Ξεκίνημα με το δεξί άλλα θέλει δουλειά |ΠΟΛΙΤΗΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε την αντίσταση της Λειψίας και έκανε ποδαρικό με το δεξί στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο τα προβλήματα που φάνηκαν στο χορτάρι δεν πρέπει να μπουν κάτω από το χαλάκι.

Τα θετικά της Σίτι και η τακτική στην επίθεση

Οι πολίτες είχα σε πολύ καλή μέρα όλα τους τα επιθετικά όπλα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα ήταν πανταχού παρών ώστε να ζητάει και να μοιράζει μπάλα, ενώ και οι “ειδικές δυνάμεις” στην οργάνωση των επιθέσεων, Ντε Μπρούινε και Γκρίλις, έβγαλαν όλες τους τις αρετές στο χορτάρι, μοιράζοντας μπάλες, ανοίγοντας χώρους και αναπτύσσοντας με χαρακτηριστική ευκολία το παιχνίδι. Αξιοσημείωτη και η πολύ καλή χημεία που είχαν οι δύο τελευταίοι στο γήπεδο, κάτι που δείχνει πως μπορούν να χτίσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο μέλλον.

Στα πλάγια, ο Ριγιάντ Μάχρεζ δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον πολύ καλό Ανχελίνιο της Λειψίας με τις μπούκες και τις τρίπλες του, ενώ και οι συνεργασίες του με τον Τόρρες και τον Ντε Μπρούινε ήταν καλές.

Εικόνα

Οι αδυναμίες που κρούουν τον κώδονα του κινδύνου

Παρά το 6-3, η πρωταθλήτρια Αγγλίας έβγαλε μερικά σοβαρότατα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο, προβλήματα τα οποία έχουμε επισημάνει πολλάκις, αλλά και προβλήματα τα οποία οφείλονται στην ανεπάρκεια ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Η Λειψία εξέθεσε πλήρως την αριστερή πλευρά την ευθύνη της οποίας είχαν οι Ζιντσένκο και Άκε. Χαρακτηριστικό ότι 2 από τα 3 γκολ προήλθαν από αριστερά, με ευθύνη των δύο, ενώ το 3ο (2ο σε ροή αγώνα για την Λειψία) ήταν αποκλειστική ευθύνη του Άκε που για πολλοστή φορά βρισκόταν εκτός θέσης. Ο Ολλανδός έδειξε ξανά πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει στην πίεση του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει πως εν τη απουσία του Στόουνς ή του Λαπόρτ στην δεύτερη θέση του στόπερ, η ομάδα μένει εκτεθειμένη. Πολύ κακός με την μπάλα κάτω, κακή χημεία με τον Ντίας, χείριστη αντίληψη των φάσεων και απαράδεκτα κακές τοποθετήσεις για στόπερ. Θετικό στοιχείο του Ολλανδού στόπερ είναι η παρουσία του στον αέρα, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να αντισταθμίσει τα μειονεκτήματά του, πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει.

Γνώριμος στην κριτική του συγκεκριμένου Πολίτη (του γράφοντος) είναι ο Ζιντσένκο. Για ακόμα μία φορά φάνηκε η ανάγκη απόκτησης αριστερού οπισθοφύλακα. Ο Ουκρανός δεν βοήθησε ουσιαστικά στην επίθεση, άλλα ούτε και στο build-up, το θεωρητικά δυνατό του σημείο στην επίθεση, ενώ οι περισσότερες φάσεις της Λειψίας εκδηλώθηκαν από την δικιά του μεριά του ασβέστη. Φέρει τεράστια ευθύνη σε δύο από τα τρία γκολ, και λόγω των κακών εκτιμήσεών του στις φάσεις, αλλά και στις τοποθετήσεις του.

Όσον αφορά τον προπονητή, για ακόμα μία φορά πρέπει να μιλήσουμε για την τακτική. Δυστυχώς η ομάδα πήρε περισσότερα πράγματα από την ατομική ποιότητα κάποιων παιχτών παρά από την τακτική του Πεπ. Ωστόσο, το μεγάλο “λάθος” ήταν η αλλαγή του Ρόντρι. Ο λόγος είναι πως βάσει της εικόνας του αγώνα, η αλλαγή αυτή έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα, καθώς ο Ισπανός δεν ήταν σε πολύ καλό φεγγάρι και έδινε τις βοήθεις που δίνει συνήθως στην άμυνα. Ο γερόλυκος “Ντίνιο” με το που μπήκε έθεσε εαυτόν τον ηγέτη του κέντρου. Έκοβε ότι πλησίαζε σε ακτίνα 10 μέτρων από το κέντρο, ενώ έδινε συνεχώς μάχες με τους αντιπάλους για κατοχές, θέσεις, τοποθετήσεις κλπ. Η παρουσία του ήταν παραπάνω από καταλυτική και έπρεπε να μπει πολύ νωρίτερα. Ο Πεπ τον έβαλε μόνο και μόνο επειδή χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή. Κίτρινη κάρτα λοιπόν και ο Πεπ!

ΕικόναΠοδαρικό με το δεξί, οι παίχτες μπορούν, άλλα μην μπουν τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλάκι 

Το ποδαρικό της Σίτι στην Ευρώπη κρίνεται θετικό, αφού στο τέλςο της ημέρας, στο σακούλι μπήκαν 3 βαθμοί. Κρατάμε τον MVP, κατ’εμέ, Γκρίλις, τον εξαιρετικό Ντε Μπρούινε που επέστρεψε από τραυματισμό, την θετική παρουσία του Στέρλινγκ στα λίγα λεπτά που έπαιξε, καθώς φυσικά και τον φορμαρισμένο Μάχρεζ και τον Σίλβα με τα βιωνικά πνευμόνια που κρατάει ένα “8” μόνος του. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει ο Πεπ να βρει λύσεις στις αντεπιθέσεις και στην αμυντική λειτουργία, καθώς αν ένας Ενκουκού μπόρεσε να πετύχει χατ τρικ, τότε μάλλον με τις μεγάλες ομάδες θα πρέπει να βγάλουμε την δεύτερη κίτρινη στον Καταλανό τεχνικό και να συνεχίσουμε την αυστηρή κριτική.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα