Ξεκίνημα χειμερινών δοκιμών με Redbull στην κορυφή | ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Επιτέλους για εμάς του λάτρεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έφτασε η ώρα να ξαναδούμε μονοθέσια εντός πίστας.

Οι χειμερίνες δοκιμές ξεκίνησαν μέσα στην έρημο του Σαχίρ όσο οξύμωρο και εάν ακούγεται κάτι τέτοιο και όλες οι ομάδες παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό τα νέα τους μονοθέσια.

Σε δυσμενείς συνθήκες και σε μια πίστα γεμάτη σκόνη, ο Verstappen έγραψε 139 γύρους στην πίστα πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο χρόνο.Μετά τον “μαραθώνιο” στο νέο του μονοθέσιο ο Ολλανδός τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την αξιοπιστία και την δύναμη του μονοθεσίου του και για την μεγάλη συλλογή στοιχείων που αποκόμισε το τεχνικό επιτελείο από τις σημερινές δοκιμές εξελίξεις.

Εάν λάβουμε υπόψη μας και τις δηλώσεις του επικεφαλής μηχανολογίας της Redbull Guillaume Rocquelin πως η ομάδα στην πρώτη μέρα εκπλήρωσε τους στόχους που είχε θέση τότε μάλλον στους ταύρους πρέπει να έκαναν ντεμπούτο με το δεξί.

Από την άλλη μεριά η πρωταθλήτρια ομάδα της Mercedes ξεκίνησε με το αριστερό καθώς υπήρξε ξαφνικό πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και τόσο ο Bottas όσο και ο Hamilton έγραψαν ελάχιστους γύρους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα δύο μονοθέσια της Ferrari στην πρώτη τους εμφάνιση μάλλον βρέθηκαν στον ίδιο ρυθμό με την προηγούμενη χρονιά και άραγε διορθώνεται η κατάσταση όσο είναι νωρίς ή θα έρθουν οι ίδιες δύσκολες περσινές μέρες;

Σε γενικές γραμμές οι ομάδες προσπάθησαν να βρουν το κατάλληλο στήσιμο στα νέα τους μονοθέσια και έπαιζαν το παραδοσιακό κρυφτό ώστε να μην δείξουν αμέσως την δυναμική τους.

Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε αναλυτικά τι έκαναν όλοι οι πιλότοι την σημερινή μέρα…

Αύριο το πρωί οι πιλότοι θα ξαναμπούν στα μονοθέσια και θα κάνουν ότι μπορούν για να μαζέψουν εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται ενόψει της νέας σεζόν…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

 

 

Διαβάστε Περισσότερα