Βρετανικό block! στην Bain Capital λόγω “διεφθαρμένης επιχειρηματικής πρακτικής”.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κληθεί να μπλοκάρει την πιθανή εξαγορά της Τσέλσι από την Bain Capital, με την κοινοπραξία να κατηγορείται για “κατάπτυστα διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές”.

Η Bain Capital είναι συνιδιοκτήτης του Stephen Pagliuca, ο οποίος έχει ήδη μετοχές στους Boston Celtics και στην ομάδα της Serie A Atalanta. Ωστόσο, η προσφορά έχει πλέον κλονιστεί από διαμάχη, μετά από κοινοβουλευτική συζήτηση.

Ο Λόρδος Peter Hain δήλωσε στη Βουλή των Λόρδων την Πέμπτη: “Ως οπαδός της Τσέλσι εδώ και 57 χρόνια, θα διασφαλίσει η κυβέρνηση ότι καμία νικητήρια προσφορά δεν θα φορτώσει χρέη στον σύλλογο, όπως έκαναν οι Glazers στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

“Θα αποκλείσουν οι υπουργοί επίσης την προσφορά της κοινοπραξίας Pagliuca με επικεφαλής τον πρόεδρο της Bain Capital, η οποία παραμένει εξαιρετικά διαπλεκόμενη με την Bain & Company, η οποία κατηγορήθηκε πρόσφατα από δικαστική επιτροπή της Νότιας Αφρικής για “παράνομη” δράση και παραπέμφθηκε για δίωξη.

“Η Bain αχρήστευσε κυνικά και αδίστακτα την υπηρεσία είσπραξης φόρων της χώρας, συνωμοτώντας με τον διεφθαρμένο πρώην πρόεδρο Ζούμα έναντι αμοιβής 8 εκατ. λιρών. Η Τσέλσι και η Πρέμιερ Λιγκ δεν πρέπει να μολυνθούν με τέτοιες κατάπτυστα διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές”.

Ο συντηρητικός επικεφαλής των Λόρδων Βαρόνη Penn, απαντώντας για την κυβέρνηση, δήλωσε: “Η Τσέλσι δεν έχει καμία σχέση με την Τσέλσι: “Η Κυβέρνηση δεν θέλει να προδικάσει οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να λάβει η Τσέλσι, καθώς είναι μια απόφαση που αφορά την ίδια για να διασφαλίσει ότι θα βρεθούν οι καλύτεροι ιδιοκτήτες για τον σύλλογο.

“Θα περιμέναμε ότι όλη η δέουσα επιμέλεια και η αξιολόγηση των ιδιοκτητών θα γινόταν πριν από την υποβολή αίτησης για άδεια πώλησης του συλλόγου, την οποία στη συνέχεια το OFSI (Office of Financial Sanctions Implementation) θα εξέταζε επί της ουσίας”.

Η Bain Capital έχει ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση της, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της ίδιας και της Bain & Company, του ομίλου που κατηγορείται για τις άθλιες πρακτικές.

Αυτή η διαμάχη είναι η τελευταία ανατροπή στο έπος της εξαγοράς της Τσέλσι. Οι οπαδοί ξεκίνησαν πρόσφατα την εκστρατεία #NoToRicketts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδρώντας στην προτεινόμενη αγορά του συλλόγου από την οικογένεια Ricketts.

Διαβάστε Περισσότερα