ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΒEΛΓΙΟ. ΤΏΡΑ….ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ? SERPICO

Κάποτε πριν Όχι και πολλά χρόνια δηλαδή ,ένα τέτοιο ματς δεν θα μας προβλημάτιζε και τόσο. ΚΑΠΟΤΕ όμως. Σήμερα μπορούμε να είμαστε το ιδιο; Όχι βέβαια,και αυτό γιατί η αλλωτε πανίσχυρη ΣΕΛEΣΑΟ δεν έχει την ίδια αίγλη. Δεν έχει αυτούς τους ποιοτικούς παιχταράδες,αλλά και ούτε την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Δεν γίνεται να συγκριθεί με το παρελθόν.Για μένα δεν έχει την ποιότητα και την δυναμική της παλιάς Εθνικής Βραζιλίας.Τότε που τους θαύμαζε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Από μέτριοι έως απλά καλοί παίχτες,και με άλλη αγωνιστική συμπεριφορά.Το θέαμα έφυγε.Τα ασταμάτητα σκοραρίσματα,δεν τα βλέπουμε. Με ποιούς παίχτες θα μου πείτε βέβαια. Οι περισσότεροι, συμπεριφέρονται σαν σταρ. Πάει πλέον σε παιχνίδι
σκοπιμότητας. Έμφαση στην μεσαία γραμμή και στην άμυνα, δεν ρισκάρει,δεν θα πάει να ισοπεδώσει τον αντίπαλο. Αυτό βλέπουμε μέχρι τώρα στους αγώνες που έχει δώσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας, σκοράρω και φυλαγομαι. Σε άλλες πιο παλιές διοργανώσεις, αυτό το ματς θα ήταν, όχι μόνο πάμε για νίκη αλλά για θρίαμβο, “ΚΑΠΟΤΕ”.

Σήμερα όμως τι γίνεται; ένα πολύ καλό Βέλγιο με πολύ καλούς παίχτες με την καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα βλέπει στα μάτια την ΣΕΛΕΣΑΟ. Δεν την τρομάζει,σίγουρα πάντως την σέβεται σαν δύσκολο αντίπαλο. Έχει και τα προβλήματα του το Βέλγιο στην άμυνα το έχουμε δει αυτό και εξηγούμε: ΠΌΤΕ το Βέλγιο δεν ήταν αμελητέα ποδοσφαιρική ομάδα .Έχει την δικιά του αξιοπρεπή ποδοσφαιρική ιστορία, δεν γινόταν όμως να συγκριθεί με μια πανίσχυρη ΣΕΛΕΣΑΟ, ΠΌΤΕ . Κάθε πρόβλεψη για μένα είναι δύσκολη για αυτόν τον αγώνα. Δύσκολα δένει μία ομάδα και το θέαμα στο παιχνίδι της αλλά και την προσοχή στην άμυνα. Δύσκολα να τα δέσεις μαζί αυτά τα δύο. Τουλάχιστον σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Αυτά θέλουν δουλειά και πολύ χρόνο και όλες οι Εθνικές ομάδες δεν τον διαθέτουν. Αυτό είναι λογικό. Σε συλλογικό επίπεδο είναι διαφορετικά, συμφωνούμε όλοι πιστεύω σε αυτό. Εγώ λέω κάτι πολύ απλό, για να συγκρίνεις θετικά η αρνητικά το πρίν με το μετά πρέπει να το έχεις δει, να το έχεις ζήσει και εμείς οι πιο παλιοί έχουμε ζήσει την Εθνική Βραζιλίας του τότε και του σήμερα.

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα