Βοτανικός προ των πυλών, ο Ερασιτέχνης τώρα καθορίζει την απόφαση!

Ο Μπακογιάννης το είπε και το έκανε! Φαίνεται πως ο Δήμαρχος Αθηνών έχει βάλει στόχο της καρέκλα του Κούλη και μεγάλο στοίχημα για να προχωρήσει σε μία τέτοια θέση για το πολιτικό του μέλλον είναι ένα έργο που κανείς ποτέ στον δήμο Αθηνών δεν κατάφερε να ολοκληρώσει και δή να βοηθήσει ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο σαν τον Παναθηναικό να στεγαστεί σε ένα χώρο που θα είναι αντάξιος του ονόματος του αλλά και την Ιστορίας του!

Έτσι λοιπόν χθές Παρασκευή (21/01) κατατέθηκε η τροπολογία επί του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α’ 102) για το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού δίνοντας το δικαίωμα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να εισπράττει για τα επόμενα 49 χρόνια και όχι για 15 όπως είχε αρχικά διατυπωθεί,  το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Βοτανικού.

Η τροπολογία, μπήκε ως προσθήκη από το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και συγκεκριμένα στο άρθρο 5  με δυνατότητα παράτασης των 49 ετών με  κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού .

Χαρακτηριστικά στην τροπολογία αναφέρεται: «Παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Τομέα Α Περιοχής Ανάπλασης 11 Βοτανικό -Τροποποίηση Παρ. 7 άρθρου 45 ν. 4809/2021. Το πρώτο και τρίτο εδάφιο παρ. 7 του άρθρου 45 του ν. 4809/2021 (Α’ 102) τροποποιούνται ως προς προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και παρ. 7 διαμορφώνεται ως εξής:

“7. Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των εσόδων από τα εισιτήρια και εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται σωματείο, για εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα σαράντα εννέα (49) από έναρξη παραχώρησης αυτό, λόγω απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σκοπό εψαρμογή του προγράμματος ‘Διπλή Ανάπλαση’ και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, εφαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α’ 121).
Πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ως άνω αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, αναλαμβάνει συντήρηση του γηπέδου. Ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) δύναται να παρατείνεται Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού”.

 

Διαβάστε Περισσότερα