«We need Spirit, Balance, Mentality»… Trelogiatros

Σε ένα παιχνίδι ανούσιο στο πρώτο ημίχρονο, με δύο πολύ γρήγορα γκολ και με τον Άρη να παίζει στο 1/3 του γηπέδου, ο δικέφαλος ξύπνησε μετά την αποβολή του παίκτη του συμπολίτη δηλαδή μετά το 70’. Παρόλα αυτά σε μία κόντρα επίθεση ξαναδέχτηκε τέρμα σε μία φάση που κοιμήθηκε για πολλοστή φορά η άμυνά του, η αχίλλειος πτέρνα αυτή την σεζόν για τον δικέφαλο.

Με αμυντικούς να κοιτάνε τον αντίπαλο τους, που έδωσε πάσα στον εντελώς αμαρκάριστο συμπαίκτη του στα δεξιά, με αποτέλεσμα σαν σε προπόνηση αυτός και αφού το σκέφτηκε μερικά δευτερόλεπτα να σκοράρει πολύ εύκολα. Είναι φανερό ότι τα στοιχεία που πέρσι διέκριναν την ομάδα όπως Balance, Spirit, Aggressivity όπως συνήθιζε να λέει ο Lucescu, λείπουν από τους παίκτες.

Παίζοντας απέναντι σε έναν φανερά υποδέεστερο αντίπαλο, έδειχνε ότι δεν είχε την διάθεση και την απαραίτητη εκείνη ενέργεια να καθαρίσει το ματς. Το Mentality δηλαδή έχει εξαφανιστεί. Ωσάν οι παίκτες να έχουν χορτάσει από την μεθυστική περσινή πορεία και περιμένουν τα αποτελέσματα να έρχονται από μόνα τους. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, χωρίς φαντασία και χωρίς γυαλισμένο μάτι.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ούτε για την ανόητη κόκκινη του Μάτος, ούτε για το οριακά ακυρωθέν γκολ, που και αυτό ήταν από στημένη φάση. Αποπροσανατολισμός από την επικοινωνιακή πρακτική που ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων του καθώς και των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ δεν νοείται σε έναν πόλεμο.

Η έλλειψη διάθεσης από κάποιους παίκτες δεν δικαιολογείται ειδάλλως δεν είναι επαγγελματίες ή δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα παίζουν. Ο εκνευρισμός τους σε κρίσιμες που ενώ πρέπει να κάνεις παιχνίδι, μαλώνεις με τον αντίπαλο δεν νοήται. Τον αντίπαλο που ήρθε να κλέψει το παιχνίδι όπως ήταν φυσιολογικό λόγω της χαμηλότερης δυναμικότητας του και όχι να παίξει μπάλα και στο τέλος σχεδόν το κατάφερε.

Η συνέχεια όπως έχω γράψει πολλές φορές από αυτή την στήλη, θα είναι πολύ δύσκολη. Δεν θα έχει καμία σχέση η φετινή χρόνια με τις δύο προηγούμενες. Οι ομάδες δείχνουν πιο δυνατές από πέρυσι. Ο Ολυμπιακός ναι μεν δεν βλεπόταν χθες και από τύχη πήρε έναν βαθμό ανασταίνοντας τον Δώνη και την παραπαίουσα ομάδα του, αλλά σίγουρα ο προπονητής του κατάλαβε τα λάθη που έκανε και θα τα διορθώσει στο κρίσιμο για αυτόν πρώτο μισό που θα έχει πολλούς αγώνες.

Η ΑΕΚ με την φυγή του προπονητή της δείχνει σίγουρα πιο δυνατή και θα πουλήσει δύσκολα το κορμί της. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Ένα απέναντι στην ΑΕΚ στο γεμάτο όπως φαίνεται ΟΑΚΑ και μετά με τον ανεβασμένο φέτος Αστέρα στην Τρίπολη.

Η ομάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους με τον χαρακτήρα που της λείπει στην αρχή της περιόδου. Η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι θέλει να σπάσει το ΑΗΤΤΗΤΟ σερί του ΠΑΟΚ που κρατά 39 παιχνίδια. Σε αυτό το παιχνίδι θα μετρήσουν περισσότερο η θέληση για την νίκη, παρά η δυναμική των δύο ομάδων. Οπότε χωρίς πίστη, χωρίς θέληση και χωρίς προσπάθεια και εγωισμό δεν πρόκειται να πάρεις αποτέλεσμα.

Αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία τότε σίγουρα οι πιθανότητες θα είναι με τον δικέφαλο του Βορρά που είναι και η πιο δυνατή ομάδα. Χωρίς αυτά όμως δεν θα έχει καμία τύχη. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής γνωρίζει τι συμβαίνει. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτός. Είναι οι παίκτες που πρέπει να ξυπνήσουν.

Εξάλλου η ομάδα σε σχέση με πέρυσι και αν συγκρίνεις τα περσινά παιχνίδια με τους ίδιους αντιπάλους έχει +4 βαθμούς (2 από τον Ατρόμητο και άλλους δύο μιας και είχε ξεκινήσει με μείον την περσινή σεζόν).  Αυτά λοιπόν και αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της ομάδας. Αντίδραση που θα κρίνει εν πολλοίς την συνέχεια της στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα