είναι ΜΑΝΤΙΣΣΕΣ.

Η εκκλησία έκανε πολλές προσπάθειες, να καταπολεμήσει την ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ των Τσιγγανων, για αυτό και αναφέρονται σε εκκλησιαστικά κείμενα. Σε ένα τέτοιο κείμενο του 15ου αιώνα, οι τσιγγάνες που λένε την τύχη, λέγονται ΑΙΓΥΠΤΙΣΣΕΣ.

Ο Νικηφόρος Γρηγοράς, αναφέρει με λεπτομέρειες ομάδα περιοδευόντων “Αιγυπτίων”, που έκαναν ακροβατικές επιδείξεις (ανάλογες με το σύγχρονο “τσίρκο”).

Σε βυζαντινό κείμενο επίσης αναφέρονται ως “Κατζίβελοι”.
Η γλώσσα τους έχει ομοιότητες, με την γλώσσα που μιλούσαν στην ινδική υποήπειρο το 1000 Μ.χ. Τα γλωσσολογικά ευρήματα επιβεβαιώνονται, και από γενετικές μελέτες, που έγιναν σε πληθυσμούς των Ρομά, που κατοικούν σήμερα στην Ευρώπη. Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη θρησκεία, και ανάλογα τον τόπο που κατοικούν, ανάλογη είναι και η θρησκεία τους.

Ο Στέφαν Βαλύι, τους έδωσε να μεταφράσουν 1000 λέξεις από την Ουγγρική γλώσσα, και οι Ρομά κατάφεραν να μεταφράσουν το μεγαλύτερο τμήμα των λέξεων αυτών, αποδεικνύοντας έτσι, ότι δεν προέρχονται από την Αίγυπτο ή από τους Άραβες, αλλά από τα Σανσκριτικά, και την Ινδία. Κάποιες άλλες ομάδες Ρομ, χρησιμοποιούν περισσότερο το όνομα “Μελελέ” που σημαίνει ΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ή “Μανούς”, που σημαίνει άνθρωπος.

ΤΑΡΩ

Είναι η “πανάρχαια” μέθοδος χαρτομαντείας. Η μέθοδος Ταρώ είναι ευρέως διαδεδομένη στην Τουρκία, τις Αραβικές χώρες και τη Μέση Ανατολή.

Τα Ταρώ είναι ένα πακέτο από τραπουλόχαρτα, που χρησιμοποιούνταν από τα μέσα του 15ου αιώνα, σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, για παιχνίδια, στην Ιταλία, Αυστρία, στην Γαλλία. Πολλά από αυτά εξακολουθούν να παίζονται και σήμερα.

Στα τέλη του 18ου αιώνα, οι κάρτες Ταρώ άρχισαν να χρησιμοποιούνται για ΜΑΝΤΕΙΑ, και για απόκρυφους σκοπούς. Η λέξη τράπουλα σημαίνει παγίδα και δόλος, και παιζόταν για ψυχαγωγία ή κερδοσκοπία. Αυτό με την σειρά του προέρχεται από την τράπουλα Ταρώ, που επιζεί ως τις μέρες μας, έχει καθαρά αποκρυφιστικό περιεχόμενο, και προορίζεται για μαντεία. Η καταγωγή της είναι ΑΒΕΒΑΙΗ, και χάνεται μέσα στο χρόνο, στους μύθους, και τις παραδόσεις.

Οι κάρτες του Ταρώ περιλαμβάνουν φιγούρες, όπως ο Αυτοκράτωρ, η Αυτοκράτειρα, ο Τροχός, ο Κρεμασμένος που είναι ο Οντίν, ο Θάνατος, ο Διάβολος, ο Ηλιος, η Σελήνη, η Κρίση κ.α

Επίσης τα Ταρώ, ρίχνονται και με την παραδοσιακή μέθοδο, του ΡΟΥΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (οι τσιγγάνες άλλωστε είναι γνωστές χαρτορίχτρες).

ΥΞΩΣ

Η Αίγυπτος δέχθηκε επιθέσεις από ξένους λαούς όπως π.χ. οι Υξώς. Υξώς είναι η ελληνική ονομασία, στα αιγυπτιακά “Hekau – kha – sut” και μεταφράζεται ως ΞΈΝΟΙ ΠΟΙΜΈΝΕΣ δηλαδή Ξένοι Κυβερνήτες. Κατά το τέλος του Μέσου Βασιλείου και την αρχή του Νέου Βασιλείου 1459 –  1069 π.χ έκαναν την εμφάνισή τους, στην Αίγυπτο ως οι Νέοι Ηγεμόνες.

Η 13η Δυναστεία, κυβέρνησε όλη την Αίγυπτο αλλά ήταν πολύ αδύναμη και ανίκανη να κρατήσει υπό τον έλεγχό της όλη την επικράτεια της Αιγύπτου – ήταν η πρώτη δυναστεία που μιλούσε Σημιτικά, ο πρώτος βασιλιάς λεγόταν Χεντζέρ – και έτσι μία επαρχιακή οικογένεια ηγεμόνων από την Δυτική Ασία με καταγωγή από την Άβαρη αποσπάστηκε από την κεντρική εξουσία και σχημάτισε την 14η Δυναστεία.

Η ΗΓΕΜΟΝΊΑ ΤΩΝ ΥΞΩΣ ΤΑΥΤΊΖΕΤΑΙ με την 15η Δυναστεία της Αιγύπτου, με την οποία ξεκινά η Δεύτερη μεταβατική περίοδος 1650 – 1550 π.χ.

Οι Υξώς βασίλεψαν στην Κάτω Αίγυπτο, στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου και είχαν για πρωτεύουσα την ΑΒΑΡΗ. Στις επιγραφές που αναφέρονται στους Υξώς, έχει αναγνωριστεί ένα είδος δυτικό – Σημιτικής γλώσσας από την Συροπαλαιστίνη. Αναφορές για τους Υξώς υπάρχουν από την εποχή του Παλαιού Βασιλείου, οι οποίες σχετίζονται με Ασιάτες και Νούβιους.

Οι Υξώς προτίμησαν να μείνουν στη Βόρεια Αίγυπτο από τη στιγμή που διείσδυσαν από τα ΒΑ. O  κατάλογος των Βασιλέων του Τορίνο δηλώνει ότι υπήρξαν 6 ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΥΞΩΣ ως τον τελευταίο της 15ης Δυναστείας. Ο κανόνας του Τορίνο είναι πάπυρος ιερατικής γραφής που χρονολογείται στην βασιλεία του Αιγύπτιου βασιλιά (Φαραώ) Ραμσή Β’ και στο πίσω μέρος του αναγράφεται η κατάλογος όλων των βασιλέων της Αιγύπτου, ξεκινώντας από την εποχή που κυβερνούσαν την Αίγυπτο οι θεοί. Η 16η Δυναστεία κυβέρνηση από την περιοχή των Θηβών στην άνω Αίγυπτο για 70 χρόνια.

Aπό τις 2  βασικές εκδοχές των Αιγυπτιακών του ΜΑΝΕΘΩΝΑ, αντλούμε αυτές τις πληροφορίες, ο οποίος έζησε τον 3ο αιώνα π.χ. ήταν αρχιερέας στην Ηλιούπολη και την Διόσπολη, και ήταν ο μεγαλύτερος ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ της Αιγύπτου, φίλος του Πτολεμαίου του Β’,  που ζητούσε τις συμβουλές του, και του ανέθεσε να γράψει την ιστορία της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τον Πλούταρχου ήταν σύμβουλος του Φαραώ και του είχε αναθέσει την διάδοση της λατρείας του Θεού Σέραπη.

Η πολιτική του Πτολεμαίου, αποσκοπούσε στο να βρεθεί μία Θεότητα που θα ενέπνεε σεβασμό και στις δύο εθνότητες, γιατί οι Υξώς, οι ΚΑΤΑΚΤΗΤΈΣ της Αιγύπτου λάτρευαν τον ΣΕΘ (ο οποίος λατρευόταν με τις μορφές του ιπποπόταμου και του κροκόδειλου, ήταν ο κακός Θεός, εχθρός του Όσιρι που οι Έλληνες τον ταύτιζαν με τον ΤΥΦΩΝΑ, που πάλεψε και νίκησε ο ΔΙΑΣ).

Το έργο του Μανέθωνα, δεν σώζεται αυθεντικά, αλλά αναφέρεται μέσα από κείμενα άλλων, όπως το έργο του αφρικανού που είναι το πιο αξιόπιστο και υποστηρίζεται από τον Σύγγελο όπου περιγράφει την 16η Δυναστεία των Υξώς ως Δυναστεία των “ΒΑΣΙΛΈΩΝ ΒΟΣΚΏΝ“. Κατά το τέλος της 13ης και 14ης Δυναστείας στην Ανω Αίγυπτο μάστιζε  λιμός, που έπληξε και την 16η Δυναστεία. Στην επικράτεια τους συμπεριέλαβαν και την Άβυδο και την πόλη Εντφού (οι Έλληνες την έλεγαν Απολλινόπολις) στην Δυτική όχθη του Νείλου 100 χλμ από το Λούξορ.

Από την 18η και κυρίως από την 19η Δυναστεία το 1295 π.χ. όπου ξεκίνησε και το Νέο Βασίλειο, ήταν που ξεκίνησε και ο αγώνας ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗΣ από τους Υξώς.  Ενώ ο ΡΑΜΣΗΣ ο Β’ ήταν αυτός που κατάφερε να το επιτύχει, αποθώντας τους πίσω στην Ασία. Οι ηγεμόνες της δυναστείας αυτής, αναστήλωσαν την Αίγυπτο διότι ο Αμενόφις ή Αμενχοτέπ Δ’ (1385 – 1365)π.χ είχε ξεκινήσει την μεταρρύθμιση στην ΘΡΗΣΚΕΙΑ της Αιγύπτου, γνωστότερος  με το όνομα Αχενατών πατέρας του γνωστού Τουταγχαμών.

Ήθελε να αντικαταστήσει τον “πολυθεϊσμό” των Αιγυπτίων απομακρύνοντας όλους τους  αρχαίους θεούς και να  λατρεύεται μόνο ο ΗΛΙΟΣ (Ατών) ως ο μοναδικός Θεός.

Ο ΑΧΕΝΑΤΩΝ θεωρούσε ότι μόνο αυτός καταλαβαίνει την ουσία του ήλιου, που εκείνος και η γυναίκα του Νεφερτίτη ενσαρκώνουν. Ήταν η ενσάρκωση του Θεού Ήλιου δηλαδή, οι άνθρωποι τον προσκυνούν ως θεό.

Ο Αχενατών ήταν αυτός που εγκαθίδρυσε μία “απολυταρχική θεοκρατία”. Μετέφερε ακόμα και την πρωτεύουσα σε άλλη τοποθεσία, την οποία και ονόμασε Τελ – Ελ – Αμάρνα. Εκεί βρέθηκαν και οι επιστολές της Αμάρνα που είναι σε ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗ σφηνοειδή γραφή στην ανατολική όχθη του Νείλου 190 μίλια νότια του Κα’ι’ρου.

Στα Διονυσιακά του Νόννου περιγράφεται η άγνωστη εκστρατεία των Ελλήνων στην Ινδία (επί των Υξώς)  πολύ πιο παλιά με αρχηγό τον ΔΙΟΝΥΣΟ, τον οποίο αποκαλεί λυτρωτή του κόσμου.

Ο Νόννος αναφέρει την πορεία, που είχαν ακολουθήσει οι Υξώς εισβολείς, με αρχηγό τον Νταριοντάνα (Δηριάδη), μια ορδή είχε αποβιβαστεί στην Σομαλία και κατέκτησε την Αιθιοπία, μια άλλη είχε εισχωρήσει στη Μέση Ανατολή και φαίνεται ότι κινήθηκε προς το ΔΕΛΤΑ του ΝΕΙΛΟΥ μέσω της ερήμου Σινά και μία άλλη είχε συγκεντρωθεί στην ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ, και απειλούσε την περιοχή της Μεσοποταμίας.

Ο αρχηγός τους, ειχε επιστρατεύσει όλους εκείνους τους βάρβαρους λαούς της ‘Απω Ανατολής και διάφορους νομάδες των ΒΑ περιοχών της Ασίας , της Ινδίας και της Ινδονησίας, αλλά και τους Βακτριανούς,Σάκες τους Δάρδες, ακόμη και τους Τατάρους,της Κεντρικής Ασίας,αλλά και τους μαύρους της Αιθιοπίας.

Οι περισσότεροι ήταν βάρβαροι, άγριοι και απολίτιστοι λαοί, οι οποίοι στο πέρασμά τους, έσπερναν την καταστροφή και την ερήμωση.Με αυτούς , μας λέει ο Νόννος ότι συγκρούστηκαν οι Έλληνες στην  “Άορνο Πέτρα”  στην Ασία με τον Διόνυσο, όπως και ο Ηρακλής ειχε πολεμήσει εκεί, και έπρεπε  να τους νικήσουν γιατί θα κρινόταν λέει η τύχη του πολιτισμένου κόσμου( το ίδιο έγινε και με τους Πέρσες αργότερα και με τους Τούρκους…) και μας δίνει την πορεία των Ελλήνων, μεσω του Καυκάσου – Ασσυρίων μεχρι τα Βάκτρα και την μάχη στον Ινδό ποταμό όπου οι εισβολείς ΡΑΞΑΣ -ΥΞΩΣ νικήθηκαν.

Οι Υξώς -Ραξάς-Ερυθρομέλανες ήταν άρπαγες, σκληροί, καταστροφείς, και πολύ άσχημοι στην όψη.Πίστευαν στην θεά Κάλι,την γνωστή ινδική θεότητα του κακού, η οποία παρουσιάζεται με μαύρη μορφή , με ξίφος στο ένα χέρι και ένα ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ στο άλλο, ενω με τα άλλα δυο χέρια της, ενθαρρύνει τους πιστούς της. Το περιδέραιο που φοράει είναι απο ανθρώπινα κρανία και φορά μια ζώνη με κομμένα χέρια. Έχει την γλώσσα έξω να κρέμεται (σαν την Μέδουσα) τα μάτια της είναι κόκκινα και είναι βουτηγμένη στο αίμα.Η θεά συνήθως παριστάνεται όρθια με το ένα πόδι πανω στο γόνατο και το άλλο πάνω στο στήθος του Σίβα.

Η μεσογειακή παράδοση τους έχει κρατήσει στην μνήμη της, ως ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ (λέξη που μπορεί επίσης να προέρχεται και απ’ την θεά ΚΑΛΙ και τους ΧΑΖΑΡΟΥΣ), οι οποίοι μετά την ήττα τους, παρέμειναν κοντά στον Νείλο, και είναι οι περιβόητοι Τσιγγάνοι ή Τσιγκάλοι οι οποίοι εξακολουθούν την πλάνητα  πρωτόγονη ζωή τους.Το όνομά τους δηλώνει και την ιδιότητά τους ως υιοί της Κάλι. (Τσιν σημαίνει υιοί).

Εδώ θέλω να σας θυμίσω και την ιστορία με την μικρή ΞΑΝΘΙΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΑ Μαρία, που στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν ανακαλύψει σε μια οικογένεια Ρομά, και επέμεναν τα κανάλια επί μέρες, ότι το παιδί είχε απαχθεί απ’ τους Ρομά και του είχαν κάνει μάλιστα και ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και άλλες, όπου τα αποτελέσματα έδειχναν πως πρόκειται για άτομο με καταγωγή απο την βόρεια Ευρώπη, την Σουηδία, την Ολλανδία και τελικά στο τέλος ανακάλυψαν την οικογένεια της μικρής Μαρίας, σ’ έναν καταυλισμό Ρομά στην Βουλγαρία, όπου η οικόγενειά της έπασχε λέει απο μια ασθένεια ΑΛΜΠΙΝΙΣΜΟΣ (ή Αλφισμός ή Λευκοπάθεια είναι πάθηση εκ γενετής και έχει ως συνέπεια το “λευκό” χρώμα στο δέρμα ή ακόμα και στα μαλλιά και στα μάτια), ενώ είχε και άλλα τέτοια παιδιά σαν την Πίπη την Φακιδομύτη.

ΣΕΤ  ή  ΣΕΘ

Αιγυπτιακή θεότητα (αιγυπτιακή? είπαμε θεός που λάτρευαν οι Υξώς),πιθανώς απο την ΛΙΒΥΗ που λατρευόταν, με την μορφή του ιπποπόταμου και του κροκόδειλου, ενώ οι Αιγύπτιοι τον συμβόλιζαν με την μορφή του ΓΑ’Ι’ΔΑΡΟΥ. Ήταν ΒΙΑΙΟΣ και ΑΓΡΙΟΣ είχε ΛΕΥΚΟ δέρμα και ΚΟΚΚΙΝΩΠΑ ΜΑΛΛΙΑ, χρώμα που μισούσαν και απεχθάνονταν τόσο, που γι αυτο του έδωσαν την μορφή του γα’ι’δάρου.

Οι Έλληνες τον ταύτιζαν με τον ΤΥΦΩΝΑ. Οι Αιγύπτιοι μισουσαν τον Σεθ για την ΑΝΑΙΔΕΙΑ του, την ανοησία του και την ” γα’ι’δουριά” του. Ήταν ΑΣΕΒΗΣ και  ΜΙΑΡΟΣ, ήταν η δύναμη της ξηρασίας, ο άνεμος, ο ήλιος, που σε ζεματίζει,σε καίει, και που καταστρέφει την ζωή.

Γενικά ο Σεθ συμβόλιζε κάθε τι ΒΛΑΒΕΡΟ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ, το ΠΑΡΑΛΟΓΟ,το ΝΟΣΗΡΟ. Ο Σηθ ήταν ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ ο ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ.

ΘΕΟΣ ΒΟΤΑΝ ή ΟΝΤΙΝ

Ο Κάρλ Γιούνγκ στο βιβλίο του <<Το Αρχέτυπο του Ολοκληρωτισμού>> αναφέρεται σ’ έναν παλιό θεό που επιστρέφει στην γή. Η δύναμη του θεού εμφανίζεται στον στρατιωτικό βηματισμό των νέων της Χιτλερικής Νεολαίας. Το αρχέτυπο του Βοτάν ξύπνησε μετά απο χιλιάδες έτη, και η καρδιά του χτυπά στον ηγέτη της (εννοώντας τον Χίτλερ).

Ο αρχέγονος θεός Βοτάν -Οντίν, κρεμάστηκε 9 μέρες και 9 νύχτες στο Δέντρο του Κόσμου, για να αποκτήσει την αληθινή γνώση, και την ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ των ΡΟΥΝΩΝ.

Ο Μartin Ninck που έγραψε βιβλίο αφιερωμένο στον θεό Βοτάν, περιγράφει τον χαρακτήρα του θεού αυτού και λέει πως είναι ο θεός της καταιγίδας, ταξιδευτής, ο ΠΛΑΝΗΤΑΣ, ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, ο θεός της Επιθυμίας και του Έρωτα , ο ΚΥΡΙΟΣ των ΝΕΚΡΩΝ και των πεθαμένων πολεμιστών (κοινώς ο ΧΑΡΟΣ ο ΘΕΡΙΣΤΗΣ), ο κάτοχος της ΚΡΥΦΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ο μάγος, και ο θεός της ΜΟΙΡΑΣ.

Είναι ο θεός της οργής, και της φρενίτιδας, που ενσωματώνει την ενστικτώδη και συναισθηματική πτυχή του  ασυνείδητου. Οι Βαλκυρίες και οι Φούλγκιες ανήκουν στο μυθικό του περιβάλλον, και στην σημασία του.

Ο Jakob Wihelm Hauer ένας ιεραπόστολος, της ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ εκκλησίας, και καθηγητής της Σανσκριτικής, ίδρυσε το 1934 την <<Γερμανική Κίνηση της Πίστης>>.  Βασισμένος στα γερμανικά, και σκανδιναβικά γραπτά και παραδόσεις. Η κίνηση αυτή είχε σκοπό την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΕΘΝΟΥΣ απ’ τις ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ.

Ήταν ένα κίνημα που ξύπνησε την φυλετική ψυχή των ΑΡΙΩΝ, και τον θεό Βοτάν. Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, ο αγαπημένος του Χίτλερ, έχει γράψει την όπερα << Το Δαχτυλίδι του Νιμπελούνγκεν>> που όλη η ιστορία βασίζεται στην σκανδιναβική μορφή του Οντίν.

Ο Βοτάν είναι ο περιηγητής ο οποίος δημιουργεί αναταραχή, προκαλεί διαμάχη και εξασκεί ΜΑΓΕΙΑ. Είναι ένας απόκοσμος κυνηγός, που τον έβλεπαν με την συνοδεία του να περιφέρεται στους βάλτους μέσα στην θυελλώδη νύχτα.

Ο Βοτάν είναι ο θεός των στοχασμών, ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ αρχαίος ΚΥΝΗΓΟΣ. Είναι ο Άρπαγας ανθρώπων, κυριεύει το καθετί και ανατρέπει ότι δεν είναι σταθερά ριζωμένο. Όταν φυσά ο άνεμος, κλονίζει ότι είναι επισφαλές εξωτερικά και εσωτερικά. Για να τον καταλάβεις δεν πρέπει να είσαι ήρεμος αλλά να διακατέχεσαι απ’ την ΤΕΥΤΟΝΙΚΗ ΦΡΕΝΗΡΗ ΟΡΓΗ. Όπως οι Μαινάδες του Διονύσου που τις καταλάμβανε η θε’ι’κή μανία και ήταν επικίνδυνες και βρήκαν την εκπλήρωσή τους, στους <<ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ>>
(παραστρατιωτική οργάνωση του εθνικού φασιστικού κόμματος, που ιδρύθηκε απο τον Μουσολίνι, ήταν η πολιτοφυλακή της Εθνικής Ασφάλειας).

Οι Ρωμαίοι τον ταύτισαν με τον Ερμή, επειδή είναι ταξιδευτής, ταυτόχρονα και με τον ΠΛΟΥΤΩΝΑ που κυβερνά τους νεκρούς, και με τον ΚΡΟΝΟ που συνδέεται με τον συναισθηματικό παροξυσμό του, και με τον Διόνυσο για την τέχνη της μαντικής. Είναι ο θεός που αποκαλυπτει, είναι πνεύμα, είναι νούς, και συνδέεται με τον ΑΝΕΜΟ. Είναι ΠΟΙΜΕΝΑΣ των ανδρών, είναι ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ δηλαδή και ΑΡΠΑΓΑΣ όπως ο Ερμής. Ο Βοτάν είναι ένας ΒΙΑΙΟΣ και ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ (σαν τον ΣΕΘ) χαρακτήρας με εκστατικές και μαντικές ιδιότητες.

Όταν το άτομο καταπιάνεται με ένα ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ όλος ο ανθρώπινος έλεγχος τερματίζεται. Τότε αρχίζουν να λειτουργούν τα ΑΡΧΕΤΥΠΑ, το ίδιο γίνεται και όταν τα άτομα έρχονται αντιμέτωπα με καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με οποιονδήποτε απ’ τους γνωστούς τρόπους (δηλαδή ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ σας θυμίζει κάτι?)

Ο Eθνικοσοσιαλισμός δεν είναι η τελευταία λέξη της φύσης του Βοτάν. Στο υπόβαθρο είναι κρυμμένα πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε, αλλά που θα δούμε σε λίγα  χρόνια ή δεκαετίες(έλεγε τότε, τα βλέπουμε σήμερα).Η επαναφύπνιση του Βοτάν, επι Χιτλερικής Γερμανίας πορεύεται απ’ το ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Το ρεύμα αυτο φράχθηκε τότε, αλλά η ΦΡΑΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Είναι μάλλον απόσυρση, προκειμένου να κάνει μεγαλύτερο άλμα και να υπερβεί το εμπόδιο (όπως έγινε και μετά την καταβύθιση της Ατλαντίδας, αποσυρθηκε απο το προσκήνιο).

Απ’ την σκανδιναβική και γερμανική μυθολογία έχουν βγάλει τα ονόματα, για τις 4 μέρες της εβδομάδας σε κάποιες σύγχρονες ευρωπα’ι’κές γλώσσες. Στα αγγλικά που είναι η απώτατη γλωσσολογική ρίζα των οποίων βρίσκεται σε αρχαίες γερμανικές διαλέκτους.

Η Τρίτη ονομάζεται Tuesday δηλαδή μέρα του Τyr, ο οποίος ήταν γιός του Οντίν, θεός του πολέμου, λεγόταν και Tyz ή Tew ή Tiu ή Ziu <<Tiu’s Day>>.

Η Τετάρτη, Wednesday, δηλαδή μέρα του Οντίν  <<Woden’ s Day>>.

H  Πέμπτη,  Thursday, δηλαδή η ημέρα του Θόρ <<Τhor’s Day>> ( αυτός που έχει γίνει και ταινία ο θεός με το σφυρί).

Ενώ η Παρασκευή, FrIday, ημέρα της Φρέγια <<Freya’s Day>>(θεά της ΑΝΟΙΞΗΣ και της ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ).

Oι υπόλοιπες 3 μέρες προέρχονται απ’ τους ΡΩΜΑΙΟΥΣ.

Ονομάζοντας το Σάββατο απ’ την λατρεία του ΚΡΟΝΟΥ (Saturn) Saturday.

Την Κυριακή απ’ την λατρεία τoυ ΗΛΙΟΥ, Sun, Sunday και τέλος την Δευτέρα, απ’ την λατρεια της ΣEΛΗΝΗΣ , Moon day,  Monday.

Ο Kάρλ Γιούνγκ λέει:

<< Οι θεοί είναι δίχως αμφιβολία προσωποποιήσεις ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.Οι ψυχικές δυνάμεις σχετίζονται πολύ περισσότερο με την ΣΦΑΙΡΑ του ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ. Η μανία μας για λογικές εξηγήσεις, έχει προφανώς τις ρίζες της,στον φόβο μας για την μεταφυσική, γιατί οι δυο τους (λογική και μεταφυσική), ήταν πάντοτε εχθρικά αδέλφια.

Ο Θεός των Γερμανών είναι ο Βοτάν και όχι ο χριστιανικός θεός. Όταν οι καιροί στράφηκαν εναντίον του, εξαφανίστηκε και παρέμεινε αόρατοςπερισσότερο απο χίλια χρόνια εργαζόμενος ανώνυμα και έμμεσα.( σεμυστικες οργανώσεις?).

Ο Βοτάν είναι ένα γερμανικό σημείο αναφοράς πρωταρχικής σημασίας.είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα της γερμανικής ψυχής ένας ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΨΥΧΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ο οποίος αντιδρά σαν ΚΥΚΛΩΝΑΣ (σαν Τυφώνας?) στην υψηλή πίεση του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τον ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΖΕΙ. Είναι μια ΓΕΦΥΡΑ μεταξύ των σκοτεινών δυνάμεων της ζωής, και του λάμποντας κόσμου των ιστορικών ιδεών.

Είναι ένας στοιχειακός Διόνυσος που εισορμά στην Απολλώνια Ταξη>>.

OI ΡΟΥΝΟΙ

Η ΜΑΓΕΙΑ των Ρούνων είναι  η τέχνη της αναζήτησης της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, της κατανόησης των μυστικών της φύσης, και παράλληλα της εξάσκησης τους, σε αρμονία με τις αρχετυπικές ενέργειες της ζωής.Βοηθούν στην πρόβλεψη του μέλλοντος και γενικά στην ΜΑΝΤΕΙΑ, είτε στην επιθετική, είτε στην αμυντική μαγεία. Η κίνηση, οι εκδηλώσεις, και τα αποτελέσματα αυτής της κοσμικης ενέργειας, περιγράφονται μέσα απ’ το μαγικό αλφάβητο των Ρούνων.

Κάθε ρούνος έχει ισχυρό συμβολικό νόημα και μια μαγική υφή, ένα κρυφό σκοπό ύπαρξης. Σ’ένα σπαθί χάρασσαν απάνω ρούνους νίκης, έφτιαχναν επίσης ΦΥΛΑΧΤΑ, όπως το λεγόμενο Vadstena, που απεικονίζεται το κεφάλι ενός ΤΑΥΡΟΥ με κέρατα, και πίσω απ’ αυτο, το κεφάλι ενός άνδρα. Αυτό ήταν το σημάδι του θεού ΜΙΘΡΑ, που ΘΥΣΙΑΖΕΙ τον ΤΑΥΡΟ ( ο ΔΙΑΣ ως γνωστόν μεταμορφωνόταν σε ταύρο).

Ο θεός Μίθρας ήταν αγαπητός στους ΡΩΜΑΙΟΥΣ, και το φορούσαν οι στρατιώτες, για φυλαχτό στις μάχες για να νικήσουν. Ο Μίθρας επίσης φοράει τον ΦΡΥΓΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ, αυτόν δηλαδή που φορούσαν οι ΤΡΩΕΣ.

Ο καθηγητής Sigurd Agrell αφιέρωσε την ζωή του, για να αποκρυπτογραφήσει τους ρούνους. Ο καθηγητής μετά απο χρόνια έρευνας, κατέληξε στο συμπέρασμα, πως μια επίκληση, η tuwatuna στο φυλαχτό vadstena, αφορά τον θεό Μίθρα που συνδέεται με τον ΑΜΠΡΑΞΑ, ο οποίος είναι το έμβλημα των ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ( όλοι έχουν ένα θέμα με την ΓΝΩΣΗ) καθώς το όνομά του συμβόλιζε την σφαίρα του φυλαχτου, στο οποίο ήταν χαραγμένοι οι ρούνοι.

Κάθε ρούνος ήταν ένα ιδεογραφικό ή εικονογραφικό σύμβολο, κάποιας κοσμολογικής Αρχής ή Δύναμης, και η διαδικασία γραφής του ρούνου αυτού σήμαινε την ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, και της ΜΑΓΙΚΗΣ του ιδιότητας.

Κάθε ρούνος συνδέεται  μ’ έναν Σκανδιναβικό θεό, και απ’ την αρχαιότητα ως σήμερα, οι ρούνοι χρησιμοποιήθηκαν για μαγικές επικλήσεις( προστασίας, ευλογίες,κατάρες) και ευρύτερα στην μαγεία. Στην Βόρεια Ευρώπη οι ρούνοι ήταν ενεργοί, και χρησιμοποιήθηκαν ως γλώσσα ως το 1100 μ.Χ.

Το σύνολο των ρούνων λένε, αντιπροσωπεύει την ιστορία του κόσμου, ή έναν πλήρη κύκλο της ανθρώπινης ζωής, ή του ταξιδιού της ψυχής. Οι ρούνοι δηλώνουν την ΚΙΝΗΣΗ και την ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην φύση, αλλά και μέσα μας, δηλαδή οι ρούνοι είναι δυνάμεις που δημιουργούν ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Αυτό μας Θυμίζει και τα ΑΡΧΕΤΥΠΑ  του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ. Ας δούμε όμως την σημασία μερικών ρούνων και κυρίως  αυτά που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ ( και όχι μόνο)…

Ο ρούνος SIG, το πρώτο ρουνικό σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε απ’ τους Ναζί, το οποίο αναπαριστά τον ζωοδότη ΗΛΙΟ, που νικάει το σκοτάδι και τον θάνατο, και είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της φύσης.

Σύμβολο των Waffen SS, με τα δυο SS  να αντικαθιστώνται απο αυτόν τον ρούνο. Επίσης  ο Μαύρος  Ήλιος  των  SS το σύμβολο της φρίκης, αποτελούνταν απο 12 ρούνους SIG.

Ο ρούνος Wolfsangel δεν υπάρχει επίσημα στα ρουνικά αλφάβητα, γιατί είναι πιο πρόσφατος.

Αναπαριστά μια ΠΑΓΙΔΑ για ΛΥΚΟΥΣ, που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες, και η ονομασία του σημαίνει αγκίστρι του λύκου, ΛΥΚΟΠΑΓΙΔΑ. Ήταν το έμβλημα της 2ης και 4ης Μεραρχίας των SS, που ευθύνονται για πολλά εγκλήματα, όπως στην Κλεισούρα και στην σφαγή του Διστόμου.Το χρησιμοποίησε και η Χρυσή Αυγή, πρόσφατα.

Ο ρούνος Τyr, ή Teiwaz, ο Νορβηγός θεός του ΠΟΛΕΜΟΥ, όπου αναπαριστά τον θεό Άρη. Απεικονίζει μια λόγχη, ένα καθαρά πολεμικό έμβλημα. Είναι η τόλμη και η ανδρεία , για το σωστό και το δίκαιο. Το πάθος για την ΝΙΚΗ.

Ο ρούνος othila, απεικονίζει μια ΣΤΕΓΗ, και συμβολίζει την ΠΑΤΡΙΔΑ και το καθήκον απέναντι σ’ αυτήν. Είναι ο κληρονομημένος πλούτος (πνευματικός και υλικός) που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, και έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε. Τον ρούνο αυτό χρησιμοποιούν και ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ, που λατρευουν τον θεό ΟΝΤΙΝ.

Ο ρούνος Algiz, αναπαριστά την Άλκη, είδος ελαφιού της Β.Ευρώπης. Αυτός  ο ρούνος είναι το σύμβολο προστασίας, απ’ τις αρνητικές δυνάμεις και της αποτροπης του κακού. Είναι σύμβολο λοιπόν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΖΩΗΣ.

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ  όμως αυτός ο ρούνος, γίνεται ο ρούνος του ΘΑΝΑΤΟΥ. Γίνεται ρούνος που σε ΚΥΡΙΕΥΕΙ το ΚΑΚΟ, που αντί να σε προστατεύει, σε εκθέτει σε αυτό. Όταν τώρα αυτό γίνεται σύμβολο της ΕΙΡΗΝΗΣ, καταλαβαίνουμε τι σχέδια έχει αυτός που την ονειρεύεται…

 

Η συνέχεια και το τέλος του τρίτου μέρους, σε λίγες μέρες ………

 

Διαβάστε Περισσότερα