ΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑ… | DRAZEN

 ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-81

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην διοργάνωση. Είχε να συμβεί από την εποχή του δάσκαλου Pitino και πριν ο Covid εισβάλλει στην ζωή μας.
Η Day 1 για τον Παναθηναϊκό στην φετινή σεζόν είναι μάλλον η επιστροφή του Wolters μετά τον τραυματισμό. Εάν βάλουμε σαν κερασάκι στην τούρτα και την προσθήκη του Bacon η σεζόν μάλλον ξεκίνησε κάπως πιο αργά από τις άλλες ομάδες.
Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να ρολάρει, παίζει ορθολογικά , κυνηγάει τις αδυναμίες του εκάστοτε αντιπάλου και το κυριότερο , μαθαίνει να κερδίζει. Η απουσία του Grigonis ίσως έκανε τους ρόλους πιο ξεκάθαρους.
Το πρόβλημα στην επίθεση κυρίως στους πλάγιους έχει αρχίσει να γίνεται παρελθόν. Σαφώς και δεν ευθύνεται ο Λιθουανός αλλά περισσότερο είναι θέμα σχεδιασμού.
Ο Grigonis χρειάζεται όταν οι Williams & Bacon δεν θα έχουν ημέρες των 20+ πόντων. Ο Παναθηναϊκός βλέπει σταδιακά την άνοδο του Παπαγιάννη. Προστατεύει τη ρακέτα , παίρνει τα ριμπάουντ και βοηθάει στην λειτουργία της άμυνας.
Οι άμυνες του Ponitka στην αδύνατη πλευρά είναι για σεμινάριο και εάν ο Πολωνός πάει σε low mistake παιχνίδι θα αποτελέσει ίσως τον x-factor της ομάδας.
Ο Walters είναι ο floor general της ομάδας. Περνάει εξαιρετικά την μπάλα στον Gudaitis για το αγαπημένο του ποστ αλλά δείχνει να συγχρονίζεται και με τον πιο γρήγορο Παπαγιάννη μετά το pick που αποτελεί πρώτη επιλογή στην επίθεση.
Πρωταγωνιστές του σερί για τον Παναθηναϊκό στο επιθετικό κομμάτι οι Williams & Bacon.Μπόλικες καταστάσεις iso και για τους δυο που συνήθως καταλήγουν σε καλάθι.
Το εντός έδρας ματς με το Μιλάνο που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση είναι κομβικό για την συνέχεια του σερί και να ανοίξει η όρεξη για την 8αδα.
Όμως καλώς ή κακώς μεσολαβεί το ντέρμπι με τον Oλυμπιακό που μπορεί να χαλάσει ή να φτιάξει την εικόνα και των δυο ομάδων.
Ο Παναθηναϊκός δείχνει να παίζει ορθολογικά με σύστημα και η εικόνα που βγάζει αφήνει αισιοδοξία. Είναι ακόμα νωρίς και προλαβαίνει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα κοιτάει ψηλά στην βαθμολογία της Euroleague.
DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα